Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Telekom ni to ne radi. Nekoliko aparata sam uzeo što direktno u Telekomu što kod njihovih agenata i svi su bili sim free.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ovi koje sam uzimao kod Telenora su svi bili zaključani. Vrlo neprijatna situacija kad se zadesiš u inostranstvu. 

Širim haos!
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Gledao danas Galaxy S3, prva dva utiska - mocan aparat i los dizajn.
Arc S koji koristim ima vise nego solidne "performanse" ali ga S3 "sije" u svim segmentima. Dizajn mi je hladan, nemam onaj wow utisak, i telefon mi izgleda kao da je 5x jeftiniji.
Gledao sam i Xperia S, i sta znam, nije me odusevio. Super je, dosta lici na Arc S, ali kao da mu treba malo "dopinga".
Arc S koji koristim ima vise nego solidne "performanse" ali ga S3 "sije" u svim segmentima. Dizajn mi je hladan, nemam onaj wow utisak, i telefon mi izgleda kao da je 5x jeftiniji.
Gledao sam i Xperia S, i sta znam, nije me odusevio. Super je, dosta lici na Arc S, ali kao da mu treba malo "dopinga".
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Ma znam, ali ne razumem baš najbolje zašto to rade. Aparat ti prodaju za cenu koju sami odrede i vežu te ugovorom na godinu ili dve i time sebi obezbede sigurnu minimalnu zaradu. mogu da zarade samo više od toga ako probiješ paket. Šta ih briga s kog aparata im praviš pare?methane.master napisao:Ovi koje sam uzimao kod Telenora su svi bili zaključani. Vrlo neprijatna situacija kad se zadesiš u inostranstvu.
Jedino bi roming mogao da bude objašnjenje. Odeš u inostranstvo i pošto nemaš aparat u koji ćeš da ubaciš lokalnu karticu sumanutom brzinom im daješ novac. Ja drugo objašnjenje ne vidim.
pazi to uglavnom kod nas ima, u drugim zemljama je to odavno prestalo da se praktikuje, ili ti nakon par meseci sami daju kod pa ga otkljucas.
mom drugu su prodali motorolu motolux, koja je ok radila sa vip karticom, ali nije mogla da primi maticnu mts
, iako ga nije kupio npr u handy-ju, vec u mts poslovnici . koji debili
mom drugu su prodali motorolu motolux, koja je ok radila sa vip karticom, ali nije mogla da primi maticnu mts

MTS je kod skupljih telefona prestao da zakljucava odavno.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Od operatera moze da se zatrazi UnlockCode, samo im treba proslediti IMEI telefona.
-------
Ono sto je mene odusevilo kod S3 jesu kamera i baterija. Detalji su neverovatni i posle zoom-a na max, prijatno sam se iznenadio. Baterija mi je izdrzala 2ipo dana sa ukljucenim wifi/3g, skype-om + ostala aktivnost(sms,pozivi,sufrovanje,WhatsUp,slikanje,snimanje). To bi na LG 3D-u bilo moguce jedno 12h
Da je prica oko S3 prenapucana, jeste. Mnogo su ga uzdigli u odnosu na One X. LG Optimus 4x HD je dostupan u Evropi od skora... to bi bio moj izbor iz grupe Quad-Core smart telefona.
Ako neko planira da uzme S3 sad, moj savet mu je da saceka jos malo, ocekujem da ce mu cena pasti na jedno 400-450e za mesec dana, pa mozda i nize.
-------
Ono sto je mene odusevilo kod S3 jesu kamera i baterija. Detalji su neverovatni i posle zoom-a na max, prijatno sam se iznenadio. Baterija mi je izdrzala 2ipo dana sa ukljucenim wifi/3g, skype-om + ostala aktivnost(sms,pozivi,sufrovanje,WhatsUp,slikanje,snimanje). To bi na LG 3D-u bilo moguce jedno 12h

Da je prica oko S3 prenapucana, jeste. Mnogo su ga uzdigli u odnosu na One X. LG Optimus 4x HD je dostupan u Evropi od skora... to bi bio moj izbor iz grupe Quad-Core smart telefona.
Ako neko planira da uzme S3 sad, moj savet mu je da saceka jos malo, ocekujem da ce mu cena pasti na jedno 400-450e za mesec dana, pa mozda i nize.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ako im je fora da pokušaju da korisnika "izuju" na roamingu, onda im je fora providna, glupa i na duže staze korntaproduktivna.paja napisao:Jedino bi roming mogao da bude objašnjenje. Odeš u inostranstvo i pošto nemaš aparat u koji ćeš da ubaciš lokalnu karticu sumanutom brzinom im daješ novac. Ja drugo objašnjenje ne vidim.

Neće ti ga dati dok ti ne istekne ugovor.Milos_kg napisao:Od operatera moze da se zatrazi UnlockCode, samo im treba proslediti IMEI telefona.
Širim haos!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pa i kad istekne, potrbne je vecnost da izdaju kod, kao da radis kljuc za mecku 
TT post

TT post
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Samo da kazem u vezi iPhona4 da vise nemam onih problema od kad sam skinuo masku 

Brzine idu u H-a !!!

@Miloskg - daj neku informaciju u vezi ovoga,rece neko da ti znas nesto o ovome ali ocigledno nisi video poruku. Za koliko bi mogli da se nadju Iphone 4s i Motorala Razr tamo ? I jel se to uzima preko paketa pa otkljucava,ili su slobodnoj prodaji ?stefanan napisao:Upadam sad u raspravu,ali koji je fazon sa mobilnim telefonima u svajcarskoj,tj njihovim cenama. Cuo sam da su prilicno jeftiniji,pa bih hteo to da proverim jer planiram da menjam telefon sad na leto (imam wildfire ali je poceo da me nervira sa par stvari,a i shvatio sam da bi mi ipak trebao veci ekran). Jel ima neko da je upoznat u vezi ovoga ?

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
@stefanan & Miloskg
Konkretni dogovori oko prodaje telefona isključivo na PP.
Malopre sam rešio da večeras root-ujem moj Wildfire S. Osnovni razlog, premalo interne memorije. Stvarno nisam ludak da instaliram sve živo, plus sve što može sam prebacio na SD karticu, ali evo jedva sam ga oslobodio na 15MB slobodnog prostora, a traži još. Nekih 22MB je minimum da bi normalno radio. Sad recimo neće da mi startuje GTalk. Inače ima samo 150MB interne memorije.
Telefon je još u garanciji, nekih godinu dana, ali ne vidim drugo rešenje. Inače sasvim fino radi, ali me ovo izluđuje što moram stalno da brišem keš memoriju i instaliram samo neophodne aplikacije. Za IGO imam instalaciju na kartici pa instaliram kad mi treba i koristim, a posle obrišem, da ne zauzima mesto. Sreća pa sve to odradi dosta brzo.
Konkretni dogovori oko prodaje telefona isključivo na PP.
Malopre sam rešio da večeras root-ujem moj Wildfire S. Osnovni razlog, premalo interne memorije. Stvarno nisam ludak da instaliram sve živo, plus sve što može sam prebacio na SD karticu, ali evo jedva sam ga oslobodio na 15MB slobodnog prostora, a traži još. Nekih 22MB je minimum da bi normalno radio. Sad recimo neće da mi startuje GTalk. Inače ima samo 150MB interne memorije.
Telefon je još u garanciji, nekih godinu dana, ali ne vidim drugo rešenje. Inače sasvim fino radi, ali me ovo izluđuje što moram stalno da brišem keš memoriju i instaliram samo neophodne aplikacije. Za IGO imam instalaciju na kartici pa instaliram kad mi treba i koristim, a posle obrišem, da ne zauzima mesto. Sreća pa sve to odradi dosta brzo.
Posetite www.garaza.rs !
Ok,nisam bio u toku da se Milos time bavi malo aktivnije
A te probleme sa Wildfire i ja imam,jedan od razloga zasto ga i menjam
A te probleme sa Wildfire i ja imam,jedan od razloga zasto ga i menjam
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
MTS ima ponudu za Omiljeni broj po ceni od 147 dinara mesečno kada dobijaš popust od 99% na razgovore sa izabranim brojem. E mene zanima kako se to meni tarifira na paketu Mix Net, jel mi skida 99% manje minuta nego što bi mi skinuo ili kako drugačije, naplaćuje li uspostavu veze...?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nisam 100% siguran, ali trebalo bi da je ovako.
Uspostava veze se naplaćuje.
Naplate ti tih 147 dinara mesečno.
Nakon što potrošiš besplatne minute, razgovori sa tim brojem se naplaćuju sa popustom od 99%.
Po meni se te fore ne isplate, osim ako neko baš, baš priča sa istim brojem, a paket mu nije dovoljan da pokrije te razgovore u okviru besplatnih minuta.
Uspostava veze se naplaćuje.
Naplate ti tih 147 dinara mesečno.
Nakon što potrošiš besplatne minute, razgovori sa tim brojem se naplaćuju sa popustom od 99%.
Po meni se te fore ne isplate, osim ako neko baš, baš priča sa istim brojem, a paket mu nije dovoljan da pokrije te razgovore u okviru besplatnih minuta.
Posetite www.garaza.rs !