U celoj priči nije problem što ne zna kada je počeo WW1, već što je pri tome istoričar. Mada, ko zna kakvu je on školu završio... U Americi je razlika između dobrih i loših fakulteta još veća nego kod nas. Neke završavaš tako što platiš, popuniš formular i oni ti pošalju diplomu "na osnovu tvog postojećeg znanja". Diploma, bez podatka o tome gde je stečena, ne znači ništa. Možda je on "istoričar", tako što je završio neku učiteljsku školu i trenutno predaje istoriju u državnoj OŠ u problematičnoj četvrti nekog velikog grada...
Što se tiče ukupne populacije, neki misle da je "Severna Koreja napala Perl Harbor i tada je počeo Vijetnamski rat".

Kada se intervjuišu slučajno izabrani ljudi na ulici, situacija je i kod nas slična, ako ne i gora. Ja znam jednu visokoobrazovanu osobu koja nije znala gde se u Srbiji nalazi park Šumarice i po čemu je značajan.
Aleksa, iskreno - ja ne bih mogao tačno da pokažem Jasenovac na karti (ako nije obeležen), ali znam da je u Hrvatskoj, na Savi i da je s druge strane reke BiH (RS). Takođe, znam da je u zapadnom delu ove granice na Savi. Nadam se da je to dovoljno.