Akumulatori
Re: Akumulatori
Imam Energizer od 63ah i za vreme najtoplijih dana je samo 10 dana drzao, posle toga ga skinem i trebalo mu je 10-11 sati da napuni. Sad tesko da bi sastavio 2-3 dana, jos je u garanciji ali uopste mi se ne ide kod tih prodavaca posto tesko da bih nesto postigao.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Fiat Punto Classic 1.2 LPG Dynamic A/C by Saša
Ja kupio danas. 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Nidza
Mislio sam na to da nema baš ovakav, identičan. "Proizvođač" je neka nemačka firma, odnosno verovatno se pravi u Kini samo za njih.
TT
Mislio sam na to da nema baš ovakav, identičan. "Proizvođač" je neka nemačka firma, odnosno verovatno se pravi u Kini samo za njih.
TT
Ja sam gledao da uzmem na ebay sličan punjač, samo marke absaar. Ne razumem se u punjače ali za ovog proizvođača sam čuo jer već imam starinski njihov punjač koji je stariji od mene. Zna li neko da li kod nas negde ima tih punjača ali ovih "pametnih" ?
Ima kod nas ali su cene obicno preko 100 a cesto oko 150 evra.
Na Aliju su cene od 40-90evra za smart sa negativnim impulsom pri punjenju, gledaj takve.
Ima puno laznih smart na Aliju, koji su zapravo samo sa automatskom regulacijom punjenja i nemaju smart analizu stanja baterije pre pocetka i tokom samog punjenja.
Ja merkam neki smart punjac na Aliju od 6-8A mionimum ali mi se ne daju 70-80evra pa onda jos plus nasima 30-40evra.
Nekih 6Ampera struje smatram minimumom potrebnih za auto akumulator, ove slabije ne preporucujem.
Na Aliju su cene od 40-90evra za smart sa negativnim impulsom pri punjenju, gledaj takve.
Ima puno laznih smart na Aliju, koji su zapravo samo sa automatskom regulacijom punjenja i nemaju smart analizu stanja baterije pre pocetka i tokom samog punjenja.
Ja merkam neki smart punjac na Aliju od 6-8A mionimum ali mi se ne daju 70-80evra pa onda jos plus nasima 30-40evra.
Nekih 6Ampera struje smatram minimumom potrebnih za auto akumulator, ove slabije ne preporucujem.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ovaj ima sve to odnosno zaista je smart, takođe analizira akumulator pre punjenja i prati stanje sve vreme, jedino što je od 4A. Punio sam recimo i komšiji stari akumulator iz njegovog Matiza i posle početne analize pokazao da je defektan (nacrtao simbol precrtanog akumulatora), a pokazivao je i struju od samo 7.2 V. Na displeju su se smenjivale razne vrednosti napona, išao je i do 10.2 V pa na dole, dakle pokušavao je da "probudi" akumulator ali mu nije uspelo.
- Axic
- Pridružio se: 13 Avg 2015, 02:09
- Garaža: Fiat Punto 1.2 16v HLX, Fiat Punto 1.3 16v Multijet Dynamic
Akumulator bi trebalo dopuniti 2 puta godisnje. Jednom pred zimu i jednom pre pocetka proleca. Moj Exide Premium je skoro napunio 2 godine i kad sam otisao na proveru imao je 78% napunjenosti. Rekli su mi da ga dopunim preko noci, to sam uradio, vratio se na 100% sutradan. Od sada cu ga dopunjavati barem pred zimu jer kako su mi ovlasceni serviseri za Exide rekli zimi zbog vise ukljucenih potrosaca (svetla, grejanje, zadnji grejac stakla, radio) alternator ne stigne da dopuni akumulator, pogotovo ako je kraca gradska voznja u pitanju.
viewtopic.php?f=2&t=3696" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=2&t=3675" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Radio,svetla,zimi ? 

- Saša
Niske temperature najviše utiču na pad kapaciteta akumulatora, a kratke relacije i pojačan rad potrošača još više doprinose tome. 
TT

TT
Lepo nađeš posao 40km od kuće ko ja, i ne treba ti takav punjač.
Tapatalk
Tapatalk
- Axic
- Pridružio se: 13 Avg 2015, 02:09
- Garaža: Fiat Punto 1.2 16v HLX, Fiat Punto 1.3 16v Multijet Dynamic
Pa svetla svakako uvek palis cim sednes u auto kao i radio. Barem ja tako uvek radim jer mi je voznja bez muzike dosadna.Ogi napisao:Radio,svetla,zimi ?
viewtopic.php?f=2&t=3696" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Pa to ti kazem, kakve to ima veze sa godisnjim dobom ?Axic napisao:Pa svetla svakako uvek palis cim sednes u auto kao i radio. Barem ja tako uvek radim jer mi je voznja bez muzike dosadna.Ogi napisao:Radio,svetla,zimi ?

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ima jer za akumulator sa umanjenim kapacitetom zbog hladnoce svaki potrosac vise je problem, pre svega ako se voze kratke relacije. Zimi su tu i ventilacija koja cesto siba na najvecoj brzini i grejaci retrovizora i zadnjeg stakla koji su dosta veliki potrosaci. Kad saberes sve, vise se trosi nego sto alternator dopuni i ako se ne voze duze ture ili ako se ne dopuni punjacem, eto problema.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Jos ako imas i grejace sedista a slabasan aku kao kod Zukija
Moj za sada pali ko mina, bese Slobo da si ga menjao skoro? Ups da ne kvarim coveku temu