Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Laki021 »

Ma naopako da smo se posvadjali (bar ja nisam :) ) samo lepo i strastveno diskutujemo sa dosta razlicitim stavovima :)

Eto vidis sad da su se javila i dva coveka koji voze Toyote pa dele moje misljenje, znaci nije da sam debelo zalutao :) Verujem da ima ljudi koji misle drugacije, samo ja mislim da nisu u pravu i pokusavam da im ucinim uslugu i izvedem ih na pravi put :)

A nije ni moj GT bas vrhunac zanimacije i za ljubitelje automobila, ja se nekad kajem a nekad sam bas zadovoljan i srecan. No svakako planiram sledeci put (uskoro) nesto manje kompromisno (zapravo kako kad).
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

"Ja samo ne mogu da shvatim zasto bi neko uzeo Toyotu, a jos vise zasto bi to neki ljubitelj automobila radio."
Već sam odgovorio ali opet ću.
1. Kvalitet (ne šminka već kvalitet u pravom smislu reči. U dvorištu mi i dalje stoje Celica i LC200 stari oba sa oko 500,000km. Carinu poklonio sa oko 800,000. Svi kupljeni novi u SRB pre xx godina).
2. Ne kradu se
3. Vrlo tiha i udobna auta (Toyotini benzinci su oduvek bili najtiši a ja vozim isključivo benzince)
To su meni top3 stvari za svakodnevna auta.

Kao ljubitelj automobila bih uzeo Toyotu iz sledećih razloga:
1. Land Cruiser 200 - Poslednji pravi ne fancy terenac
2. Tundra - Po meni uz RAM najbolji Pick Up
3. Tacoma - Najdugovečniji Pick Up srednje veličine
4. FJ CRuiser - Retro i modern elementi pomešani, možda najoriginalniji SUV na tržištu
5. Supra - sjajne vozne karakteristike
6. MR2 - zabavni roadster, bukvalno kao karting
7. Celicu već navozao, merkam GT86
Baš me briga što se ne prodaju u Evropi, niti sam vezan za Evropu. Sve ove velike mogu da uvezem iz DE.
Ovlašćeni Toyotin mi je na 5min vožnje od jedne od kuća...

Meni je stvarno neverovatno da neko za ovih 8 modela može reći kako su krš, dosadni, i šta ti ja znam a veliča Volksvagen, Hondu, Škodu, FORD, Nissan... Nemam ništa protiv ovih marki, naravno.

I opet ću ponoviti, meni je ovaj enterijer za 31,000€ vrhunski, sve i da ima i 75ks i 4 brzine:
Slika
Slika
Ovakav bež sličan ima u DiT Muenchen, bio sam pre par meseci.

I iskreno, da li bi pre uzeo Tucsona za te pare nego ovakav RAV4?
Ovo jednostavno nije tačno, niti je ikad bilo tačno.
Slika
Pozdrav
Poslednja izmena od 7footer u 16 Dec 2015, 23:10, izmenjeno 2 puta ukupno.
Pozdrav
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mozemo se zavaravati koliko hocemo, ali nema ljubitelja automobila koji voli nikakav osecaj u automobilu, da mu auto ne izaziva nikakve emocije.
Toyota danas pravi bas samo konfekciju najgore vrste.
Sednes u Land Cruiser i skapiras da ako ti treba off roader, za te pare je dobar, cisto da i izgleda uljudno, ali onda krenes da ga vozis, ide sa 3.0 motorom 100 godina do 100, uzasno spor i los menjac, potrosnja ogromna, u svakoj rupi se sve trese, bukvalno sve, enterijer, sedista, sve krcka i lupa.

Sve je to ok, pouzdanost i sve, ali dalje od toga jednostavno ne dosezu.

Ne fali brendu nista, ocigledno, ali danas jednostavno nije za ljubitelje automobila, koliko god se trzali od te cinjenice.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

7footer napisao:
"Ja samo ne mogu da shvatim zasto bi neko uzeo Toyotu, a jos vise zasto bi to neki ljubitelj automobila radio."
Već sam odgovorio ali opet ću.
1. Kvalitet (ne šminka već kvalitet u pravom smislu reči. U dvorištu mi i dalje stoje Celica i LC200 stari oba sa oko 500,000km. Carinu poklonio sa oko 800,000. Svi kupljeni novi u SRB pre xx godina).
2. Ne kradu se
3. Vrlo tiha i udobna auta (Toyotini benzinci su oduvek bili najtiši a ja vozim isključivo benzince)
To su meni top3 stvari za svakodnevna auta.

Kao ljubitelj automobila bih uzeo Toyotu iz sledećih razloga:
1. Land Cruiser 200 - Poslednji pravi ne fancy terenac
2. Tundra - Po meni uz RAM najbolji Pick Up
3. Tacoma - Najdugovečniji Pick Up srednje veličine
4. FJ CRuiser - Retro i modern elementi pomešani, možda najoriginalniji SUV na tržištu
5. Supra - sjajne vozne karakteristike
6. MR2 - zabavni roadster, bukvalno kao karting
7. Celicu već navozao, merkam GT86
Baš me briga što se ne prodaju u Evropi, niti sam vezan za Evropu. Sve ove velike mogu da uvezem iz DE.
Ovlašćeni Toyotin mi je na 5min vožnje od jedne od kuća...

Meni je stvarno neverovatno da neko za ovih 8 modela može reći kako su krš, dosadni, i šta ti ja znam a veliča Volksvagen, Hondu, Škodu, FORD, Nissan... Nemam ništa protiv ovih marki, naravno.

I opet ću ponoviti, meni je ovaj enterijer za 31,000€ vrhunski, sve i da ima i 75ks i 4 brzine:
http://autoya.info/img/content_cache/20 ... or_lux.jpg
Slika

Pozdrav
Bih sigurno jer mi je Tucson lepsi i ima 185ks, pride kosta par hiljada manje.
Bas sam ga vozio pre par dana i pisao o njemu na forumu, nisam odusevljen, ali za ispod 30 000 dobijes bas puno. Pride ne znam sta bih tek rekao da probam Toyotu sa 125ks kad su mi i ovih 185 letargicni.

Slika

Slika

Ovo vise da vidis koliko se svaki enterijer moze napucati na slici.
Poslednja izmena od Laki021 u 16 Dec 2015, 23:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

7footer napisao: I opet ću ponoviti, meni je ovaj enterijer za 31,000€ vrhunski, sve i da ima i 75ks i 4 brzine:
Slika
Slika

Pozdrav
Ako se vozis u slici, mozda i nije los. Realnost je vec druga prica, za bilo koga ko obraca paznju na kvalitet materijala.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

7footer napisao:
Slika
Buđavi 1.6 benzinac u D segmentu? Neka hvala.

Srbija:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ček, ako je Toyota tolika bulja a BMW takav vrh... Zašto dele agregate, sportske koncepte? Kako se to ljubitelji BMW-a groze Toyote a sâm BMW samo s njima ulazi u priču?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Hibridna tehnologija, baterije...iskustvo u tome.

To je moja pretpostavka.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

@Heroj

Imam drugačije ikustvo sa LandCruiserima, nije luksuzan kao G ali daleko od toga da je los i da nesto zvecka.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Ma na mom Rav-u nista zivo ne zvecka...savrsena tisina, ali bolje ne zalaziti u jos jednu visestranicnu raspravu.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:

Post od 7footer »

Laki,
Više mi se dopada RAV4 enterijer, znatno modernije izgleda. Tucson je lep spolja (možda i najlepši u celoj klasi) ali enterijer vuče na rane 2000

Next,
Jesi sedeo unutra? Ja jesam i materijali su sasvim solidni. I kao što rekoh, nemam fetish da pipkam plastiku da bi sudio o nekom kvalitetu. :)

PS
Nisam znao da su studijske fotografije na ovom forumu dozvoljene isključivo od premium proizvođača. :)
Comi napisao:Ma na mom Rav-u nista zivo ne zvecka...savrsena tisina, ali bolje ne zalaziti u jos jednu visestranicnu raspravu.
Na ovom starom LC 200 koža je bukvalno kao nova iako je prešao pola milke i u da kažem godinama. Neuporedivo bolje izgleda od mnogo skupocenijih i mlađih primeraka. Dobar rezultat za dosadnog krša. ;)
Pozdrav
Poslednja izmena od 7footer u 16 Dec 2015, 23:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Pozdrav
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

U ovom novom nisam, ali jesam u Aurisu. I jesam vozio prethodni Avensis, Auris i RAv4.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

HKS napisao:@Heroj

Imam drugačije ikustvo sa LandCruiserima, nije luksuzan kao G ali daleko od toga da je los i da nesto zvecka.
Pazi, vozio sam ih vise u Executive, to jest, full opremi, isti smo i posedovali.
2008. godiste, do pre godinu i po dana otprilike, mozda i malo vise, ne secam se kada smo ga prodali.

Svaki lupa preko lezeceg kao nezdrav, na neravnom ceo enterijer zvecka.
Onaj treci red sedista koji se sklapa putem koznog kaisa i cicak trake tek treba da utegnes kao magarac, da ne bi koza skripala stalno.
Kada pojacas muziku do kraja, em zvucnici probijaju, em se uvek nesto trese.
U krivinu ne smes ni da pomislis da udjes brzo, a pri kocenju se auto ljulja kao kolevka.
To sve pricam za sport mode, gde bi trebao da bude najutegnutiji, a ono eto, cisto da ne bude kao u comfort modu, da ti bude muka vo,njom gradom.

Sedista su ok i mekana, ali posle duzeg vremena se primeti da nisu natomski pravilma, jer ledja krenu da me ubijaju.

Samom luksuzu nista ne fali, cak mi se i svidjao izgled kabine, ona siva koza na dodir, sve mi je bilo zok, nekako je zanimljiv unutra, za razliku od tadasnjeg MLa.
Dobro, malo mi je smetalo rucno namestanje volana i to sto malo teze nadjem poziciju za voznju, ali sam se namestio nekako.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:

Post od 7footer »

LC nikako za putovanja grad i sl.
To je bukvalno pripitomljeni divljak. :)
Eventualno za seoske puteve i udaljenija naselja... Meni je onaj J100 bio uživancija po zimi.
Posle toga Grand Cherokee WJ bio mi je gotovo još više nestabilniji. Bukvalno kao brod. Unutra je cvrčala plastika brutalno, onakvo cvrčanje nisam čuo nikada... A još je bio Limited. Šteta što nisam snimio, kada ga ugasiš nastavi da se skuplja/širi i cvrči 10min. Par x išao na servis i ništa...
A deo oko klime se skroz "uvali" u komandnu tablu kada stisneš taster za grejanje sedišta. Eto on mi je prva zamerka za plastiku bio. :) Niti u jednom drugom autu nisam to doživeo no opet sam ga gotivio. J100 je bio mnogo utegnutiji. Možda i više od prve generacije ML.
Pozdrav
Pozdrav
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

@Xeroj

Znas da vozim Xsara Picasso (mozda ne znas) al ajd da pomenem - od skora ga delimo brat i ja. Picasso je 2003. godiste i presao je navodno 222.000km (koliko pravih - pojma nemam).

Elem, kad iz Picasso predjem u moju OLD TIMER Corollu imam osecaj da sam seo u sportski bolid. Sve utegnuto, sve funkcionise bez ikakvog lufta, lupanja, krckanja, setanja. Mislim na volan, komande, menjac, gas, komande po celom autu. Menjac bre ide savrseno. Kod ovog francuza brate ko da menjas gumenu zvaku (P.S. auto je skroz sredjen, utegnut u svemu, tako da nije do "istrosenosti"). Naravno ne poredim bezbednost auta i ostale stvari u tehnologiji, samo ti kazem kakav je osecaj.

Tako da ne znam gde tebi Landcruiser krcka, kad moj stari auto od 25 god je pojam utegnutosti za francuski auto iz 2003.

Eto, to je razmisljanje vozaca Toyote. Ocu bre da mi sve bude ko prvog dana kad sam kupio auto - da funkcionise i nakon 50 godina kako treba a ne da se raspada bez obzira koliko cuvao auto. Skoro sam provozao Hyundai Getz slicno godiste kao Picasso. Pakao koliko se to raspalo. To je poenta.

A sto se tice mog izbora da mogu recimo da biram u nekoj srednjoj klasi cene, ne bi bila Toyota vec recimo Ford Kuga. Ne patim nesto od marke automobila, ali za Toyotu ne mogu da osporim cinjenicu a to je - da je vozilo koje je proverenog kvaliteta kao NIJEDNO drugo, i u zivotu sam vozio svasta (pogotovo i u firmi) i nigde nisam osetio tu trajnost, pouzdanost, taj osecaj da ce nesto potrajati koliko god ga zlostavljas.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori