Nemojte se prepucavati u javnom delu nego izvolite na pp ako mora.
Usput povecanje obrtnog momenta za isti precnik i hod i broj cilindara znaci i povecanje pritiska unutar cilindara. Verujem da velika vecina danasnjih modularnih motora ima bas puno slicnih komponenti, pa i iz klipno cilindarske grupe. Mozda cu uskoro imati MB katalog delova ako uspem da instaliram pa cu bas pogledati razlike.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sta mislite o chipovanju 1.2 tsi motora od 86ks na 130ks u Revochipu na (skoro) novom autu ? Koliko je to sigurno za auto i koliko mu skracuje zivotni vek a povecava mogucnost kvarova (ako se normalno vozi)?
Sigurno ima automobila sa tim motorom koji su vec radjeni pa probaj da nadjes konkretno iskustvo i misljenje, ovde ces dobiti 10 raznih i nista ti nece biti jasno
Predlagao ti je vec neko da stavis onaj chip box, jeste da je manje pojacanje al ne bi trebalo da mogu u servisu da vide da si ga koristio kad ga otkacis. Pa kad istekne garancija mozes da odradis pravi chip.
mikip napisao:Sta mislite o chipovanju 1.2 tsi motora od 86ks na 130ks u Revochipu na (skoro) novom autu ? Koliko je to sigurno za auto i koliko mu skracuje zivotni vek a povecava mogucnost kvarova (ako se normalno vozi)?
Ovo dođe povećanje snage od preko 50%. Bez hardverskih izmena, teško. Ne mogu da tvrdim sa 100% sigurnosti, bez malo detaljnijeg uvida u ceo set-up, ali nisam siguran da bi fabrika "uštrojila" motor toliko.
Markoni napisao:Provali se to na prvom kacenju dijagnostike koja je u vezi sa fabrikom. Postoji marker koji odmah izadje i stavi auto na black listu. Cak iako je na autu vracena fabricka mapa pre servisa izbacice taj kod na dijagnostici ako je pre toga bio mapiran. Ovo vazi za VW grupaciju.
mikip napisao:Sta mislite o chipovanju 1.2 tsi motora od 86ks na 130ks u Revochipu na (skoro) novom autu ? Koliko je to sigurno za auto i koliko mu skracuje zivotni vek a povecava mogucnost kvarova (ako se normalno vozi)?
Ovo dođe povećanje snage od preko 50%. Bez hardverskih izmena, teško. Ne mogu da tvrdim sa 100% sigurnosti, bez malo detaljnijeg uvida u ceo set-up, ali nisam siguran da bi fabrika "uštrojila" motor toliko.
Kornjaca Rade --- ima razlike da li se radi preko OBD ili direkt u komp... ja znam za raznorazne slucajeve pa i za VW auto kucu koja je radila chip na novim automobilima ! Srbija keva
Cekaj, flesovanje direktno na komp se radi kada ne moze preko obda da se ocita i zameni mapa, ne moze da se pristupi tom delu, kao sto je kod mene.
Ako se ne varam, Delphi sistem.
A kada moze, mislim da nema razlike kako ces ti da zamenis mapu, posto ce svaki komp svakako moci da je ocita preko obda.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.