Mislio sam da si ti neki pilot kao mister NO

Vozis redovnu liniju?
Proširuje se, ogromni radovi su u toku. Menja naziv u Berlin-Brandenburg International. Tegel se zatvara, dal ove, dal sledeće godine.snork napisao:Zna li se šta je sa ovim aerodromom, čitao sam da hoće da ga zatvore? Poslednji put kad sam gledao, samo su njihove domaće komapnije + Aeroflotleteli tamo. Svi ostali samo na Westberlin-ski Tegel...
Verovatno zato što stariji avioni, a i mnogi aerodromi, nemaju opremu za to.swemir napisao: I jos jedno pitanje, ako moze, sto se ne koristi cesce, zbog mogucih gresaka ili neceg treceg
A, znači obrnuto je od onoga kako je prvobitno izgledalo. Ima logike što to rade, jer je Schoenefeld verovatno napravljen gde treba, a Tegel je morao da bude u Zapadnom Berlinu, pa je u centru grada. Meni uopšte nije jasno zašto su Sovjeti dozvolili da Amerikanci formiraju enklavu Zapadni Berlin, u sred Istočne Nemačke, na 200 km od granice sa Zapadnom. Mnogo su Nemci profitirali od te navodne borbe protiv komunizma, i oprošteno im je i zaboravljeno mnogo toga pre vremena. A oni se ništa nisu popravili - čim su se ujedinili, nastavili su tačno tamo gde su stali 45 godina ranije i opet udarili na Balkan.swemir napisao: Proširuje se, ogromni radovi su u toku. Menja naziv u Berlin-Brandenburg International. Tegel se zatvara, dal ove, dal sledeće godine.
Pokusacu jednostavno, jer je ovo zapravo najkomplikovanija tema.swemir napisao:zuzanu, zanima me sta moze da krene po zlu ako se slece auto -pilotem..
svakako da piloti zasluzuju vishe sati odmora, ali ovo moje pitanje nema veze sa tim, nego me zanima princip auto poletanja i sletanja...
Ako komp zna kordinate aerodruma, visinu i brzinu, meri brzinu vetra i sve sto treba, da li moze samostalno da sleti u potpunosti._
I jos jedno pitanje, ako moze, sto se ne koristi cesce, zbog mogucih gresaka ili neceg treceg
![]()
p.s. e sad kad pitam da postavim jos jedno pitanje, da li svi noviji avioni danas imaju softver i mogucnost letenja, i sletanja samo pomocu motora bez hidraulike, u slucaju otkaza i elektricne i hidraulicne komande