Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Koji internet koristite?

Post od H4wkeye »

Meni je radilo kad sam probao. Ali vidim da jos nekima se desava da nece da se konektuje. Inace, sad sam citao malo i vidim da od skoro su korisnicki HG uredjaji takodje deo UniFi mreze, ali da je protok tj. konekcija odvojena od korisnikove licne, kucne konekcije za koju placa.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Posto sam planirao preseljenje, a koristim Orion ADSL vec dve godine :glavomuzid: , s obzirom da sam obnovio ugovor skoro reko daj da prebacim uslugu.

Posaljem ja njima mail. Odgovore mi da ima tehničkih mogućnosti i tjt. Bilo mi je bitno da znam, da bih krajem meseca u kom sam planirao da se preselim da im dam zeleno svetlo.

Medjutim posle dva dana, stiže meni SMS vaša usluga je uspešno preseljena. Tako je i bilo, sutradan, na staroj adresi, net više nije radio.

Ok. Malo su mi sjebali planove ali ajde. Predjem ja na novu adresu, dodam na uslugu IPTV, i tu nastaje igranka.

Net prvo nije radio 5 dana, pa proradi sam od sebe. Dojdu čike iz lelekoma, on prestane da radi.

Opet zovem ORION, oni ne mogu ništa da urade, opet iz lelekoma dodju, radi 2 dana pa prestane. Zovem treći put, iz lelekoma dođu i kao nešto nabudže, ne bi li radilo, jel.

Sad imam max brzinu od 1,3MBit za down, i 0,1 za UP. Kaže majstor, da još prilikom montaže linije nije dobro urađeno.Doćiće to da srede.

Naravno nema ih već 5 dana.

Šta sad ja da radim, i kome da se žalim? Kontam da telekomu puca ona stvar i za njihove korisnike, a kamoli tuđe. :glavomuzid:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Možeš se žaliti samo Orionu, njihov si korisnik u principu a ne Telekomov. Imao sam sličnu situaciju i u Telekomu me odmah o'ladili i uputili na Orion da se tamo žalim a ne njima. Srećom pa sam već odavno na SBB kablovskoj (D3). Moj savet ti je da uradiš isto (ako imaš uslova, naravno) čim ti istekne ugovor (vodi računa da to bude mesec dana ranije inače će ti automatski obnoviti ugovor, igraju kvarno). :)

TT
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Bilo je vec reci o SBB Unifi mrezi... Naime, poslednjih dana mi je wifi katastrofa, Youtube u HD-u zapinje na tv-u, vidim nesto se dogadja... Izmerim, a ono 3/0.2 umesto 50/3 mb/s koliko placam. Ok, uvek je manja brzina bezicno, ali ovo je drasticno. Izmerim na lanu, ono 49/3, koliko i treba. Prelistam malo iskustva po Netu, pljuvacine po SBB-u koliko hoces... Na momente bude i recimo 35/2.5 sto je korektno, ali najcesce bude onoliko koliko sam naveo iznad. Cuo sam se sa drugarom koji radi u SBB-u i sutra mi donosi modem-ruter, a ovo djubre Cisco koje mi pravi hotspot od stana ide napolje. Evo, od pre pola sata:
uploadfromtaptalk1449517568979.png
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni je lik pricao za slicnu situaciju kod MTSa.
Na kablu mu je uvek ~50Mbps. WiFi mu tako radi neko krace vrame, pa padne drasticno. Zalio se, probao svasta, menjali uredjaj i na kraju saopstili da nemaju uredjaj koji ce stabilno raditi na toj brzini za WiFi?!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sto se tice Oriona (bivseg Neobee-ja) ne znam nikoga ko se usrecio sa njima. I sam sam imao njihov internet, dok su jos bili Neobee, ono je bio ocaj zivi. Vise sam imao poziva prema njima, nego prema zeni :D

Kod Telekoma sam vec godinama, imao 1 ili 2 problema do sada, resili u roku od 24h trajno.

Jedini "problem" koji sada imam jeste sto ne postoje tehnicke mogucnosti kod mene da imam ovaj super box, odnosno 50/2. Valjda sam daleko od centrale. Jbg, danak zivota na selu :)
Poslednja izmena od nikaragva u 07 Dec 2015, 20:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Meni je godinu i po dana sve super radilo, a problemi se poklapaju sa startom Unifi mreze. Ranije sam imao 40/3 u paketu i sa istom opremom u svakom momentu na telefonu sam merio 36-39/2.8-3 mb/s. Kasnije su povecali DL na 50 i merio sam 45-48 telefonom... Na kablu 50/3. Na ok sam mestu, nova je infrastruktura, ping odlican, bez problema imam svih 100% usluge koju placam, ali ovo sa hotspotovima je pederski maksimalno.

Malopre:

Slika

Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Meni se na SBB uveče pada protok ali nije neupotrebljiv, promenio sam kanal, sa 6 na 1 koji je nešto rasterećeniji i bolja je situacija a najbolje rešenje je njihov modem sa posebnim ruterom i kanal 11-14
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jel ne mozes da koristis svoj privatni modem na sbb?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

nikaragva napisao:Sto se tice Oriona (bivseg Neobee-ja) ne znam nikoga ko se usrecio sa njima.
Dok nisam presao na Eunet, Neobee/Orion je bio zlo i naopako. Sa prelaskom kod Eunet-a, kao da sam promenio ADSL prikljucak, tj. centralu u kompletu. Da ne pricam o dostupnosti podrske i call centra uopste. jedini problem je bio kvar modema, koji je radio na momente. Nisu ni pokusali da resavaju problem sistemom "probaj ovo, probaj ono". Posle par razmenjenih reci i pitanja, zamolili me da im donesem uredjaj i dali mi drugi. To je to, pored "globalnih" nestanaka interneta, odnosno vecih kolapsa na centrali.

Od kada su mi obracunali veci popust od onog namenjenog loyalty programu, odlucih da ih ne menjam, pored raznih drugih ponuda :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nikaragva, to je bila opcija, ali mi je drugar rekao da nista ne kupujem za sutra.

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

nikaragva napisao:Sto se tice Oriona (bivseg Neobee-ja) ne znam nikoga ko se usrecio sa njima. I sam sam imao njihov internet, dok su jos bili Neobee, ono je bio ocaj zivi. Vise sam imao poziva prema njima, nego prema zeni :D

Kod Telekoma sam vec godinama, imao 1 ili 2 problema do sada, resili u roku od 24h trajno.

Jedini "problem" koji sada imam jeste sto ne postoje tehnicke mogucnosti kod mene da imam ovaj super box, odnosno 50/2. Valjda sam daleko od centrale. Jbg, danak zivota na selu :)
Ja na 1500m od centrale(neke nove, ultra mega giga) imam gubitak od 40%.

Zakljucak telekoma: ne mogu da koristim net brzi od 5Mbit. Na stranu sto mi brzina ne prelati 3,5Mbit. Oni su nesto ogranicili na centrali.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Imam sve uredjaje svoje, sem adsl modema. Ovi huawei telekom su mi radili do sada ok. Na prvi znak da nesto ne valja i to postavljam svoje :)
Ne koristim njihov WiFi, samo mi se nalaze u LANu. Imam svoje WiFi rutere, na tavanu :)

@superboss
Pa koji ADSL imas, "samo" 5M? :)

Nemam pojma koliko sam ja udaljen, odnosno gde mi je centrala, sem ukoliko to nije ta glavna, koju nam je Kertes zaplenio na carini i doneo :), a ona je onako podaleko, u centru. Par km.
Sada trenutno imam 10/1.
Uvek je ovako:
Slika
Tada je bila najmodernija u Srbiji, nije niko znao da je koristi. Imali smo podrsku za adsl par godina pre nego se pojavio u Srbiji :D
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sloba napisao:Nikaragva, to je bila opcija, ali mi je drugar rekao da nista ne kupujem za sutra.

Ne može tako, ovaj Cisco modem koji daju ne može da radi sa eksternim ruterom, treba poseban modem koji su ranije davali na zahtev uz neki TP link ruter, više ne daju verovatno zbog UniFi-a
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

nikaragva napisao:
@superboss
Pa koji ADSL imas, "samo" 5M? :)
Orionov.Bio 10 do premestanja, bice 5 od sad.

I veruj mi da je "samo": Iptv, komp, i 2-3 wi-fi uredjaja(telefoni i tablet) ne mogu da rade lepo uporedo.

Slika
Odgovori