Inace kvalitet zivota je bas dobar, ali ne zaradjuju se ovde velike pare.
Recimo ovde obrazovana porodica vozi novu Tojotu, ide i na letovanje i zimovanje, i ustedi nesto pride.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
To je sjajno ako je tako.ikac2000 napisao:
Recimo ovde obrazovana porodica vozi novu Tojotu, ide i na letovanje i zimovanje, i ustedi nesto pride.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Pa da, samo nije svud isto lako snaci se da dodjes do cilja u zivotu. Npr. nije isto doci u Srbiji do novog auta, redovnog letovanja, placanja racuna i ostalih stvarcica i u USA ili Svedskoj. Negde ces morati za to da podmazujes, trazis veze i sive zone, a drugde ces do toga doci trudom, obrazovanjem (ne samo formalnim), itd...poznanstva su uvek vazna, i to je svejedno gde se nalazis, tesko ce ti odmoci, ali nije dobro ako je to jedini put kojim se moze doci do posla. E sad, ako imas disproporciju u primanjima da ti je plata u Svedskoj 2.5 puta veca nego u Srbiji, a troskovi u Svedskoj 4 puta veci nego u Srbiji to je vec drugi par rukavica. Da krenemo npr. od toga da mnoge industrije ni ne postoje u Srbiji, evo ja gledam samo za auto industiju, tek su pre par godina pocele neke ozbiljnije investicije, a u istocnoj Evropi toga ima vec da ne kazem decenijama.Laki021 napisao:Generalno je bitnije kako se sam gde snadjes i kako ti odgovara okolina nego sam sama zemlja. Generalno ljudima je bitnije kako se oni kotiraju u odnosu na svoju okolinu nego kako im je u apsolutnom smislu (prvi u selu ili zadnji u gradu). Npr, bolje ces se osecati u Golfu V ako svi oko tebe voze Yugo nego u BMW 3 ako svi oko tebe voze Panameru (cisto posto je auto forum, isto onda vazi i da li ces moci da prisutis da ides redovno u dobre restorane i sl jer je sve uskladjeno sa standardom a ne sa tvojim primanjima)... Naravno ovde bih izbacio iz razmatranja gomilu ljudi iz Srb koji rade za 200e, to je prica za sebe...
Moj brat je npr odlucio da posle 2.5 god zivota u Danskoj i Svedskoj da se vrati u Srb. Bolje mu u Srb sa 1000e nego u SW sa 2500e (od cega 1000e ode na stan...)...
Ja bih vozio PanameruLaki021 napisao:Pa nije poenta sta vecina vozi, gde jede i sl, vec gde se ti kao individua tu kotiras, da li spadas u donji, srednji, gornji stalez, to je ono sto te cini zadovoljnim ma u kojoj zemlji ziveo.
Ti bi prvi pop..deo da sebi mozes da priustis samo prosecan zivot u bilo kojoj zemlji. (a Danska je sjajan primer kako pravi pljeskavicu od svih, te niko pametan nece tamo da zivi...).
Pa bitnije je onima koji žive život za druge a ne za sebe. Ja ne znam nikog ko bi uživao u vožnji polovnog Golfa samo zato što okolina nema hleb da jede.Laki021 napisao:Generalno ljudima je bitnije kako se oni kotiraju u odnosu na svoju okolinu nego kako im je u apsolutnom smislu (prvi u selu ili zadnji u gradu). Npr, bolje ces se osecati u Golfu V ako svi oko tebe voze Yugo nego u BMW 3 ako svi oko tebe voze Panameru