Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Xepoj87 »

Cekaj, opet ne razmislis ore nego sto nesto izjavis...
Pogledaj poslednje 3 C klase recimo, a onda pogledaj poslednja 3 IS-a, poslednja tri Avensisa, ma maltene poslednja biko koja modela bilo koje marke, pa se vrati ovde i ponovi tu njegovu izjavu i stani iza nje.
Mislim da ne postoji marka koja pravi tolike promene kao Mercedes, a ti je spominjes kao marki koja najmanje promena pravi.

Kakve GLK, model.koji se vise ne proizvodi, ima veze sa NX-om?
Kao i Q5 od 170ks od pre.6,7 godina?

Sto se GLC 220d tice:

http://www.zeperfs.com/en/duel5644-6001.htm

Glc ima vise kg po ks i opet je brzi.
Na stazi od 90s, brzi je sa 5s.

Nema tu realne i nerealne voznje, NX je sporiji, prosto.

A sto se klase tice, GLC 350e ide 5.9s do 100, za razliku od NX 300h, koji ide 9.2s.
Dodatno, stoji sve sto sam rekao, pogotovo sto moze da ide 30+km samo na struju i to do 130 km/h.

Taj Lexus nikada nece trositi ispod 5l, nekom mirnom vozacu ce prosek biti 8l, nekom agresivnijem ce trositi 12l, to je realnost.

GLC mozes koliko hoces da vozis recimo 10km do posla i nazad, da ti ni 1l goriva.ne potrosi ikada, ako imas punjac kod kuce.
Ako nemas, onda ce elektromotor da se puni preko benzinskog posle 30km i potrosnja ce biti oko 3l.
Naravno, to je za finog vozaca, a kada se koristi pun potencijal, verujem da ni on nije ispod 10l, ali svakako znatno manje od NXa.

Ti si onda vozio osnovni model, a pricas da si vozio full.
F sport je osnovni model, a luxury ili exexutice je najvisi paket i na to moze da se doda jos jedno 5k eura opreme, sto izadje malo vise od 60k. Kao sto sam rekao, drugar ga je zagledao detaljnije, to mi je on rekao.

U jednom cosku imamo GLC 350e, koji ima vise opreme koju sam mozes da biras i izbacis visak, da izadje jeftinije, bez da zrtvujete nesto sto vam treba, plus sa svojih hibridnih 320ks ide kao da ima 270~, 0-100 5.9s, trosi ~4l, moze na struju 30km, do 130 km/h, ima menjac sa 9 brzina, max brzina 250 km/h. Ima opciju da se puni na struju, sto znaci da ako dnevno prelazite manje od 30km, mozete da se vozite bez da ikada sipate gorivo.
Ima 2.0 turbobenzinski i elektro motor.

U drugom cosku imamo NX 300h, sa CVT skutertronik menjacem, 197ks, koji idu kao ~150ks, 0-100 9.2s, na struju moze da ide 1.5km, do 40 km/h. Nema opciju da se puni na struju, sto znaci da mora da trosi gorivo.
Ima 2.5 atmo i elektro motor.

Cena na kraju izadje ista.
Na kraju ce Merceses vredeti bas mnogo vise od Lexusa.
Sto znaci da je na kraju GLC 350e zapravo i jeftiniji i ako je u apsolutno svemu bolji i pocetna cena visa.

Dodatno je NX vecini diskutabilnog izgleda, a GLC vecini lep, sto naravno nije pravilo.

Kao sto sam rekao, bio bi ok auto da kosta 20% manje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Floyd napisao:Nisu roboti ali kupci Lexusa i Tojota nisu ni ljubitelji automobila :)

Bar ja takvog nisam upoznao a znam ih dosta koji voze, pre svega Tojote...

:kuku: :kuku: :kuku:
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Ni ja se ne slažem sa tom konstatacijom.
Mene je u auto svet uveo otac, u mladosti je se bavio trkama, a voleo je baš Toyote.
U njegovo vreme vozio je 4runner i Land Cruiser koji su tada slovili za vrhunske terence.

Moja prva "ljubav" je bila Celica. fenomenalan auto svojevremeno, bez konkurencije. Naravno, tu su bile i Supra, MR2 itd.
Imali su jako zanimljivu ponudu, dosta jaču od bilo kog EU proizvođača. Od malih preko sportskih do velikih terenaca.

Slika
Brutalan!
Welcome to the future! :bravo:

Naravno, po netu i YT ga german fanboyevi pljuju nasjtrašnije. :)
Jedan od razloga zašto mi se dopada (eto i ta neka strana koja mi je bitna).
Pozdrav
Pozdrav
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Jeste Toyota nekad bila ozbiljna marka sa dobrim kolima, steta sto je spala na ovo sto je danas...
Comi
Reactions:

Post od Comi »

:kuku:

Spadose na najveceg proizvodjaca automobila na svetu.

Ima tu i raznih LFA, FT1, GT86, hibridi, hidrogeni, vodonici, kurci palci...Dacia za njih Maserati.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Kad prave kola za siroke narodne mase, zato ih ljubitelji kola zaobilaze u sirokom luku...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kao što rekoh, nisam sreo vlasnika Tojote koji je ljubitelj automobila.

Pod ljubiteljem ne smatram ćuning tipa velike felne i sportsku optiku nego ljude koji vole i znaju da diskutuju o automobilima.

Toyote obično voze porodični ljudi. Subaru i Honda su drugo.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Laki,
zaobilaze ih samo zato sto ti generalizujes...sve ostalo te demantuje.

