Stigla zima...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Stigla zima...
Beč je zimi pun rizle, i to i po trotoarima. Sve ti se zavlači po đonovima. Naravno kad nestane sneg odmah to čiste i sklanjaju.
Svajcarska, Austrija a i drugi sa zimskom klimom posipaju.nikaragva napisao:Aha, kod nas.
Debilčine. Ja to nisam video nigde da posipaju, makar hrvatska i bosna. Nikad.
Kod nas Makedonija kao i Srbija na planinskim deonicama.
Odlicno resenje za sneg i led.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
A za imovinu ? Zar je moguce da ne postoji drugo, civilizovano resenje ?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Teško da ima nešto isplativije.
Ko ti je kriv kad voziš limenku. Švedski čelik trpi rizlu do granulacije 3.
Ko ti je kriv kad voziš limenku. Švedski čelik trpi rizlu do granulacije 3.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ma ajte molim vas, pa put od Iloka do Vukovara je zimi zajebaniji nego ovo zajebancije po Vojvodini, pa opet ništa nisu posipali.
Ograđujem se, ako bi sneg padao kao na Alpima, možda onda bi posipali. Ali to opet ništa ne znači nama, jer je praktično ista klima, kada ovde pada sneg, pada i tamo.
Kroz HR i BIH sam prošao posle onih sneženih padavina, kao i za vreme zadnjeg talasa i svuda je put suv, snega je bilo samo dok je padao. I čiste sneg do asfalta, za razliku od naših pajsera, koji naprave od leda i snega one poprečne male ležeće policajce, kilometrima dugačke.
Nemojte ih braniti, kada su pajseri, nema smisla prema nama vozačima. Bili smo mi i negde drugde po zimi, ne samo ovde.
Mogu samo da zamislim, šta bi se dogodilo, da nam sneg pada kao na Alpima
Ograđujem se, ako bi sneg padao kao na Alpima, možda onda bi posipali. Ali to opet ništa ne znači nama, jer je praktično ista klima, kada ovde pada sneg, pada i tamo.
Kroz HR i BIH sam prošao posle onih sneženih padavina, kao i za vreme zadnjeg talasa i svuda je put suv, snega je bilo samo dok je padao. I čiste sneg do asfalta, za razliku od naših pajsera, koji naprave od leda i snega one poprečne male ležeće policajce, kilometrima dugačke.
Nemojte ih braniti, kada su pajseri, nema smisla prema nama vozačima. Bili smo mi i negde drugde po zimi, ne samo ovde.
Mogu samo da zamislim, šta bi se dogodilo, da nam sneg pada kao na Alpima

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Stigla zima...
Juce pricam sa kumom(po zeni) zivi u Svajcarskoj, kaze da ciste sneg kada stane. Ako bas pada 5 dana onda ce ga malo rascistiti na 2 dana. Kada stane udaraju glanc.
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
ljubitelj napisao: Skrecem tako sto sami tockovi ionako proklizavaju po podlozi, 100% blokada se ne aktivira kada tockovi imaju dobar kontakt sa podlogom.
Konkretnije pitam za Eaton locker, koji ima cvrstu mehanicku vezu oba tocka, bez ikakvog proklizavanja dif je zakljucan. I kakvo je poredjenje u odnosu na LSD, npr Detroit ili slicno.
ljubitelj napisao:Kako isto kada LSD ima proklizavanje, nije kruta veza oba tocka.
Zato i pitam kakve su razlike prakticno, ako ih ima uopste da se primecuje od strane vozaca.
Definitvno ne kapiram šta pitaš, možda ovde dobiješ odgovorljubitelj napisao: Pa i pitao sam koje su prakticne razlike krute veze i proklizavajuce veze koje oseca vozac. Ja ih nisam nesto primetio ali nisam ni mnogo koristio te sisteme.
Mnogi americki automobili, ali to nije pitanje vec tehnicko poredjenje sistema koji treba da rese probleme klizanja tockova kod otvorenog diferencijala a koji je cest zimi na iole losijoj podlozi.
I shodno tome nemogucnost da se krene kada jedan pogonski tocak prokliza.
Oba sistema kruta i proklizavajuca veza u dfiu se koriste decenijama na automobilima, cesce LSD.
http://www.birdsauto.com/content/what-q ... fferential
Re: Одг: Stigla zima...
Postoji i kum po ženi?dag81 napisao:Juce pricam sa kumom(po zeni) zivi u Svajcarskoj, kaze da ciste sneg kada stane. Ako bas pada 5 dana onda ce ga malo rascistiti na 2 dana. Kada stane udaraju glanc.

Ma zavisi šta čiste i kog je prioriteta put. Čiste oni autoputeve punom parom i kad pada i kad ne pada.
Pričao mi je drug, jednom kada je autom dolazio vamo, da je tako nenormalno padao sneg, da ideš par minuta iza grtalice, kao da ništa nije skinula

Ali ne staju.
I još nešto, tada su sklanjali sa puta sve koji nisu imali lance, da ne naprave negde zastoj, kao što to kod nas biva

Tek kada fasuje neki kamion, onda se probude i upale kamione i zakukaju ajoj mila majko i ostalo

Razlika je samo u tome što kad sneg stane najčešće ga očiste do asfalta.
U Becu ne posipaju rizlu po ulici, vec po trotoarima da pesaci ne bi padali, mada i njih ciste. Mislim da se godisnje prospe XX tona samo po trotoarima, svaka zgrada ima svog domara i on je zaduzen da prospe, a i ocisti ako onaj mali traktor ne prolazi po tom trotoaru, jos nisam provalio kako tako brzo ociste.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Pošto nas očekuju plus i minus temperature u narednom periodu - mali saveti za vozače.
Zimski specijal - šta sve morate da znate kada vozite automobil zimi?
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... l-zimi.php
Zimski specijal - šta sve morate da znate kada vozite automobil zimi?
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... l-zimi.php
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najkompletniji tekst ovog tipa ikad.
Dobro upustvo.
Juce ujutro neki gari sa kombijem stao onako pored puta da izadju radnici nadnicari. Magla nenormalna. Ja ga video, jer sam bio tik iza njega kada je usporavao i stao. Svetla naravno nikakva na karaveli. Vazno je da ima zavese na prozorima
Pa cak i tako dok je stajao, frka je obilaziti, jer je vidiljivost 10 metara bukvalno.
Prvo sto mi je (opet) proslo kroz glavu jeste onaj snimak iz Kine, kada kamion prolece kroz naplatnu rampu
Pa sam osobalio po gasu i molio se da iz suprotnog smera ne naleti matori Volvo.
Juce ujutro neki gari sa kombijem stao onako pored puta da izadju radnici nadnicari. Magla nenormalna. Ja ga video, jer sam bio tik iza njega kada je usporavao i stao. Svetla naravno nikakva na karaveli. Vazno je da ima zavese na prozorima

Pa cak i tako dok je stajao, frka je obilaziti, jer je vidiljivost 10 metara bukvalno.
Prvo sto mi je (opet) proslo kroz glavu jeste onaj snimak iz Kine, kada kamion prolece kroz naplatnu rampu

Pa sam osobalio po gasu i molio se da iz suprotnog smera ne naleti matori Volvo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...