Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Cena servisa

Post od dragvorl »

Pa naravno, ima i besplatna zamena ulja, koristi se kvalitetno ulje jer kupuju direktno od Orbica, to znam sigurno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa obično servis uradi besplatnu zamenu ulja i filtera, ako ih kupiš u servisu.
Tebi bude ista cena kao da si kupio u prodavnici.
Oni što više prodaju imaju bolju cenu.
Dobro njima dobro tebi.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Oba primera koja sam naveo je sa donešenim uljem i filterima. U Šopinvestu je ista cena dal' izvlače vakumski il' ispuštaju ulje, a nebitno im je i gde je kupljen materijal. Jednostavno, to im je cena tog rada.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Sloba napisao:
ljubitelj napisao:edit: hoces da kazes da nisi dobio fiskalni racun u Porseu za te radove i za delovei?
Čisto da ne mešaš, priča o fiskalcima se nije ni potegla zbog Poršea, već zbog Janke i njemu sličnih, onih kojih ima 50 na jedan Porše ili na jednog Stojanova. Svako ko živi u srpskoj realnosti i izlazi napolje zna da se fiskalni računi masovno ne izdaju, bilo da su u pitanju pekare, restorani, tepih servisi ili nešto pedeseto...

To si prosto umislio. Sve firme izdaju masovno fiskalne racune, pekare posebno vode racuna da slucajno ne zaborave. Sve firme izdaju.
Sta je Janka, servis ili nije servis, stalno menjas pricu ?

Ne postoji neko ko mi nije izdao fiskalni racun ni za sitnice, kamoli neka prodavnica auto delova ili auto servis.

Da li ti kada prodas robu u maloprodaji izdajes fiskalni racun, tj firma u kojoj sada radis, u kojoj si radio ?
Podji od direktnog iskustva.
Ja svakome izdajem racun, i svi koje znam izdaju racun za robu /uslugu.
Durgacije jednostavno nije moguce poslovati legalno u Srbiji, ne znam odakle ti takve ideje uopste o neizdavanju racuna u firmama :o

ljubitelj napisao:Nije nigde neko napisao da je godisnji servis u nekom servisu 500 ili 450 dinara. To je prosto smesno malo.
Opet poentiraš. :kuku:

viewtopic.php?f=10&t=2895&p=519144&hilit=janka#p519098
viewtopic.php?f=10&t=2895&p=519144&hilit=janka#p519125[/quote]

Zamena ulja nije godisnji servis, pa ja sam napisao da je cena zamene ulja od 500-1000 i toliko placam.
Zadnji put sam dobio besplatno u Vulco radnji vulkanizera gde sam kupio ulje, 0 dinara ali sam zato ulje platio skuplje nego sto kosta pa dodje na isto. I naravno dobio fiskalni racun.

To sto si obavio ba servisu u Porseu je mnogo vise od te zamene ulja, ne mozes porediti razlicite stvari.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma ovi što ne izdaju fiskalne račune to su baš "divljaci" da tako kažem, bez obzira što imaju registrovane "SZR" ili slično. Oni uglavnom poznaju mušterije (ili ih tako procene - da neće praviti/biti problema zbog toga) pa zato tako i rade. Isto tako, ljudi kod njih idu svesno zbog što nižih troškova pa im fiskalni računi (ili bilo kakvi) nisu ni bitni. Ja volim da sve uredno dobijem jer ih čuvam i pravim malu "servisnu istoriju" auta. Inače, idem i dalje u ovlašćeni servis iz razloga što za Fiat (pogotovo Punta) razlika u ceni servisa nije prevelika. Mislim, da - skoro je 50% veća ali između 3-4.000 din i 7-8.000 ipak biram ovo drugo jer ni ta druga cifra nije prevelika (ako me razumete), a činjenica da je to ovlašćeni servis mi ipak daje nekako veću sigurnost da će radovi i ugrađeni delovi biti kako treba. Da je razlika 4-5.000 kod lokalnog majstora prema 15-20.000 kod ovlašćenih kao što je recimo za VW ili neke druge brendove - verovatno ni ja ne bih išao tamo već bih se isto snalazio. Razlika je u tom slučaju jednostavno prevelika i ta "servisna istorija" se tada ne isplati nikako, kako god da podvučeš. :)
Poslednja izmena od Saša u 21 Nov 2015, 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Izdaju svi fiskalne zvanično,ali ga preskaču kad god mogu,ništa čudno. Možda ljubitelj liči na nekog inspektora pa mu dele račune šakom i kapom :mrgreen:

Saša,kad već znaš i voliš da petljaš oko kola,zašto ne radiš sam servise?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zbog servisne istorije. Hoću da imam sve dokumentovano. No ponešto uradim i sam, naravno. :)
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Zbog dalje prodaje?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da, jednog dana kada i to dođe na red. :)
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Pa dotle ćeš više dati ovlašćenima nego što ćeš zbog toga dobiti na ceni. :)
Al dobro,poštujem izbor :doubleup:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ma neću, za 10 godina u slučaju Punta to je recimo 300-400 evra više, a za toliko više ću uvek moći prodati auto, ili - ako ništa drugo - kupac će sigurno radije uzeti ovoga mog nego nekog bez istorije a sa istom ili malo nižom cenom. Teoretski... :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

ljubitelj napisao:
Ne postoji neko ko mi nije izdao fiskalni racun ni za sitnice, kamoli neka prodavnica auto delova ili auto servis.
Ja neki dan bio u lokalu na piću, dobio sam "nefiskalni isecak" i nista vise. To je smesno u odnosu na popravke od 2000+ eura na koje se ne placa porez.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja isto ne pamtim kada nisam dobio fiskalni račun za nešto.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Primetio sam da nesto cudno sa kasama.

Kucaju ti racun, a na kasi stalno nula dinara.

Na racunu sve pise, cena, porez ...

Ali na kasi nula stalno.

Secam se ranije, kada sam ja kucao na fiskalnu, da se uredno sve ispisivalo sta kucas na displeju.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Meni u Kia u Nisu prosle godine nisu dali fiskalni za mali servis koji je bio 17,700 rsd.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Odgovori