Ljubitelji satova?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Ljubitelji satova?

Post od Uroš S. »

Šta planiraš da radiš, tu ima možda dve upotrebljive stvari. Ovo plavo za skraćivanje/produživanje narukvice i ključ za otvaranje kućišta, mada je on upitan. Oba imaš da kupiš ponaosob za manje para.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pa dosao sam na ideju da sam menjam baterije na satovima, jer me smara da jurim sajdzije po gradu na svakih pola godine, plus sto imam negativna sa njima. U sustini bi mi trebao alat za otvaranje sata i eventualno to za skracivanje narukvice.

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Dok kupiš bateriju, cena 150-500(600) din, ne isplati ti se. Ali poštujem ako hoćeš da se igraš, i podržavam :-) kom to satu traje pola godine? Citizen koji sam kupio devojci, analogni Quartz sa danom radio tri godine sa fabričkom baterijom koja je pitaj boga koliko bila u satu dok nije prodat. G Shock moj 6a godina. Bolje kupi sat bez baterije :-D

Evo jedan noćni SKX007
Slika

P8 Lite TT
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

I kod mene na Fossil/Festina traju dok ne zaboravim kad sam menjao, godinama bas.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Neki Fossil je u pitanju, kupio ga kad sam imao 18 za nekih 10ak hiljada. Zadnje dve baterije su mi toliko trajale, ko zna koju i kakvu bateriju su mi stavili.

Nije mi poenta u ustedi, vec u cimanju i maltretiranju sa majstorima. Zato mi je aliexpress pao na pamet. Videcu sta cu uraditi. :D

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kuzmanovicu, taj alat dolazi u dve dimenzije, manja je jako slabo upotrebljiva. Ja sam uzeo veci za desetak dolara i radi posao, a ako ti baterija crkava tako brzo, ili su ti uvalili krs baterije ili je sat gotov. Fosili su lepi, al su realno djubre i taj ti je dobro potrajao...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Moguce i da je sat pred riknjavanje, posto je skoro prestalo da radi pokazivanje datuma. Svestan sam ja da je Fosil govno, ali tada kada sam ga kupovao nisam mnogo mario za tim.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Zanima me da li uzeti ovaj sat za svaki dan(posao,slobodno vreme)?Posle više od 15 godina zaljubih se u ručne satove. :)
I kakav je CASIO?Kontam da je najbolji brend u tom cenovnom rangu.Inače na globalnom sajtu ne postoji generalni uvoznik/zastupnik za Srbistan,pa se postavlja pitanje da li je Bomar neko kome se može verovati?
http://www.bomar.rs/casio-edifice-ef-552pb-1a2vef
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Edifice je lepa linija pristupačnih satova. Doduše, kad ima skazaljke, ja bih radije išao na neku automatiku, ne na baterije.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

srdjanyo napisao:Zanima me da li uzeti ovaj sat za svaki dan(posao,slobodno vreme)?Posle više od 15 godina zaljubih se u ručne satove. :)
I kakav je CASIO?Kontam da je najbolji brend u tom cenovnom rangu.Inače na globalnom sajtu ne postoji generalni uvoznik/zastupnik za Srbistan,pa se postavlja pitanje da li je Bomar neko kome se može verovati?
http://www.bomar.rs/casio-edifice-ef-552pb-1a2vef
Casio je ekstra marka satova tako da neces pogresiti. Imas ovde satove da kupis ja sam od njih kupio dva sata ,jako korektni i poslovni, ai sto sam citao po drugim forumima svi ih hvale.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Gde ovde?Misliš u Bomaru?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ako nosis isti sat svaki dan, radije bih uzeo automatik nego kvarcni, da bude pravi sat. Casio je super svakako, ako ti se svidja, mada u rangu oko 100 evra vec imas solidan izbor mehanickih satova. Casio imas na sve strane (Bomar, Beric, Vitanov, Sense...), da ne pominjem internet, pa uporedi cene jer umeju po 50% da variraju.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Hvala,Rakhil! :thumbup:
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

srdjanyo napisao:Gde ovde?Misliš u Bomaru?
http://www.satovi-online.com/catalog/

Izvini nisam kopirao sajt :pardon:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ovaj konkretan Casio bih izbegao radi narukvice. U pitanju je specijalna gumena za ovaj model i nijedan drugi. U prevodu trajaće ti sat koliko traje narukvica, koja može biti od vrlo trajna do toga da se raspadne za godinu dana.

Sense watch shop je najjeftiniji kod nas za Casio i Seiko, Citizen me nikad nije interesovao pa ne znam, mada imam sjajno iskustvo sa jednim u pogledu kvaliteta. Pozlata ekstra trajna,

Elem, ja bih gledao sat sa "univerzalnim" prihvatom kaiša ili narukvice, dakle obične uške, preferably 18 ili 22mm jer je najveća ponuda kaiševa i narukvica u toj širini.

Dalje se slažem sa Rakhilom da za 100e već ima sijaset automatika, koji su ujedno i lepši i kvalitetniji od ovog. Aj manje više lepši, ali kvalitetniji. Tu pre svega mislim na Seiko.

Ako si rad još da naručuješ online, tek tu nastaju problemi sa izborom koji se znatno širi.

Evo npr:

http://www.creationwatches.com/products ... -2736.html
Odgovori