Floyd,
ok, ostala Toyota...Lexus se negde izgubio u bespucima interneta.
I tebe cinjenice demantuju, jbg.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ne znam ebi ga sta nas tacno demantuje, to sto on ili sto ja ne znamo bas nikoga koga zanimaju kola da vozi Toyotu?
Iskljucivo ljudi kojima je to sredstvo da ih preveze od tacke A do B.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Laki021 napisao:Kad prave kola za siroke narodne mase, zato ih ljubitelji kola zaobilaze u sirokom luku...
Da ih zaobilaze ne bi bili najprodavaniji. "Zaobilaze" ih klinci, internet "poznavaoci" koji pljuju sve što ne dolazi iz nJemačke.
Najveći pljuvači Toyote su internet junaci koji da su jedva punoletni, a iskustvo s automobilom im je takvo da su u najboljem slučaju bili suvozači u nekom.
Naravno, ne mislim ni na koga sa foruma već YT i malo većim portalima.
Pozdrav
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Day Walker napisao:
Ogi napisao:
Heinz napisao:Zašto?
Balon. :) Samo zato. Guma kao guma je vrh.
A koja nije balon u 16 dimenziji? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Moja :-)

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

7footer napisao:
Laki021 napisao:Kad prave kola za siroke narodne mase, zato ih ljubitelji kola zaobilaze u sirokom luku...
Da ih zaobilaze ne bi bili najprodavaniji. "Zaobilaze" ih klinci, internet "poznavaoci" koji pljuju sve što ne dolazi iz nJemačke.
Najveći pljuvači Toyote su internet junaci koji da su jedva punoletni, a iskustvo s automobilom im je takvo da su u najboljem slučaju bili suvozači u nekom.

Pa ne znam evo vidi samo koliko Toyota imamo na forumu, gde se nalaze ljudi koje zanimaju automobili...

Ja razumem kad neko uzme Kia, Hiy, Daciu i sl, bar su povoljno prosli, ali Toyotu zasto bi neko uzeo ne kontam nikako, nista ne dobije a plati ko kud i kamo ozbiljnija kola. Mozda i najgori odnos ulozeno/dobijeno u auto industriji. Zive na mitu iz proslosti o sjajnoj pouzdanosti i sve im se vrti oko imaginarne pouzdanosti.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Eto ja znam, i?
Kao sto znam nekoga ko ne voli BMW i "zaobilazi u sirokom luku", tako znam ko ne voli ni Astona...a zna o automobilima sve i prati svaku vest.

Ja pratim svaku, i najmanju vest, obozavam automobile, relativno dobro se razumem u tematiku...i jako jako postujem Toyotu i sve njene derivate i apsolutno je jedan od kandidata za sledeci auto (uostalom, i vozim jednu).
Znaci ja znam sebe, ti znas tamo nekoga, znas jos njih 10, ja znam jos njih 10 koji postuju i vole, voze...i?
Sta ti to govori?

Znam ja 20 ljudi koji ne podnose plavuse. Znaci da muskarci "zaobilaze plavuse u siorkom luku"?

Samo malo objektivnosti, analiticnosti...ne tako povrsno i olako ispucavanje generalizacija.
Zeleni brend broj 1 (zvanicno), prvi masovno komercijalizovali hibride, sada hidrogen opet prvi komercijalizovali, Lexus sa tonom odlicnih modela, kamioni, dzipovi odvajkada, sportska takmicenja itd itd.

Stvarno, na sta su spali :glavomuzid:

Postujem svaciji stav. Moze da kaze i da je od kartona neki model, neka dokaze...objektivno, argumentovano.
Ali generalizacije ovog tipa su bas ono...pih.
Ako cemo brend gledati samo kroz sportske modele, dajte par masina za reciklazu da pobacamo na milione daleko cenjenih Mecki, Bengula, Audija, Hyundaia, Fordova....Renoa...i ostavimo na putevima samo M,S,AMG i RS verzije, samo Ferrari, Lambo i ostatak te klase...pa ko nema, Boze moj...roleri su zdrava navika.
Dobra sisa zlata vredi.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Laki021 napisao:
7footer napisao:

Pa ne znam evo vidi samo koliko Toyota imamo na forumu, gde se nalaze ljudi koje zanimaju automobili...

Ja razumem kad neko uzme Kia, Hiy, Daciu i sl, bar su povoljno prosli, ali Toyotu zasto bi neko uzeo ne kontam nikako, nista ne dobije a plati ko kud i kamo ozbiljnija kola. Mozda i najgori odnos ulozeno/dobijeno u auto industriji. Zive na mitu iz proslosti o sjajnoj pouzdanosti i sve im se vrti oko imaginarne pouzdanosti.

Uzorak boli glava, cuj pogledaj samo forum...a najprodavanija marka u svetu.
Ostatak posta lagano moze u legendarne postove ako postoji tema.

edit: mali savet, pre nego sto izneses neku informaciju...bar je na netu vrlo lako naci sve sto te zanima. Kao npr rezultate istrazivanja pouzdanosti u poslednjih X godina (sam odaberi koliko godina).
Evo otidji u rezultate koje je izbacio AutoBild (zesce nemacka novina, VAG prvenstveno) za poslednjih nekoliko godina (7-8) pa uzivaj.
Poslednja izmena od Comi u 16 Dec 2015, 17:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Toliko si neobjektivan da nema smisla da nastavljamo raspravu u ovoj temi. Stavnovi nam se toliko razlikuju da nema smisla da diskutujemo narednih 10 strana :)
Toyote su uglavnom neki zenomobili, to im je verovatno 80% trzista, ko se lozi na zeleno vozi Priusa ne kontajuci da time zagadjuje vise no AMG Merc itd itd...
Odgovori