Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Paja »

Još bolje prodaš ga babi i dedi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Rent a balavac :D
Inajmis babi i dedi za soma dnevno :D
Ili, zavisno situaciji, da oni tebi plate bebisiterku da im ne bi uvalio blavca :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Tom goblinovom logikom ja sam spičio 10k na dve bebe zadnjih godinu i po... Potpuno nerealno...

Sent from my D5503 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa to je ono, uvek moze vise :)
Moze dete i za 50e mesecno, sve zavisi koliko zelis da das detetu, koliko da se.izivljavas, koliko da.preterujes, a koliko da budes realan. Sve zavisi od coveka do coveka.

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Dragane, i ja imam dvoje dece, zato i pisem iz iskustva.
E sada, to sto su ljudi u Srbiji igrom prilika eksperti u snalazenju pa mogu sve pobrojane rekvizite za sam pocetak da nabave za 0eur. umesto da potrose 2.000eur., sto umesto bebisiterke mogu da uskoce babe, sto se neko izbori za drzavni vrtic, sto neko ne mora da kupuje dohrane, sto ne mora da se ide kod privatnog pedijatra, sto dete ne mora da primi vakcine koje se placaju a nisu na spisku onih koje se davaju u domu zdravlja, sto deci ne moraju da kupuju garderobu koju biraju vec ono sto naslede ili dobijaju na poklone, sto moze da se ustedi na 101 nacin........ to je samo rezultat ambijenta u kojem zivimo.
Ali ako zelis sve sto je potrebno jednostavno odes i kupis novo i kvalitetno (ne luksuzno) i ne koristis nikakve cake za snalazenje i manje troskove, onda ti itekako treba mnogo love...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Veruj mu da se ne štekam za decu, i daleko je to od soma evra za njih dvojicu mesečno. :)

Edit - uleteo tvoj post gobline... Da, sve sam krenuo ispočetka, oprema, kolica, krevetac, odeća sve bukvalno, pentaksim plaćao i još gomilu stvari, analiza, pregleda, svega, i opet sam siguran da je ta cifra prevelika, ali stvarno nije ni bitno.
Naravno da nije soma godišnje, ali 6k po detetu je mnogo. Čak i kad kreneš sve iz nule, sa stokke kolicima koje ćeš posle da zavališ za pola kinte koju si dao...
Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Koje to vakcine gobline daješ deci van programa imunizacije?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dragane, nisam.to mislio, vise da neko voli da preteruje, da uvek moze vise.
Ja sam 500e za dete spomenuo kao ozbiljno trosenje na dete, a vec sam rekao da sam u to prvi put svrstao i privatni vrtic, koji je pola te cifre.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

OTKRIVAMO Šta Bratislav Gašić priča kad nema kamera: Smenio me američki ambasador
Nisam smenjen zbog novinarke. Moja smena ima mnogo veću pozadinu od toga. Mene su smenile strane sile: Amerikanci, Britanci i Davenport - ustvrdio je u oba sela još uvek ministar vojni Bratislav Gašić.
Jako vazan faktor. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Pa i ja u tu cifru racunam i privatni vrtic, ne mora od 300e ali barem pola od toga ode.
Svaki uzrast ima neke svoje troskove, kada se rodi onda je najskuplje pokupovati te najosnovnije potrebstine koje sam nabrojao i sto kosta bas lepu cifru, kasnije imas neke druge troskove...
Isto tako, namerno nisam davao za primer opcije snalazenja, naknadna prodaja kolica... sto je sasvim normalno da se radi.

Mada kako god, deca su samo jedna stavka u kucnom budzetu, pored jos xy stavki koje se ne mogu zaobici, a poenta je da pristojan zivot i u Srbiji itekako kosta.
Ji 4Tze napisao:Koje to vakcine gobline daješ deci van programa imunizacije?
Ne znam tacno.
Zena je doktorica pa ona vodi racuna o tim stvarima, a svu decu vodimo kod privatnog pedijatra u kojeg imamo veliko poverenje... ja sam samo usput nacuo da nam deca primaju nekakve vakcine koje nisu u programu u drzavnim ustanovama i znam da sam ih dodatno placao.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

