2014 Nissan Qashqai
Re: 2014 Nissan Qashqai
Taj 1.6T kažu da je bruka dobar.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Meni se uzivo svideo, a sa slika mi bio dosadan. Stari je bio ozbiljan smor, ovo je za Nissan kvantni skok realno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Jako bitan model u današnjoj auto industriji koji donosi najveći deo novca za koncern. Na ovom forumu se nezasluženo malo piše o njemu. I prošli model je bio izuzetno uspešan.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kumovi kupili sa 1.2 turbo motorom pre par meseci. U vožnji ide tečno i tiho i deluje da ima dovoljno snage. To je bio utisak kao putnika, nisam ga još provozao. Uostalom ima isto ubrzanje do 100 kao i moj atmo od 150ks, s tim što je ovaj Qashqai 2wd, i verovatno je lakši od mog auta. Iako je dvatesetak cm manji od CR-V-a u kabini se to ne primaćuje. Nisam merio santimetrom, utisak je da ima slično mesta. Deluje da je samo gepek "stradao".
Tek sam sad provalio iz cenovnika da samo 1.6dci može da ide sa 4x4 pogonom?! Baš čudno, ajde ako smatraju da je taj 1.2 benzinac sa 115ks slab za 4x4, zašto ne bi mogao ovaj jači 1.6 od 163ks? Pri tom uz taj jači benzinac ne može ni automatik, a može uz 1.2 benz i 1.6 dizel. Možda je fora što je benzinac skoro izašao pa treba još vremena da mu prilagode pogon i menjač.
Tek sam sad provalio iz cenovnika da samo 1.6dci može da ide sa 4x4 pogonom?! Baš čudno, ajde ako smatraju da je taj 1.2 benzinac sa 115ks slab za 4x4, zašto ne bi mogao ovaj jači 1.6 od 163ks? Pri tom uz taj jači benzinac ne može ni automatik, a može uz 1.2 benz i 1.6 dizel. Možda je fora što je benzinac skoro izašao pa treba još vremena da mu prilagode pogon i menjač.
- starac vujadin
Quahqai je već osam godina najprodavaniji SUV u Evropi. Praktično je preuzeo od RAV-a epitet reference u svojoj klasi prema kojoj se svi orijentišu, nešto slično kao što je Golf u svojoj...i kao što se za Golf kaže "nigde najbolji, svuda dobar" tako može da se kaže i za Quashqai.methane.master napisao:Prethodni je bio najprodavaniji SUV u UK.
Sent using Tapatalk
- starac vujadin
Da nabodem ispravno...Qashqai 

manje vise isti motor kao u kliju rs. guraju ga do 220ks, i guraju ga u verziji sa 200ks i u grand senik recimo ( nisan juke takodje, a paleta modela u koji ide ce biti jos veca ), sa 7b automatikom... trebalo bi da je dobar...Heinz napisao:Taj 1.6T kažu da je bruka dobar.
kolega vozi kaskai +2 sa 2.0dci 150ks automatik, skroz natrpan opremom, ne mogu reci da je los, ali nista posebno, doduse nije ni skup. taj +2 je malcice kamionkast za moje pojmove ali mislim da je dobar u smislu ulozeno/dobijeno...

Half a million Qashqais in just 21 months is an astonishing achievement and proof that the Qashqai is hitting the spot with buyers. Together with the pioneering first generation version, there are now more than 2.5 million Qashqais on the road in Europe, making Nissan the undisputed leader in the Crossover sector.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

http://www.nissan-global.com/EN/TECHNOL ... 16ddt.htmldragan napisao:manje vise isti motor kao u kliju rs. guraju ga do 220ks, i guraju ga u verziji sa 200ks i u grand senik recimo ( nisan juke takodje, a paleta modela u koji ide ce biti jos veca ), sa 7b automatikom... trebalo bi da je dobar...Heinz napisao:Taj 1.6T kažu da je bruka dobar.
ma sve ce oni u superlativima napisati, ali kad pogledas cifre i testove nista posebno bolji od drugih, od nekih cak ni uopste. meni se ne svidja sto je to prakticno jedan univerzalni agregat koji kao odgovara svima, i porodicnom mpv vozilu i malom hh-u. u stvarnosti, verovatno ne odgovara nicemu kako treba, ali je tako jeftinije...
Bio na testu 1.2 DIG Turbo i moram priznati da me nije bas odusevio! Ipak sam vise za dizel...sto je opet stvar licnog izbora, navike, ocekivanja itd... Ono sto me je odusevilo je oprema koja dolazi u paketu 360 i 360+, pocevsi od bezbednosti i tehnike. Naravno, kvalitet materijala u kabini je sjajan, mogao bi uci u rang sa premijum vozilima. Ne moze da se poredi recimo sa Hyundai Tucson, Kia Sportage pa cak i sa Ford Kuga i Mazda 5. Sedista udobna i u voznji klizi po putu...neravnine i rupe skoro da necete ni osetiti.
Kaparisao 360+ opremu sa 1.5 dizel motorom, stize u sredu
Ako planirate da kupite, zakazite test voznju...shvaticete moje odusevljenje
Poz
Kaparisao 360+ opremu sa 1.5 dizel motorom, stize u sredu

Ako planirate da kupite, zakazite test voznju...shvaticete moje odusevljenje

Poz

Mene materijali nisu oduševili. Korektan auto, ništa posebno.
Ja bih probao 1.6 DIG-T.
TT
Ja bih probao 1.6 DIG-T.
TT
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Ja sam sedeo u novom X-Trail sa bež enterijerom, neka opremljenija verzija. Jako mi se dopao i kvalitet izrade i sam osećaj u enterijeru... Šteta što je u senci manjeg brata. Meni je od sada među omiljenijim krosoverima srednje veličine.
Pozdrav