Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od stefanan »

Uroš S. napisao:Nemam zamerke na Cha Cha, imam ga 7 meseci, nikakve bagove nije imao i jako je brz, zvuk je fantastičan, za internet dušu dao, tastatura fenomenalna, za razliku od E72 koja je zakucavala i kočila opasno, mora da joj se radi hard reset svakih pola godine, godinu, da bi radila normalno. Al zato Nokiu zaboravim kad sam punio, sad je punjač obavezan deo torbice kad se izlazi iz kuće, punim telefon svaki dan u čitaonici, gledaju me ko ludaka. Kvalitet izrade kod HTC-a mi je poseban plus.
ti si znaci jedan od "tih" ljudi sto pune telefone u citaonici :mrgreen:
ja danas video u novinama motorolu razr,potrazio malo o njoj i upravo je iskocila kao glavni kandidat. Sutra cu da svratim negde da ga pogledam uzivo,i onda da smislim kako da ga nabavim :D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Inače, za One V još uvek nije dostpna konfiguraciona poruka za MMS i GPRS/3G. Nakon stavljanja kartice u aparat, stizala je poruka ali nije mogla do kraja da se preuzme pa time i da se instalira. Tražio sam u podešavanjima da li je neka opcija onemogućena ali bez uspeha. Na kraju sam poslao zahtev na VIP-ov servis i dobio poruku sa obaveštenjem "prc, bato" tj. njihovim rečima da za ovaj model podešavanja još nisu dostupna. Relativno je nov model, u aprilu je predstavljen pa se nadam da će uskoro da bude rešena ova stvar.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

ja sam uzeo isto one v na vipu...dobar phone i ics nego moracu ga reklamirati...restartuje se kad otvorom kalendar.
Slobo mms ti i ne treba pored interneta ,prevazidjena stvar.

Iako se radi o.odlicnom.telefonu propust je sto su stavili antenu u "bradu" dole...nema uticaja na razgovor ali ipak najveci deo ljudi tel drzi rukom bas na tom delu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Preciznije, iza brade, u poklopcu. Držanje ne utiče na prijem. Imam HTC Legend (prethodnik One V) i čak sam jednom pričao bez poklopca (tj. antene).
Širim haos!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Kazu da kod nekih telefona utice. Recimo ako na iphoneu 4 poklopis ovu crnu liniju sa strane opadne signal za 3 crtice, a nekima se cak i prekine poziv.

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Naravno, zavisi od telefona. To je bio bug na prvoj seriji iPhone4. Mislim da je sređeno u međuvremenu. I kod mene opadne signal drastično kada skineš poklopac, ali to mi se desilo jednom dok sam vadio telefon iz džepa uspeo sam da ga isčupam. Razgovor sam obavio. Iskreno, tada nisam ni znao da je u antena. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Scuderia napisao:Kazu da kod nekih telefona utice. Recimo ako na iphoneu 4 poklopis ovu crnu liniju sa strane opadne signal za 3 crtice, a nekima se cak i prekine poziv.

Slika
Meni se to redovno desava :glavomuzid:

Ako je stvarno to fora, onda cu da skinem ovu glupavu masku
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

@dw, probaj da ga zamenis za noviji model, mislim ili noviji i4 ili i4s,

mada sada sam gledao novi galaxy s3, i stvarno je telefon perverzija.
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

sad kako sam skinuo, ni jedamput mi se nije deilo da izgubi crtice ili domet dok pricam :sreckovic:

Ma zadovoljan sam sa iPhone 4 i ne planiram da ga menjam u skorije vreme :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Day Walker napisao: Meni se to redovno desava :glavomuzid:

Ako je stvarno to fora, onda cu da skinem ovu glupavu masku
Nemoj. Nego stavi onu futrolu koja je zbog tog išla uz njega. Proguglaj malo, ima nadugačko pisano o tome, a mogu i da pitam ortaka koji ima taj telefon, kako je to kod njega rešeno.
Širim haos!
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Uroš S. napisao:Nemam zamerke na Cha Cha, imam ga 7 meseci, nikakve bagove nije imao i jako je brz, zvuk je fantastičan, za internet dušu dao, tastatura fenomenalna, za razliku od E72 koja je zakucavala i kočila opasno, mora da joj se radi hard reset svakih pola godine, godinu, da bi radila normalno. Al zato Nokiu zaboravim kad sam punio, sad je punjač obavezan deo torbice kad se izlazi iz kuće, punim telefon svaki dan u čitaonici, gledaju me ko ludaka. Kvalitet izrade kod HTC-a mi je poseban plus.
Verovatno imas problem sa dialer-om kao i svi ostali, cim ga tako cesto punis. Pogledaj "battery use" i vidi da li je dialer na prvom mestu.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Da, na prvom mestu mi stoji "Phone" sa 23.xx%, drugi je "HTC Sense" sa 2.5%, svi ostali ispod 1%. Jel ima nekog leka ili?
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

To je okej. Vecina chacha usera s default fw ima problem s dialer procesom koji ostane aktivan posle primljenog poziva, i pojede bateriju za par sati.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sloba napisao:Inače, za One V još uvek nije dostpna konfiguraciona poruka za MMS i GPRS/3G. Nakon stavljanja kartice u aparat, stizala je poruka ali nije mogla do kraja da se preuzme pa time i da se instalira. Tražio sam u podešavanjima da li je neka opcija onemogućena ali bez uspeha. Na kraju sam poslao zahtev na VIP-ov servis i dobio poruku sa obaveštenjem "prc, bato" tj. njihovim rečima da za ovaj model podešavanja još nisu dostupna. Relativno je nov model, u aprilu je predstavljen pa se nadam da će uskoro da bude rešena ova stvar.
Ista priča je sa Mts-om i Xperia arc S. Rakhil se na Košutnjaku zainatio da mi to reši, ali je inat Telekoma bio jači. Pre neku nedelju sam update-ovao softver i sve je proradilo samo od sebe.
Ako sam Rakhila dobro shvatio i on je imao isti problem sa Mts-om i Samsungom.
Idiotska neposlovnost naših velikih kompanija. Ne mogu da shvatim da prodaju aparat, a da nemaju podršku za njega.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

A ko da je neka nauka sastaviti konfiguracionu poruku. Važno da zaključaju aparat da slučajno ne staviš drugu karticu u njega.
Širim haos!
Odgovori