Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Pogledati ču, ionak moram uskoro da idem da ga napunim...
Dobar site sa prosecnom potrosnjom za dosta automobila. To su podaci iz liz kompanija koje susklopile ugovor sa travel-card karticom za placanje goriva. Korisnici liz automobila su u obavezi da prilikom svakog placanja goriva (ukljuceno u cenu liza) unesu i trenutno stanje kilometara (kontrola upotrebe) i preko tih podataka izracunavaju srednju potrosnju (kao nus pojavu
) http://www.werkelijkverbruik.nl

Avensis 10 litara, uzorak od 290 km. Sve po par km, 13 dana vožnje. Još nisam bio u gužvama ovim novogodišnjim, ni do Ušća i Delte.
TT
TT
Na 16kkm, prosecna brzina 54kmh, 6.3 prosek, bord je skroz tacan.
E 200 CDI, automatik
E 200 CDI, automatik
Mislim da bratova službena Astra karavan sa novim 1.6 CDTi motorom ima prosek 5.9 na preko 20k km. Dosta se vozi na otvorenom, ali i po gužvana u centru.
TT
TT
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ja sinoć pogledah, na 1000km mi je sad 8.0l prosek. Pola od toga gradska vožnja a druga polovina uglavnom magistrala ali i dva čekanja na granici i vožnja od 80-160km. Primetno brže vozim posle godinu dana od kako sam kupio auto.
Meni trenutno na ~3500km, 8.0 potrosnja, od toga 70% centat BG-a, oko 10% NBG i oko 20% otvorenog.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Koliko hladnoca moze da utice na potrosnju. Na primer: voznja autoputem pri 120kmh na -10c i na +20c?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ladan vazduh prija jer mu je zapremina manja, pa može i malo veću količinu goriva da troši
Teoretski
Teoretski
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Mozda za benzinca i jeste tako, tu sam slab, dizlo skoro uvek sagoreva sa viskom vazduha tako da moze samo da mu prija, zato se manje dimi zimi 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Meni je Astra do Budimpeste i nazad trosila 8,4 u proseku (sa sve viznjom po Budimpesti).
Na AP tempomat 130-140 kmh
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na AP tempomat 130-140 kmh
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Postoji uvek idealan odnos goriva i vazduha koji ECU pokušava da održiIvan napisao:Mozda za benzinca i jeste tako, tu sam slab, dizlo skoro uvek sagoreva sa viskom vazduha tako da moze samo da mu prija, zato se manje dimi zimi
Ako je vazduh gušći, teoretski treba više goriva da bi se zadovoljila lambda sonda
To sve u odnosu na 40 stepeni višu temperaturu
BG - Beč 6.5 700 km (60 u BG), u povratku 5.9 (800 km).
Autoput 130 km/h, magistrala Beč - Znojmo i nazad posle tog tankovanja tamo. Inače, pukli smo 30 centi po litru zbog neznanja. Ima za 0.97 a sipali za 1.289e.
S3
Autoput 130 km/h, magistrala Beč - Znojmo i nazad posle tog tankovanja tamo. Inače, pukli smo 30 centi po litru zbog neznanja. Ima za 0.97 a sipali za 1.289e.
S3
Kod benzinca.McGruja napisao:Postoji uvek idealan odnos goriva i vazduha koji ECU pokušava da održiIvan napisao:Mozda za benzinca i jeste tako, tu sam slab, dizlo skoro uvek sagoreva sa viskom vazduha tako da moze samo da mu prija, zato se manje dimi zimi
Ako je vazduh gušći, teoretski treba više goriva da bi se zadovoljila lambda sonda
To sve u odnosu na 40 stepeni višu temperaturu