Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...
Naravski, zezam se i ja malo

Da li je Kjubrik zaista priznao da je režirao sletanje na Mesec?
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... id=1073973
Teoretičari zavere odavno tvrde da sletanja na Mesec nije bilo i da je sva pompa oko Apollo 11 misije nastala zahvaljujući maestralnoj režiji Stenlija Kjubrika u nekom holivudskom studiju.
Oni koji u to veruju nedavno su dobili i još jedan “dokaz”: navodno Kjubrikovo priznanje koje je dao izvesnom reditelju T. Patriku Mariju i to neposredno pred smrt pre 15 godina.
Sam “dokumentarac” nazvan “Snimanje Stenlija Kjubrika” interesantno je začinjeno snimcima iz raznih njegovih filmova, ali ključ je u “Kjubrikovoj” izjavi.
Iako i na prvi pogled deluje da čovek koji “priznaje” da je režirao sletanje na Mesec nije Stenli Kjubrik, zbog velike popularnosti snimka, novinari sajta Disclose kontaktirali su suprugu pokojnog reditelja, a predstavnik porodice za odnose s javnošću odgovorio je sledeće: “Intervju je lažan. Stenlija Kjubrika nikad nije intervjuisao T. Patrik Mari i kompletna priča je izmišljena, prevarantska i netačna”.
Ako niste sigurni kome da verujete, evo i transkripta najzanimljivijih delova intervjua:
“Kjubrik”: Izveo sam veliku prevaru američke javnosti, o čemu ću sada reći nešto više, a što uključuje i vladu SAD i NASA, da su sletanja na Mesec lažirana, da su SVA sletanja na Mesec lažirana i da sam ja bio osoba koja je to snimila”.
Mari: Ok. (Smeh) O čemu pričaš? Ozbiljan si? Ok.
“Kjubrik”: Ozbiljan sam. Mrtav ozbiljan. Da, sve je bilo lažno.
Mari: Zašto to saopštavate svetu? Zašto svet mora da zna da sletanja na Mesec nisu stvarna i da ste ih lažirali?
“Kjubrik”: Smatram ih svojim remek-delima.
Mari: A ne možete da preuzmete zasluge, ili čak da govorito o...
“Kjubrik”: Sada mogu.
Mari: ... Dakle, ne možete razgovarati sa Rodžerom Ebertom o tome. Da li vas to frustrira? Zašto su lažirali? Zašto bi to želeli?
“Kjubrik”: Zato što je nemoguće otići gore.
“Kjubrik”: Da, “2001” je bio vrlo ambiciozan projekat, ali to ne znači da lažirane sletanja na Mesec nije bilo ambiciozno. Ipak, naučio sam mnogo toga praveći “2001” i zato sam i dobio taj posao.
Mari: To ima smisla.
“Kjubrik”: Pa, bilo mi je lako, zato što nisam mnogo razmišljao o poruci. Ali mogao sam da vidim da je Nilu to smetalo.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... R4pf6pp1kQ
Sad moram ponovo da odgledam Odiseju...
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... id=1073973
Teoretičari zavere odavno tvrde da sletanja na Mesec nije bilo i da je sva pompa oko Apollo 11 misije nastala zahvaljujući maestralnoj režiji Stenlija Kjubrika u nekom holivudskom studiju.
Oni koji u to veruju nedavno su dobili i još jedan “dokaz”: navodno Kjubrikovo priznanje koje je dao izvesnom reditelju T. Patriku Mariju i to neposredno pred smrt pre 15 godina.
Sam “dokumentarac” nazvan “Snimanje Stenlija Kjubrika” interesantno je začinjeno snimcima iz raznih njegovih filmova, ali ključ je u “Kjubrikovoj” izjavi.
Iako i na prvi pogled deluje da čovek koji “priznaje” da je režirao sletanje na Mesec nije Stenli Kjubrik, zbog velike popularnosti snimka, novinari sajta Disclose kontaktirali su suprugu pokojnog reditelja, a predstavnik porodice za odnose s javnošću odgovorio je sledeće: “Intervju je lažan. Stenlija Kjubrika nikad nije intervjuisao T. Patrik Mari i kompletna priča je izmišljena, prevarantska i netačna”.
Ako niste sigurni kome da verujete, evo i transkripta najzanimljivijih delova intervjua:
“Kjubrik”: Izveo sam veliku prevaru američke javnosti, o čemu ću sada reći nešto više, a što uključuje i vladu SAD i NASA, da su sletanja na Mesec lažirana, da su SVA sletanja na Mesec lažirana i da sam ja bio osoba koja je to snimila”.
Mari: Ok. (Smeh) O čemu pričaš? Ozbiljan si? Ok.
“Kjubrik”: Ozbiljan sam. Mrtav ozbiljan. Da, sve je bilo lažno.
Mari: Zašto to saopštavate svetu? Zašto svet mora da zna da sletanja na Mesec nisu stvarna i da ste ih lažirali?
“Kjubrik”: Smatram ih svojim remek-delima.
Mari: A ne možete da preuzmete zasluge, ili čak da govorito o...
“Kjubrik”: Sada mogu.
Mari: ... Dakle, ne možete razgovarati sa Rodžerom Ebertom o tome. Da li vas to frustrira? Zašto su lažirali? Zašto bi to želeli?
“Kjubrik”: Zato što je nemoguće otići gore.
“Kjubrik”: Da, “2001” je bio vrlo ambiciozan projekat, ali to ne znači da lažirane sletanja na Mesec nije bilo ambiciozno. Ipak, naučio sam mnogo toga praveći “2001” i zato sam i dobio taj posao.
Mari: To ima smisla.
“Kjubrik”: Pa, bilo mi je lako, zato što nisam mnogo razmišljao o poruci. Ali mogao sam da vidim da je Nilu to smetalo.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... R4pf6pp1kQ
Sad moram ponovo da odgledam Odiseju...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Glavno pitanje je: je li ovo stvarno Kjubrik ili nije, da li je ovo njegov glas ili nije ... mislim - to valjda nije teško ustanoviti?
To mislis iz ugla da li je kjubrik prolupao pa uzeo da prica nebuloze pred smrt? A mozda je i samo uzeo da troluje.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ako se tvoj komentar odnosi na moj, ne - nisam na to mislio, već na ono što je Geza preneo: da "navodno" nije jasno da li ovo jeste ili nije Kjubrik i plus na to dodaš onaj odgovor njegove porodice. Kjubrik nije Rober De Niro pa da ga na prvu loptu prepoznam i kažem "da ovo je on" ili "ma ne - ovo je neki dvojnik" ... ali bi trebalo da u svetu (Americi) ima dovoljno ljudi koji tačno znaju da li ovaj lik jeste ili nije Kjubrik. Ako jeste - onda ja lično ne bih dovodio u pitanje istinitost njegove izjave (verujem da jeste režirao - ako on kaže da jeste).
Kazem sve i da jeste on, to bi znacilo ili da je izlapeo ili da je trolovao jer ja nemam te sumnje da li jesu ili nisu sleteli.
Ja baš nešto ne verujem Amerima.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Naravno da su bili na Mesecu, u to nema sumnje sto se mene tice. Pa prvi bi Rusi u to vreme rekli da je sve lazirano, jos tad bilo doba hladnog rata.
Ako su lažirali, da li su lažirali sva sletanja? I ako jesu, da li su to uradili i sa ovih 8000+ javno objavljenih fotografija?HKS napisao:Ja baš nešto ne verujem Amerima.
https://www.flickr.com/photos/projectap ... ive/albums
Putin ce prvi sleteti na Mesec, jasuci interplanetarni projektil! 
Bez majice.
Bez majice.
Pa zar nisu to vec Ameri uradili u filmu Dr. Strangelove
- ne na mesec, ali tema je ista i isti reditelj 
https://youtu.be/snTaSJk0n_Y
https://youtu.be/snTaSJk0n_Y
Da li znaš da ne postoji nijedna originalna fotografija sletanja na mesec, samo kopije? NASA je navodno u programu štednje resursa, uništila čitavu arhivu.milosg napisao:Ako su lažirali, da li su lažirali sva sletanja? I ako jesu, da li su to uradili i sa ovih 8000+ javno objavljenih fotografija?HKS napisao:Ja baš nešto ne verujem Amerima.![]()
https://www.flickr.com/photos/projectap ... ive/albums
Ima tu čitav niz nedoslednosti, zapravo mnogo više nego racionalnih objašnjenja. Da ja moguće sleteti na Mesec, ja verujem da jeste, ali nisam siguran da su bili. Rusi u to vreme nisu mogli da sa zemlje otprate teleskopima u tom kvalitetu da bi mogli pružiti bio kakav dokaz. Raketa je mogla da napravi krug oko Meseca, ali ne i da sleti.
Ja sam do skora bio potpuno uveren da su bili, odrastao sam uz knjigu Apollo 14, koju je napisao moj prezimenjak, ali što više kopam i što duže živim u ovom svetu manipulacija, sve mi je teže u to da poverujem.
Meni je neverovatniji direktan TV prenos sa tadašnjom tehnikom.