PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: PayPal

Post od Milos »

Ja nisam znao danas da li da se radujem sto mi dosla posta,ili da placem sto sam narucio pogresno :D
Jos ovi Ameri imaju samo opciju UPS 3 day priority slanje , sad porucio opet , nadam se da ce makar stici u naredne 3 nedelje.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Posle koliko dana nakon odobrenja se vracaju pare za koje je odobren povracaj preko dispute-a?
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Post od mrNitroSleeper »

Na ebay dobio posle 36h, na aliju nikada nisam ni otvaro dispute.
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Aliexpress me interesuje. Bio sam primoran da otvorim dispute jer je isticao buyer protection time, a prodavac nije odgovorio ni na jednu poruku koju sam mu poslao. Kontam da ta prodavnica ne radi vise jer ni na dispute nisu odgovorili i automatski posle 5 dana je dispute resen u moju korist.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Možda je čovek emigrirao :)

Tu negde u komšiluk :)
Korisnikov avatar
Dusanc
Reactions:
Pridružio se: 06 Okt 2015, 16:15
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 Dynamic AC

Post od Dusanc »

Ja sam imao nekoliko vracanja, bilo je do 7 dana. Sad imam situaciju sa nekom radnjom, zavrnuli me :( Rekli da otkazem dispute pa cemo se dogovoriti i sad se ne javljaju ... A radnja ima bas visok feedback
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Post od mrNitroSleeper »

Ja na aliju kupujem ako ima 98%+ feedback i barem par stotina prodatih stvari.
I meni su ovi sa ebay-a isto "predlagali" da zatvorim dispute pa da resimo, ali sam im rekao dajem vam jos nedelju dana (na vec 50), ako ne stigne pravac paypal.
Naravno proslo to vreme, nista nije stiglo niti su poslali novo, ja prosledio sve nase poruke paypalu i dobio odluku u moju korist sledece jutro.
Slika
Korisnikov avatar
Dusanc
Reactions:

Post od Dusanc »

Ma ovi imaju dijamantsku oznaku i bas me cudi takvo ponasanje, al dobro, sutra sastavljam mejl sa pratecom dokumentacijom pa pravac AliExpress.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ja sam otvarao kinezu dispute za BT slusalicu jer jedino tako mogu da mu posaljem snimak na kome se vidi da slusalica ne radi. Kada je pogledao klip, poslao mi je poruku da zatvorim dispute, da narucim ponovo slusalicu ali da je ne platim nego da mu posaljem broj porudzbine da on namesti cenu od 0.01$. Tako je i uradjeno i sad cekam da mi stigne.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ima i njih poštenih, nadam se da će to proći ok.
Ali ja lično im ne verujem, i nikad ne zatvaram dispute
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Jeli porucivo neko sa ruskih sajtova nesto, kakva je tu zastita za kupca da ne bude prevaren?
Konkretno me interesuje ovo http://voloton.ru/price/BOSCH/0280150418
Korisnikov avatar
Dusanc
Reactions:

Post od Dusanc »

Poslao zalbu AliExpressu sa print scr na kome se vidida minje prodavac rekao da zatvorim dispute pa da se dogovorimo a onda prestao da odgovara. Prosli su svi rokovi za dispute, cak i onih 15 dana nakon potvrde prijema. Njihov claims centar bi trebalo da resinu roku od 10-15 radnih dana. Prvi put samslao zalbu, nemam pojma kako ce se zavrsiti, ali javljam rezultat :)

@Sinisa G. Ja sam do sada samo sa DealExtreme i AliExpress, nisam ni cuo da je neko od rusa porucivao ... Ima li nekih pisanija po netu o iskustvima?
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja sam poručivao iz Rusije neke stvarčice za auto. Sva tri puta je sve bilo OK ali sve se svodi na njihovo poštenje. Nema zaštite. Čak sam i na carini imao sreće da ni jednom ne platim ništa. Inače moje je iskustvo da je jako teško ubediti Ruse da šalju za Srbiju, iako sam uvek nudio plaćanje celog iznosa odmah. Još jedna stvar, više od PayPala vole da im se plaća preko Yandex-a.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Dusanc napisao:
@Sinisa G. Ja sam do sada samo sa DealExtreme i AliExpress, nisam ni cuo da je neko od rusa porucivao ... Ima li nekih pisanija po netu o iskustvima?
Nisam nasao nista o tome ili ne znam da nadjem :oops: , zato sam i pitao ovdje.
Dare4x4 napisao:Ja sam poručivao iz Rusije neke stvarčice za auto. Sva tri puta je sve bilo OK ali sve se svodi na njihovo poštenje. Nema zaštite. Čak sam i na carini imao sreće da ni jednom ne platim ništa. Inače moje je iskustvo da je jako teško ubediti Ruse da šalju za Srbiju, iako sam uvek nudio plaćanje celog iznosa odmah. Još jedna stvar, više od PayPala vole da im se plaća preko Yandex-a.
U Rusko postenje bas i ne vjerujem nesto, mozda bi i rizikovo da je manja svota u pitanju.
Koja je razlika izmedju PayPala koji imam i tog Yandex-a?
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Sve zavisi od čoveka na kog naletiš, kao i kod nas.
Yandex radi slično kao i PayPal. Napraviš profil i dodaš karticu. Onda transferišeš pare rusu uz neku vrlo malu proviziju. Jedino oni više vole Yandex jer preko njega mogu da dobiju prepaid master karticu i da dižu pare na bankomatima ili da plaćaju. Plaćanje je samo jedna od funkcija koju Yandex nudi. Tu je i mail i još puno toga, sve sa jednim profilom (npr prebacivanje para sa jedne kartice na drugu itd). Takođe, video sam da Yandex nudi i izdavanje virtuelne kartice, tako da prilikom online kupovine na nekom neproverenom sajtu ti ne moraš da ukucavaš svoju pravu karticu, nego virtuelnu na koju si prethodno stavio željeni iznos.
Ja sam isprobao jedino plaćanje, po sistemu on ti da mail, ti na taj mail preneseš pare. Kao i PayPal. Ostale opcije mi nisu trebale.
Odgovori