Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Računari

Post od Xepoj87 »

Napravis boot flash, instaliras i ne bude registrovan. Ako imas serijski broj, uneses, a ako je pirat, onda activator.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Xepoj87 napisao:Fenomenalno radi, ja ga imam na tri laptopa u kuci, samo me.kod.mene na desktop mrzi da stavim, jer zelim clean install, a imam preko 200 aktivnih torenata, koje zaista nemam snage opet da dodajem, jer pored tih 200, imam jos sigurno par stotina torent fajlova, pa bih trebao da probiram...

Funkcionalno je najbolji Windows od 98-ice, a ono sto sam za sada primetio, jeste da je bas stabilan i da sve lepo radi.
Jos je rano, ali verujem da ce mi ostati misljenje da je ovo vrhunski Windows.

Sent from my Sony
Mozes i to da zaobidjes. Izguglaj malo.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sta da zaobidjem?

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Moze,al sa terabajt eksternim hard diskom :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Xepoj87 napisao:Sta da zaobidjem?

Sent from my Sony
Backup torrent fajlova+podesavanja i stanja dl/ul.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Aha, pa da, ladno mi to nije ni palo na pamet... E onda uskoro stavljam 10ku.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Je li ima neko problem sa youtube pod Chrome na Win 10? Pisao sam ovde da je na jednom skoro novom Lenovo laptopu radio katastrofalno sporo. Kakva su drugima iskustva?
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Xepoj87 napisao:Znam, i meni krenuo par puta i stane samo :) Nadam se da ces ti bolje proci.

Sent from my Sony
Meni se instaliralo. Radi sve ok. Čak mi i Bluetooth sad radi
Videću za yt, nisam ga sinoć palio
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

grujicd napisao:Je li ima neko problem sa youtube pod Chrome na Win 10? Pisao sam ovde da je na jednom skoro novom Lenovo laptopu radio katastrofalno sporo. Kakva su drugima iskustva?
Nije podrzan zvanicno. Meni ne radi you tube, chrome, win 10. Na win 8.1 radilo savrseno.
Ima i drugij stvari koje ne rade u kombinaciji chrome win10.

U tablet rezimu win10 manje nudi po opcijaima od win 8.1. generalno nesto sporije radi i povremeno se zaglavi 10ka pri gasenju ili vadjenju USB dodataka.

na 10 je ukinut mod za projektor na wireless display opste sadrzaja ekrana, sada mogu samo medija fajlovi da se emituju (cast funkcija) a ne moze na primer Excel da se emituje.

VPN konekcija takodje je komplikovanija, treba 5 klika umesto 3, ne moze da se napravi shortcut kao na xp...

Meni je prosle nedelje automatski odardio update na win11 ili 10 sp1 kako ga ko vec zove.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Radi savršeno.

Nemam ama baš nikakvih problema sa 10tkom. Računar je Fujitsu E743 iz 2013, i5, 8Gb RAM i SSD neki matori SanDisk od 120Gb iz 2012.

10tka se diže do log-on ekrana za oko 4 sekunde. Malo je reći da sam oduševljen. Baterija na lapu traje beskonačno.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Radi i meni YT dobro, tj odlično. Brže otvara klipove
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Kod mene posle pocetnih problema sa otkazivanjem starta i jos nekih gluposti sada sljaka sve bez ikakvih problema...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Imao sam problem sa zvukom na lap top-u. Komp je bio na sleep-u i kad sam ga upalio nije bilo nikakvog zvuka uopste. Uradim troubleshooting i kaze mi da je sve ok, dell support takodje, restartujem ga, opet isto. Dodjem na ideju da ga ugasim i ponovo upalim, i tek tad se zvuk vrati, sad je sve normalno. Da li je to mozda naznaka da ce zvucna karta uskoro da rikne ili je samo bio neki bag? :think:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza napisao: 10tka se diže do log-on ekrana za oko 4 sekunde. Malo je reći da sam oduševljen. Baterija na lapu traje beskonačno.
To i nije nesto brzo uz SSD. Na 8.1 meni je do logon trebalo 2 mozda 3 sekunde.
Sada na 10 je sporije, treba sigurno 4 mozda i 5 sekundi za isto.

Baterija mi je uz 8.1 izdrzavala do 11 sati, sada uz 10 jedva izdrzi 7 sati. Poredim za priblizno isti posao.

Pre neki dan sam otkrio i da mi na 10-ki ne radi glavna alatka za off line programiranje uredjaja, pa sad jurim proizvodjaca da uradi verziju alata za win 10. Ne radi ni u win8 kompatibl modu.

E sad, mozda je to do toga sto je Lenovo u pitanju, oni su na svom sajtu sacinili citavu listu programa i pogorsanja koje donosi Win 10 uz Idea Pad familiju.

Ili su mozda u Lenovu jako dobro odradili optimizaciju za win 8 pa sada bez optimizacije se pokazuje losije izdanje za korisnika ne bih znao.

U mojoj konfiguraciji laptop- tablet duo masine za moj ukus Win 8.1 je bio udobniji za rad, brzi i nije imao bas nijednu zezanciju da nesto ne radi kako treba.
Svi programi koji su korisceni su savrseno radili.

Sada vise nije tako savrseno, ima programa i kombinacija koje ne rade.
Tako Edge ne podrzava Java runtime environment a to za posledicu ima da nikako ne radi e banking u web rezimu sa smart karticom.
Lek za popravku nema ni banka ni Assecco nema ni Microsoft a JRE se ne moze instalirati.

Dobio sam savet strucnog lica, znate najbolje je da uradite downgrade na pretohodni sistem koji je radio...

Zeznuo sam se, mesec dana mi je istekao i vise nema povratka a vec sam se polako navikao na nedostatke i prihvatio da "tako treba". Ovaj novi service pack je dosta popravio stvari sa 10kom.

Naseo sam na MS trik sa stalnim iskakanjem podsecanja na win 10 upgrade umesto da sam lepo sacekao godinu ili dve dok ne osposobe u potpunosti win10. Nista nisam naucio iz prethodnih iskustava sa MS :(

Naravno, znam ljude koji imaju samo reci hvale ali svi oni su koristili iskljucivo klasican laptop radni rezim bez touch screen-a i njima je osmica predstavljala izvestan problem.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja sam desetku preskocio zbog pitanja oko privatnosti,jel ima resenje da se pogase M$ procesi vezani za narusavanje privatnosti korisnika ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori