Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Ratna tehnika

Post od Velja »

nikaragva napisao:Pa na koji nacin se mi radujemo?

Na sreću ili žalost, imam mnogo dodira sa ,,narodnim masama'' i prilike da uživo slušam detaljne poglede na stvarnost. Radost prelazi u euforiju, čak i kod obrazovanih ljudi...

Starče, i ja sam nekad davno stvarao sliku o svetu i dešavanjima na osnovu kruga ljudi koje sam tada znao, viđao i uopšte uzimao za bitne. Onda su došle devedeseta, pa sam odrastao i shvatio da je taj svet od par hiljada u ogromnoj manjini prema masi koja nam kroji stvarnost. Verujem da ti se može da do kraja života drugarima u kafiću tumačiš svet, ali ja nisam taj. Na sreću nisam :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@maxer: otprilike tako.

Bivši kolonijalisti crpe na sličan način svoje "bivše" kolonije. Svima je dojaja, sem ljudima koji tamo žive, ili pokušavaju da žive. Finansiraju konstantan pokolj u Africi.

Rusi lete iznad Sirije iz dva razloga, pomerili su moguć sukob sa NATO daleko od svojih granica, ali glavni interes je ekonomski - čitaj: nafta.

Snaga klade valja, samo agresija i zakon jačeg vrede. UN sviraju onoj stvari. Međunarodno pravo, pravda, slobode, istina, šta to beše?
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Slažem se.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Starče, i ja sam nekad davno stvarao sliku o svetu i dešavanjima na osnovu kruga ljudi koje sam tada znao, viđao i uopšte uzimao za bitne. Onda su došle devedeseta, pa sam odrastao i shvatio da je taj svet od par hiljada u ogromnoj manjini prema masi koja nam kroji stvarnost. Verujem da ti se može da do kraja života drugarima u kafiću tumačiš svet, ali ja nisam taj. Na sreću nisam :)
Velja probio jedan red :)

Sad bi kao trebalo da me potrese što neko ko me ne poznaje i nikad me u životu nije video, zna kako i gde ja tumačim stvarnost...loš pokušaj ;)
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

@Starac, nidza
:bravo:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

To za silu je uvek važilo otkad je sveta, ali mene buni ova nesvest da smo u svim sukobima velikih sila krvavo najebavali i to u milionima.
Pa ni ta žal za osvojenim teritorijama tokom svetskih ratova je iracionalna, jer smo ubrzo pokazali da je nismo mogli sačuvati i zaista učiniti našom :zbunjen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Aleksandr
Reactions:
Pridružio se: 23 Nov 2014, 11:12
Garaža: honda hr-v

Post od Aleksandr »

Još tehnika https://youtu.be/qbJUwiiigXg
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

nikaragva napisao:Da se malo vratimo na tehniku:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/613908/GO ... -neunistiv

Volim ovakve naslove. Eto, da ne budemo rusofilicni do kraja, voleo bih da vidim sta bi mogao s400 1999.

Sumnjam da bi bio toliko neunistiv.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Neunistv je u ruskim rukama, kad ga stiti nebrojeno drugih PVO sistema i desetine eskadrila lovacke avijacije. Odlicna je naprava da drzi avakse daleko od fronta i protivniku neda da vidi radarsku sliku, time stvara vazdusnu premoc za svoje lovce, u tome je nadmocan, zatvara hermeticki nebo nad teritorijom koju pokriva, ne jedana baterija nego ceo puk u sastavu PVO teritorije koja se brani.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nije tada ni postojao :)

Bez namere da budem preveliki patriota: ali vise ratne tehnike su unistili, a sa manje novca posle bombardovanja, nego za vreme bombardovanja.

Da smo tada imali obucene jedinice sa s300, siguran sam da bombardovanja ne bi ni bilo.

Da odmah i odgovorim: ne zato jer bi mi jebali kevu NATOu i ubili Baraka, nego jednostavno jer bi neko procenio da bi im gubici bili preveliki. A i ovako su im bili veliki, s obzirom na uspeh.

Aleksandr napisao:Još tehnika https://youtu.be/qbJUwiiigXg
To je super stvar. Mi smo sa mnogo primitivnijim maketama sprdali se sa NATO na Kosovu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Imali smo obučene vojnike za S300. Jedan stariji vodnik mi je tokom smorne straže rekao da su bili na obuci u Rusiji.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Tačno, da smo imali ovi ne bi ni krenuli.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

superboss napisao:
nikaragva napisao:Da se malo vratimo na tehniku:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/613908/GO ... -neunistiv

Volim ovakve naslove. Eto, da ne budemo rusofilicni do kraja, voleo bih da vidim sta bi mogao s400 1999.

Sumnjam da bi bio toliko neunistiv.

Neunistiv kao sto je F-117 neoboriv itd....... :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sve što je čovek napravio je i uništivo.

Problem je što je potrebno ozbiljno planiranje da bi se jedan sistem uništio, uz moguće gubitke, dok je uništavanje takvog sistema koji je delić jednog sistema odbrane poprilično teško izvodivo, odnosno uz nedopustive gubitke u ljudstvu i tehnici. Rusi dole umrežavaju jedan ozbiljan i sofisticiran sistem. Takođe će doći do izuzetno vrednih saznanja i iskustava, koja će ugraditi u buduće revizije tehnike i nove projekte.
Odgovori