Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Dobro veče

Post od sebekkg »

Da li je moguce raskinuti ugovor sa advokatom ako ima indicija da se privatno poznaje sa optuzenim i "ne daje svoj maksimum" da se naplati steta? Resenje je dobijeno jos pre godinu dana, a naplate nema.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jel podnet predlog za izvršenje na osnovu pravnosnažne i izvršne isprave?

Ne znam na kakav tačno ugovor sa advokatom misliš ali ti punomoćje možeš da otkažeš u svakom trenutku jednostrano. I ti njemu i on tebi, s tim ako on tebi otkaže u obavezi je još 30 dana da te zastupa.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Juce primetim da mi bojler u kuhinji (onaj mali, 15l ili koliko vec ima, obican, nije protocni) i nakon sto sam smanjio jacinu na nulu tj ugasio ga, vidim po lampici da he i dalje ostao uklhucen (nije se culo ni ono "cak" kao kada se ugasi).

Osetio sam da je cak i slavina vruca (onaj deo sto se rukom pusta/zatvara voda), i vidim da je ona "crvena" plastika (gde se spaja crevo sa bojlerom) sto oznacava toplu vodu istopljena, i kada odvrnem vrucu vodu tuda sada polako curi voda (ne mogu da skontam jel je bojler procureo ili samo crevo na tom spoju sa bojlerom).

Bojler sam iskljucio skroz iz struje jer je sve bilo vruce, tripujem se da mi ne explodira, otkud znam:D

Inace, kada okrenem na vrucu vodu, saceka se malo duze da krene voda iz slavine, tipa kao da ima puno vazduha u cevi, ovo je i pre bilo ali manje izrazeno.

Ne znam sta da radim, frka mi da ga opet upalim u struju, jel rikavela ili tu moze nesto da se popravi/zameni?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Cak radi termostat, zovi nekog džedaja da pogleda to
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Mares napisao: Ne znam sta da radim, frka mi da ga opet upalim u struju, jel rikavela ili tu moze nesto da se popravi/zameni?
Kao što reče McGruja, crkao je termostat, naravno da može da se zameni.

Na velikim bojlerima za kupatilo osim tog radnog termostata, ima i drugi, zaštitni (upravo da u slučaju kvara voda ne bi počela da ključa i bojler eksplodirao).
Ђенерал Јанковић
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Aha...na velikom imam taj sigurnosni ventil, na ovom malom sam mislio da ima neki u sebi, jer pre mi se desavalo kada drzim duze upaljen bojler, da povremeno isxuri malo vruce vode (i cuje se kako u bojleru kuva), pa mu je to kao neki sigurnosni odliv, ili gresim?...toga sada nije bilo, kao da se zapusio, zato me i zabrinulo sto se sve tako uzarilo...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ventil je dodatni vid zaštite, ako crkne i zaštitni termostat, pa počne da se stvara para pod pritiskom. Inače, kad bojler radi, može da se čuje "kuvanje" vode, to je normalno. Da li je normalno da iscuri malo vode na ventil, ne znam.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mnogi proizvodjaci i za male bojlere zahtevaju da se stavi nepovratni sigurnosni ventil. Inace ne priznaju garanciju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Gde je montiran taj bojler, dole ispod slavine ili gore iznad? Ako je ispod onda je potisni, nije mu potreban sigurnosni ventil i ne može eksplodirati jer kada u njemu naraste pritisak on jednostavno pusti vruću vodu kroz slavinu u sudoperu. Na osnovu toga što si napisao rekao bih da je ovaj drugi (potisni). :)

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne mora da znači. Postoji običan bojler za donju montažu. Najbolje je da proveri broj creva, da li je baterija sa 2 ili 3.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nema veze gde je montiran. Imas tzv. otvoreni i zatvoreni.
Otvoreni se jos naziva i prelivni, iz njega voda krece kada odvrnes slavinu, da se preliva, taj nije pod pritiskom, niti moze da bude, jer nije namenjen. Taj kao i serpa :)

Zatvoreni se nalazi na sistemu vodovoda, kao onaj u kupatilu, taj je takav. On je stalno pod pritiskom mreze.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Prelivni ili potisni, kako hoćete. Na osnovu ovoga što je napisao sam zaključio da ima baš takav, odnosno da nema opasnosti koje se boji:
Mares napisao:pre mi se desavalo kada drzim duze upaljen bojler, da povremeno iscuri malo vruce vode (i cuje se kako u bojleru kuva), pa mu je to kao neki sigurnosni odliv, ili gresim?...
Kod klasičnog bojlera pod pritiskom topla voda ne može da curi ovako sem ako slavina nije pokvarena, dok je kod potisnog to normalna stvar. No kako već rekoste neka proveri idu li od bojlera na slavinu ispod tri creva ili ne, pa će znati sigurno. A i ovo što je ranije napisao takođe sugeriše da je bojler baš takav:
Mares napisao: Inace, kada okrenem na vrucu vodu, saceka se malo duze da krene voda iz slavine
Čeka se duže jer odvrtanjem slavine tople vode u bojler puštaš hladnu vodu iz mreže i tako se u stvari "potiska" topla voda napolje, a tu uvek treba par sekundi da krene. :)

TT
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

:D

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:bravo: :bravo: :bravo: za braću iz regiona :D
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koje dno
Da li ovo zaista pali, i utiče na ljude?
Odgovori