Šta je snaga, a šta obrtni moment?
Re: Šta je snaga, a šta obrtni moment?
Ovo je tema koja se probudi svakih par meseci, gde i doktori i veciti studenti, privatni i javni sektor, stari i mladi, mogu na trenutak da se osete pametnim 

+1
Evo linka i sa manuelnim http://www.zeperfs.com/en/duel1348-4626.htm
Ja gledam da poredim slične KS sa različitim Nm.
Dragane, otkud ti ideja da porediš razne nabudžene R-ove i RS-ove sa civilnim kolima. Čak nisi uzeo u obzir ni najjači tadašnji TDI u G4. Ponoviću da i jeftino mapiranje turbo-dizela menja skroz situacuju.

Evo linka i sa manuelnim http://www.zeperfs.com/en/duel1348-4626.htm
Ja gledam da poredim slične KS sa različitim Nm.
Dragane, otkud ti ideja da porediš razne nabudžene R-ove i RS-ove sa civilnim kolima. Čak nisi uzeo u obzir ni najjači tadašnji TDI u G4. Ponoviću da i jeftino mapiranje turbo-dizela menja skroz situacuju.
Zasto poredis slicne ks kad kazes da su Nm bitni, poredi slicne Nm pa nam reci zakljucak...
De da nađem tako kilav turbo-dizel?

Uzmi tdi 2.0 400Nm i neki benzin 400Nm, koji ce verovatno imati toliko i konja

Poslednja izmena od nikaragva u 03 Dec 2015, 14:20, izmenjeno 1 put ukupno.
A jebiga veljo pa ti baš ništa ne čitaš a komentarišeš 
Nisam smeo duzmem taj najjači, jesi lud
Sent from my D5503 using Tapatalk

Nisam smeo duzmem taj najjači, jesi lud

Evo prouci novi BMW 340i i 325D. Oba su 450Nm, u dlaku isti, isti menjac, jos benzinac tezi.Velja napisao:De da nađem tako kilav turbo-dizel?
Taj 340i ima dve turbine?
Čitam Dragane i vidim da namećeš svoju priču koja nije kao i moja.
Čitam Dragane i vidim da namećeš svoju priču koja nije kao i moja.
Oba imaju po jednu TwinScroll turbinu, a taman i da ovaj ima dve kakve veze ima?
Poenta je da Nm na odredjenim obrtajima odredjuje koliko ce od ukupne snage da se isporuci u tom trenutku. Ako neki auto.ima konstantno lroz obrtaje 300Nm i 300ks, bice brzi i od onog sto.ima konstantno 150Nm i 400ks i od onog sto ima 500Nm i 150ks.
Mnogo filozofije pravite oko stvari koje su jasne iz prakse, a to je da su obe stvari bitne.
Ja sam.misljenja da je ks bitniji, a najbitnija kriva obrtnog, koja mu dozvoljava da ima vise snage na odredjenim obrtajima.
Dzabe 500Nm, ako u 90% vremena isporucuje 200Nm, dzaba i 300ks, ako 90% vremena ima 100ks.
Da ne pricamo o.menjacu, gde su na A45 amg dobili abnormalno bolje performanse, samo drugacijim odnosom brzina, sa smesnim povecanjem snage.
Sent from my Sony
Mnogo filozofije pravite oko stvari koje su jasne iz prakse, a to je da su obe stvari bitne.
Ja sam.misljenja da je ks bitniji, a najbitnija kriva obrtnog, koja mu dozvoljava da ima vise snage na odredjenim obrtajima.
Dzabe 500Nm, ako u 90% vremena isporucuje 200Nm, dzaba i 300ks, ako 90% vremena ima 100ks.
Da ne pricamo o.menjacu, gde su na A45 amg dobili abnormalno bolje performanse, samo drugacijim odnosom brzina, sa smesnim povecanjem snage.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nije isto ako ima dve, ali nebitno kad ih već nema...Laki021 napisao:Oba imaju po jednu TwinScroll turbinu, a taman i da ovaj ima dve kakve veze ima?
Elem, evo primera kada daš benzincu Nm na 1400 obr može da razbije turbo dizela u svim disciplinana.
http://www.zeperfs.com/en/duel5919-6016.htm
IPAK JE TORK NAJBITNIJI

Sve u svemu ista kola, isto Nm, skoro ista kriva momenta kroz obrtaje, a opet onaj sa vise snage ga pocepo ko svinja masTan dzak.
Valjda je sad vise nego jasno.
Valjda je sad vise nego jasno.
Mnogo uletelo poszova, sad tek vidim da se velja i ja zapravo slažemoLaki021 napisao:Zasto poredis slicne ks kad kazes da su Nm bitni, poredi slicne Nm pa nam reci zakljucak...

Negi, kako to ovi bmw-ovi imaju isto Njutna na istim rpm a benzin brži i elasticniji? Nije valjda sad benzin njutn jači od dizel njutna?

Mene baš čudi da ga je pocepao kad ima samo 50% više snage 

325d ima dve turbine.