Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Hot hatch

Post od AcaKayak »

Nit znam sto se ne gotivite nit me interesuje, ali analiza auta mu je sasvim ok i kao neko ko ih nije vozio vec samo malo znam o njima, u principu se slazem.

S druge strane, drugari su na nurburgringu vozili te swifrove i misljenja su podeljena, s jedne strane je spor, s druge super upravljiv, s prve je dobro sto je spor jer bi se inace mnogo ugrozili a s druge ostaje zal sto nisu vozili brzi auto na ringu.

Ja ga iskreno pored polovnog lancera i 3000e u dzepu ne bih ni pogledao, pogotovo sto lanceru ostaje cena i odrzavanje nije skupo, sigurno je manje od amortizacije swifta. Znam da nije ista kategorija, ali ako je fun factor glavni kriterijum, ne potvrdjujem swifta kao mega dobar izbor. Ima megan rs za te pare sa malom kilometrazom zaboga.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Meni više znači kad starac kaze da je to vrhunski hh, ali to sam samo ja. Koji Nirburgring? Pričamo o novom autu, ne unosite dodatne nepoznate u jednačinu. 3000€ i polovni Megan RS. Pričam o novom Swiftu kao interesantnom hh-u, niti sam rekao da je najbolji, niti da je najbrži, citirao sam par renomiranih recenzenata automobila iz zemlje sa verovatno najvećom hh tradicijom na svetu. I gde je to Fiesta 2000€ skuplja? Swift je 15.400. Fiesta slično opremljena za 17.400? Fabija rs je bila 1000€ više kada je bila najjeftinija. Sumnjam. Posebno držeći u vidu kakve Fieste Grand prodaje za 15.500€.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Za auto od 136ks nije spor...to se bar lako da videti na osnovu podataka. To su argumenti u stilu "Flojd Mejveder nije nikakav bokser jer bi ga Kličko tukao"...a ovaj 6 težinskih razreda iznad. U svojoj hh klasi Swift je nenadjebiv. Šta može da se kupi polovno za pare za koji se može kupiti nov Swift je relevatno sa stanovišta lične kupovine, ali nije relevatno sa stanovišta kvaliteta auta jer se on kao nov poredi sa svojim novim konkurentima i ako mu je nešto kvalitet to je cena. Zanimljivo što se ti koji su ga vozili na Ringu nosi zapitali "a što su baš njega uzeli za rental"...jel skup, jel se kvari, jel spor, jel loše leži...?...mogli su da uzmu mnoga druga kola, svi bi se polomili, a pogotovu Nemci da im ih daju zbog reklame i imidža.

I moj Fića ima samo 69ks i uželeo sam se jačeg auta, ali mi to ne utiče da prosuđujem njegov fun factor koga ima nezavisno od snage.

Swift sport je već dugo na tržištu i njegovi kvaliteti i mane su davno prepoznati. Na neki način ovi komentari na ovom forumu su i potvrda njegovih kvaliteta. Da smo se složili da je sjajan kao što ogromna većina drugih piše o tome ja bih se zabrinuo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jeremy je u jednoj kolumni pisao kako mu je swift sport bio 3x zanimljiviji na stazi nego golf gti.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

U mamicu mu njegovu. :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

To si izmislio :mrgreen:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

U ovoj nema to... :)

http://www.driving.co.uk/car-reviews/th ... t-2012-on/

...ali ga nahvali ;)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ne brini Veljo :mrgreen:
when the Mk 7 version came along a few years ago it became an all-consuming need. It’s really, really good, that car, and I wanted one a lot.
http://www.driving.co.uk/car-reviews/th ... tate-2015/
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ovo je nesto novo, to procitah jos dok je bio g5 aktuelan. Mada u secanju mi da je i njegova zena pisala o swiftu tako da moguce da je u stvari ona to napisala. Al oduvek je jeremy hvalio fun factor u swiftu.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

U vreme g5gti je bio onaj stariji svift, ovaj poslednji je dosta unapređen po pitanju pogona pre svega...
Gti je odličan allrounder, ali za fun factor treba malo da se poradi na njemu. Čak i samo malo čačkanje u vidu nekih opruga daje rezultate, provozao sam ftj-ov i markonijev stock, i markonijev posle dotezanja i druga priča skroz...
Svift je druga priča u startu, zabava odma :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Urose, prestani sa tim bezobraznim dzukackim forama.
Jednom sam ti odgovorio na sprdackom nivou, ali preterujes.
Pogotovi sto ti se misljenje zasniva na tudjem misljenju, a fazon ti je tudji fazon koji si pokupio kada si kupio atmo Hondu.
Kada budes imao dovoljno karaktera da svojim recima nesto kazes, a ne copy paste tudjih, mozemo da pricamo. Starac ne prica tudje price, nego je svoju u glavi napravio.

Starce, ako procitas moj post, videces da nista od toga nisam porekao, cak i pohvalio ponasanje swifta.
Cinjenica je da Fiesta ST kosta 18500e, u odnosu na Swift-ovih 15500e(secam se da je 5ovrata verzija 16, pa sam zato greskom napisao 2500e razlike, umesto 3000e).
Sve se to ubacuje u izbor pri kupovini kola, zar ne?
Dakle, ne pricamo o Polu koji je ok, vec Fiesti, koja ima jos veci fun factor, jos bolje upravljanje, pa i za dve klase bolje performanse, o autu koji je vrhunski u svakom polju.

Samo to me navodi da kazem da je Swift dobar koliko i kosta, ne vidim sta sam ja tu tako strasno rekao.
Nekome samo ponasanje automobila nije dovoljno, kada bi vec gledao HH, medju njima sam ja i ne vidim problem da nekome relativno spor hh bude neprivlacan, a nekome privlacan.
Nisam nista izmislio, niti pogresno rekao, vec sam realno stanje izneo, a na svakom individualno je da odluci da li mu je to dovoljno ili ne, da li ce da doplati za neosporivo bolju Fiestu ST ili ce da se zadovolji Swiftom i nizom cenom.
Cinjenica je da nece pogresiti ni u jednom slucaju.

@Aca
Pa kako zasto? Resio tako Uros malo da pljune ;)
A mozda su i Laminati, ljudi iz senke.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ksepoj ti nisi merodavan za ovu diskusiju , ti si kupio dizela sa 4 vrata sa 20 godina , molim te napusti temu :rofl: :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Xepoj87 napisao:Urose, prestani sa tim bezobraznim dzukackim forama.
Jednom sam ti odgovorio na sprdackom nivou, ali preterujes.
Pogotovi sto ti se misljenje zasniva na tudjem misljenju, a fazon ti je tudji fazon koji si pokupio kada si kupio atmo Hondu.
Kada budes imao dovoljno karaktera da svojim recima nesto kazes, a ne copy paste tudjih, mozemo da pricamo. Starac ne prica tudje price, nego je svoju u glavi napravio.

Sent from my Sony
Ipak si trebao da staneš posle onog, jer i dalje nemaš šta pametno da kažeš.

Edit: Fiesta se čak ni ne prodaje kod nas, tako da ponovo nabadaš i iznosiš poluinformacije sa ciljem da ih predstaviš kao apsolutno tačne, tvoja praksa inače.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Xepoj, ako pogledaš šta sam napisao u svom postu on diskutuje s tvojim stavom, ne s tvojim rečima. Tvoj stav, tj njegov bitan deo, je da je to ok auto, ali spor i nije ništa naročito...taman toliko koliko platiš toliko dobiješ. S time se ne slažem.

Poređenje s Fiestom u smislu takmaca za kupovinu ne stoji jer je Fiesta ST isto "teža" kategorija od Swifta Sport. Ima Fiesta verziju od 120ks (bila je i limited edition od 132ks) koja bi trebala da bude konkurent onima koji razmišljaju o Swiftu.

http://www.evo.co.uk/suzuki/swift/14110 ... audi-a1-14

Nećeš nigde naći uporedni test Fieste ST sa Swiftom Sport jedan na jedan osim kada ih negde skupe sve đuture njih 15 da vide koji je najbolji u apsolutnom smislu od Swifta do A45, ali češ uvek naći uporedni test Fieste sa hh od 200ks njene veličine gde ih uglavnom pobeđuje i tu se ističe njeno "herojstvo" kako se takmiči sa jačim konkurentima i delje ih. Swift ima svoje konkurente od kojih mu je bio najozbiljniji Twingo RS koji je ok auto, ali ipak slabiji od njega.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno, tu se slazemo, samo o drugoj perspektivi pricamo :)
Ti si se osvrnuo sa strane autoentuzijaste, a ja sa strane kupca malog hha, pa makar i za broj veceg, sto Fiesta jeste, ali i dalje malog hha, pa sta dobijes za svoje novce. Poenta je da je Fiesta jeftina za ono sto nudi i ne zamisljam da neko da 15500e, do 17 sa finom opremom, a ne razmisli o Fiesti ST za 18500e.
Ok, na kraju njegov izbor, ali ja samo poredim cenovno ne mnogo jaceg Forda i sta tu dobijas.
A pored svih vozackih prednosti, ima i prednosti kvaliteta enterijera, gepeka, mesta i svega, ako je to nekome bitno u celoj prici.

Cinjenica je da je Mini Cooper S JW fenomenalan HH, ali onda pogledas njegovu cenu i dva puta razmislis.

Dakle, kada kupujemo auto, ipak ne gledamo samo da je swift bolji od svih drugih u klasi, poput twinga, nego bacis i pogled da li mozes da dobacis do jos boljeg hha za relativno malu razliku.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori