Pa donekle jeste tako. Ovde se država trudi da maksimalno koči izgradnju novih zgrada a potražnja i povećanje broja stanovnika je ogromno.
Ja sam recimo jedno vreme bio zainteresovan za kupovinu stana u novogradnji (stara gradnja je isti krš kao soc zgrade u Srbiji i nikako ne vredi toliko koliko košta). Prijavio sam se kao zainteresovan za jedan projekat pre dve godine i pre manje od godinu dana mi stignu detaljnije informacije o projektu i ponuda. Ponuda je stigla u petak, mi zvali da se informišemo u utorak i ladno nam kažu da je sve rezervisano ali kao mogu da nas stave na listi na 70 i nekom mestu... ne sećam se više a duplo manje stanova su prodavali. Prijavio sam se za još jednu zgradu isto pre 2 godine i pre nekih mesec dana dobijem pismo od investitora da još nisu dobili dozvolu za gradnju ali očekuju da je dobiju krajem 2016
Zato lepo ko svi gastosi napraviš ovde kuću na tri sprata za male pare, pa se lepo "izloguješ" iz CH sistema kada omatoriš i dođeš na rodnu grudu da uživaš u penziji...
Cak mislim da ne mozes ni celokupnu penziju da primas ako ne provodis odredjeni period tamo. Tako mi kazu komsije koje su ovde izzidale kucu, leti su ovde, a skoro su se opet vratili tamo.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Evo starac ima neku teoriju koju treći put nešto palamudi na moje pitanje kako rentom do nekretnine bolje od kredita. Šta god sam stavio u Excel, kredit na kraći rok otplate mi je bio najpovoljnije rešenje.
Starac ima praksu, a ne teoriju. I tu praksu je učio od ljudi koji se time bave na mnogo višem nivou. Ti sabiraj babe i žabe da ti bude lakše što si digao kredit.
Saša napisao:Zato lepo ko svi gastosi napraviš ovde kuću na tri sprata za male pare, pa se lepo "izloguješ" iz CH sistema kada omatoriš i dođeš na rodnu grudu da uživaš u penziji...
To sad masovno rade gastarbajteri iz DE, FR i IT. Naši su još i najviše vezani za CH jer nemaju alternativu.
starac vujadin napisao:Starac ima praksu, a ne teoriju. I tu praksu je učio od ljudi koji se time bave na mnogo višem nivou. Ti sabiraj babe i žabe da ti bude lakše što si digao kredit.
Digao i vratio. Imaš neku pametniju ideju šta sam trebao da uradim bolje od 105 evra veće mesečne rate u odnosu na rentu?
Promaklo je starče to što si pisao. Meni recimo nije da si pominjao Ameriku kao reper.
Tamo su nekretnine baš skupe, ali ta previsoka cena je deo sistema.
Kako ostale EU zemlje gledaju na nekretninu u kojoj se živi, je l svugde oslobođena poreza? Je l se "povlastica' odnosi samo na stanovanje ili može da postoji i za poslovanje?
Boringly average, but also perfect for school run mums