Kamera za kola
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Re: Kamera za kola
Vimeo izbacuje manje kompresovane snimke, ali je opet najbolja opcija poslati snimak
Na koliko najbolje postaviti onaj g-senzor za opciju dok je auto parkiran (kamera u stand-by) i za dok je u voznji?
Ja imam da izaberem vrednosti 2g, 4g, 8g.
Sta znam, stavio sam i za parking i za voznju na 8g (to mu dodje na najmanju osetljivost, tj. potrebno ju je bas prodrmati da bi se uplila iz stand-by i napravila snimak, tj. zakljucala snimak koji je u toku voznje napravljen?)
Mozda da smanjim na 4g, a?
Probao sam je u varijanti kada je u stand-by, prodrmao kameru dosta jako, upalila se i snimala oko pola minuta, te se ugasila. Ne znam koliko je ova opcija ya stand-by uopste korisna jer kad detektuje "drmanje" dok se ona upali i krene da snima podje jedno 10 sekundi, tada je kontam vec prekasno da snima bilo sta (gledam na ovu opciju kao kada te npr. neko polako cese kolima tipa parking i tome slicno, mada za to bi trebalo bas brzo da se kamera upali i krene sa njimanjem, tipa sve u roku od 2sec sto je nemoguce, bar ne sa ovom mojom).
Ja imam da izaberem vrednosti 2g, 4g, 8g.
Sta znam, stavio sam i za parking i za voznju na 8g (to mu dodje na najmanju osetljivost, tj. potrebno ju je bas prodrmati da bi se uplila iz stand-by i napravila snimak, tj. zakljucala snimak koji je u toku voznje napravljen?)
Mozda da smanjim na 4g, a?
Probao sam je u varijanti kada je u stand-by, prodrmao kameru dosta jako, upalila se i snimala oko pola minuta, te se ugasila. Ne znam koliko je ova opcija ya stand-by uopste korisna jer kad detektuje "drmanje" dok se ona upali i krene da snima podje jedno 10 sekundi, tada je kontam vec prekasno da snima bilo sta (gledam na ovu opciju kao kada te npr. neko polako cese kolima tipa parking i tome slicno, mada za to bi trebalo bas brzo da se kamera upali i krene sa njimanjem, tipa sve u roku od 2sec sto je nemoguce, bar ne sa ovom mojom).
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Pa stavi na 2G, naravno, da bi reagovala i na najmanje drmanje vozila (napr. neko ti čukne auto na parkingu ili klinci počnu da ti skaču po haubi ... pu-pu, daleko bilo
).

Moja kamera isto reaguje i na 2g i na 8g, s tim što sam primetio da dok je bila na 2g dešavalo se da sama zaključa neke snimke i to onda smanjuje kapacitet kartice. Prebacio sam na 8g i nema više tog problema. Inače treba joj daleko manje od 10 sekundi, možda dve-tri, dok počne da snima.
@ Mares: Da bi ti kamera brže počela snimanje, isključi opciju automatskog gašenja, a uključi motion detect. Tada će stalno biti uključena ali snimaće samo kada se nešto dešava.
@ Mares: Da bi ti kamera brže počela snimanje, isključi opciju automatskog gašenja, a uključi motion detect. Tada će stalno biti uključena ali snimaće samo kada se nešto dešava.
2g je bukvalno lezeci kada predjes, svakako to stavi za paljenje na parkingu, a ovo u voznji bih ja iskljucio.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kada je motion detect ukljucen, da li kamera snima kada se detektuje bilo kakav pokret (tipa prolaznici koji udju u kadar) bez da kamera oseti neki fizicki kontakt? Ili podrazumeva snimanje samo kada kamera oseti da je doslo do nekog kontalta a prema postavljenoj sili (bilo to 2g, 4g...)?
I da li pod ovim modom cedi akumulator (npr. u toku noci) s obzirom da je ona tada u nekoj stand by fazi?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
I da li pod ovim modom cedi akumulator (npr. u toku noci) s obzirom da je ona tada u nekoj stand by fazi?
To ne pali kameru, sluzi da ne snima kada se nista ne desava. Nekada je dovoljan prolaznik, a nekada kada je previse sporo, nece ni dva detektovati. Jos jedna uzasno bespoentna opcija.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Ma da, iskljucio sam motion detection i da se pali na drmanje...znaci snima samo kada se vozim i cao
Najpametnije!
Stigla mi kamera, hteo bi da joj dovedem napajanje sa one rasvete kabine sto je na plafonu kod retrovizora, da li je ovo izvodljivo? Koliki napon trazi kamera (preko usb kabela) i koliki je napon na ovim sijalicama?
Pretpostavljam da, ukoliko je ovo izvodljivo, da cu izgubiti samo jednu sijalicu? (imam tri, vozac-suvozac i ona u sredini tipa kada se otvore vrata)
Pretpostavljam da, ukoliko je ovo izvodljivo, da cu izgubiti samo jednu sijalicu? (imam tri, vozac-suvozac i ona u sredini tipa kada se otvore vrata)
Zapravo, neces uopste izgubiti sijalicu, ali zasto bi tu povezivao, radice samo kada upalis svetlo 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Vidis, o tome nisam razmisljao
Hteo sam da spojim na sto blizi izvor napajanja kako bi izbegao razvlacenje kabla skroz do upaljaca.
Imas li predlog gde bi mogao najblize (od kamere) da povezem struju, a da dobije napon kada dam kontakt?

Hteo sam da spojim na sto blizi izvor napajanja kako bi izbegao razvlacenje kabla skroz do upaljaca.
Imas li predlog gde bi mogao najblize (od kamere) da povezem struju, a da dobije napon kada dam kontakt?
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Koliko je koštala ta kamera i gde si je kupio?petarboj napisao:Evo ga i Xiaomi Yi sa focusom na 1.5m a inace je na 30cm (nisam hteo vise da pomeram jer ovo je samo za probu, hocu da i ono sto je blizu bude kolko tolko u fokusu za druge svrhe):
https://www.youtube.com/watch?v=x5_V5mQByIA
Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Kabel za napajanje (sto ide na upaljac) ima ovakav usb nastavak koji ide u kameru

Hteo bi da montiram ovakav nastava radi lakseg kacenja na kameru

Je li je izvodljivo da presecem kabel i prespojim sa ovim drugim nastavkom, nisam nikada sekao te usb kablove pa ne znam sta se unutra nalazi od zica, i da li se oni mogu tako seci pa nastavljati (kao strujni kabel ili zica od zvucnika npr)? Bezveze mi da kupujem komplet kabel samo zbog tog nastavka.

Hteo bi da montiram ovakav nastava radi lakseg kacenja na kameru

Je li je izvodljivo da presecem kabel i prespojim sa ovim drugim nastavkom, nisam nikada sekao te usb kablove pa ne znam sta se unutra nalazi od zica, i da li se oni mogu tako seci pa nastavljati (kao strujni kabel ili zica od zvucnika npr)? Bezveze mi da kupujem komplet kabel samo zbog tog nastavka.