grujicd napisao: Kakve je to bombardovanje ostavilo posledice, kad gledamo ekologiju Srbije? Bilo je priče o korišćenju municije sa osiromašenim uranijumom, ali ne bi rekao da je to primenjivano na celoj teritoriji, a ne znam ni koliko mogu da se dobiju pouzdani podaci gde, kako, koliko. Ima li zvaničnih podataka vezanih za to?
Podaci našeg Min. odbrane i civilnih agencija se slažu sa onim što tvrde oni koji su tu municiju koristili - njena upotreba je bila ograničena na oblast ispod 43 paralele. Dakle, na Kosovo i Metohiju (osim severa) i krajnji jug centralne Srbije (takođe uglavnom naseljen albanskom populacijom). Lokacije u centralnoj Srbiji su odavno identifikovane i očišćene, ali one na Kosovu nisu.
grujicd napisao: Nemamo reciklažu ni za šta, i baterije i PET ambalažu sve bacamo na iste deponije. Teško da je to sve zanemarljivo a da je sve
Zapravo imamo prilično dobar sistem reciklaže, jedino što nije obavezan za korišćenje. U Beogradu je "Gradska čistoća" postavila kontejnere za PET, aluminijum i papir na mnogim lokacijama. Kome je ovo suviše komplikovano, može da ode kod njih i dobije besplatno zelene kese za reciklažu (u njih se sve tri vrste otpada stavljaju zajedno, a oni mašinski odvajaju), koje ostavlja pored običnih kontejnera. Plus dobija i 20 % umanjenje računa za odnošenje smeća, za celu godinu. Detalji se mogu naći na sajtu "Gradske čistoće".

Što se tiče električnog i elektronskog otpada, u Beogradu postoje bar tri firme koje se time bave, i bar po jedna u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a ima ih i po manjim mestima. Neke od njih dolaze na adresu i čak daju novac za neke vrste otpada. Preuzimaju i baterije, štedljive sijalice i slične stvari koje spadaju u tzv. opasan otpad. Ja sve skupljam u džak, pa obično odnesem jednom godišnje.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moja zgrada (ogroman soliter, 17 spratova) ima kontejnere u podrumu i bilo bi odlično da su razdvojeni po materijalima ali nisu. Morao bi da tražim po gradu i da vozim đubre kolima da bi koristio reciklažne kontejnere. Pogledaću šta piše za te raznobojne kese. Više me nervira za baterije pošto se te kutije pojavljuju sporadično, bilo je jedno vreme u maksiju, pa u merkatoru, sad uopšte nemam pojma gde bi mogao da ih odnesem. A nije to akumulator koji bi nekoga interesovao da dolazi po njega već šaka manjih baterija mesečno.
Mogao bi to sigurno bolje, tražim opravdanja umesto da se potrudim malo više.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da li se moze reci da pametan moze da prezivi u Srbiji i sa 1000e?
Ili je to nemoguce, ma koliko pametan bio.

Sto bi rekao heroj, ja ne znam kako smo mi preziveli.
Evo ja sam se kao klinac u reci udavio vec nekoliko puta :kezo:
I krepo sam od gladi jednom mesecno, pred sam kraj meseca, taman kada sam naucio da nista ne jedem :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sa 1000e se lepo zivi.
Sa detetom ok.
Sa zenom i detetom zajebato.
Sa zenom i dva deteta dosta zajebato :)
Naravno, neki od mojih najboljih drugara su odgajeni sa manje od 1000e mesecno zajednickih primanja.
Ali su takodje i uskraceni dosta stvari. Recimo, nas 3 smo jednom drugaru placali letovanje, jer on nije imao.
Mi se malo pristekamo, nadjemo jeftiniji smestaj, smanjimo budzet za izdrkavanje, svako po 150e da i idemo sva cetvorica.

Opet, to govorim o Beogradu, gde je zivot minimum 5 puta skuplji nego u selu.

I opet, tu se podrazumeva da su svi stanove dobili besplatno na ovaj ili onaj nacin.

Poenta je da je i u Srbiji takodje potrebna ogromna kinta da bi bio svoj covek, da ne mora niko da ti pomaze.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ma mi smo totalno sj..ni. Evo meni stiglo neko resenje da saljem dnevni izvestaj o svakoj vrsti robe koju kupim. Pri tom, ne postpji nikakva obavezujuca uredba, clan zakon i sl. Nekom bilo dosadno i sad salju pa ko se upeca. Koja banana.

Najbitnija stvar je sto se ti dokumenti za neopasan otpad moraju cuvati 5 godina, a za opasan zauvek. Pa sad recimo 5 vrsta robe po 20 dana mesecno, a gde su izlazi. I sad dodjem do cifre od 9000 papira minimum za 5 godina. Ko to da cuva. Umesto da koristimo informatiku mi se vracamo na papir.

U uredjeno drustvu se zbna sta moze, a sta ne. Kod nas se zna jedino da se nadju neke rupe u zakonu.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Odgovori