Evo malo fotki sa takmičenja u sinhronom plivanju ovog vikenda u Mađarskoj. Na žalost nisu slike naših devojčica, klub "Novi Beograd" je osnovan tek pre dve godine i takmičarke su 8-9 godina, i par od 10-11. Za ove akrobacije ipak treba više godina i još puno treniranja.
Sve su snimane sa D7200, objektiv Sigma 70-200mm f/2.8. Program je bio manuelni, ekspoziciji 1/400, f sam obično držao u rasponu 4-5, a aparat je sam određivao ISO. Glavni problem sa fotkama je "gužva" u pozadini ali tu nisam mogao bog zna šta da uradim jer su ograničene pozicije sa kojih mogu da snimam, a svuda okolo ima ljudi, sudija, itd. Blendu zatvaram minimum na 4 jer kao prvo nisam zadovoljan oštrinom na f2.8, a kao drugo čak i na f4 zna DoF da bude preplitko, naročito ako je tim u pitanju. Pomaže i ako aparat omaši fokus, ipak se tu sve kreće, voda pršti na sve strane, i sama voda problematična ako zapadne da na njoj bude fokusna tačka.
Prvi put sam imao problema sa maglenjem objektiva. Aparat mi je bio u sobi, ali je ova velika Sigma stajala u gepeku preko noći. Kad sam je uneo na bazen u sekundi se zamaglila. Brisanje nije pomagalo, odmah se za par sekundi ponovo zamuti. Problem sam rešio tako što sam fenom malo zagrejao objektiv, pažljivo iz daljine da ne bude neki šok vrelo-hladno.
Žena je prvi put snimala video sa onim kineskim stativom koji sam pominjao pre par postova. Utisci su malo pomešani, kad krene ide glatko, ali nekad cimne prilikom kretanja. Verovatno bi pomoglo da je ručica još duža da bi se finije dozirala ta početna sila. Pomaže i kad se drugom rukom pridržava sa suprotne strane. Mada mislim da je glavni problem što žena ima niže standarde od mene kad je snimanje u pitanju