Ford C-max da li ima plivajući
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Ford C-max da li ima plivajući
Zavisi, imas i cuvanih kola gde zamajac ode ranije, ne znam kako je na Fordu, al sveukupno zamajac najcesce kosta kao sto je Next rekao tako da ima i skupljih kvarova za obratiti paznju...
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Nemoj da ti ovo bude presudno, i sam znaš da plivajući zamajac služi da upije uticaj velikog obrtnog momenta dizela na menjač. E sada upravo kod automobila koji imaju manje ks i manji obrtni moment toliko da očekuješ da im plivajući zamajac nije potreban ili čak neke ranije serije sa takvim motorima ga nisu ni imale kao što je taj za koji se raspituješ, kod takvih kola taj plivajući zmajac traje dosta, dosta duže nego kod onih automobila sa snagom i obrtnim momentom gde je on u potpunosti neophodan.zoleprole napisao:Da, ali kod peugeota mogu da proverim preko šasije, a kod fordova nema šta da proveravam kad svi imaju plivajući,
i trebalo bi da peugeoti 2007/08 sa motorom 1.6 66 kw namaju plivajući , ni FAP filter.
Mislim na 307, a možda i 308.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Evo ti moja Fabia TDI,nema plivjući,auto je tip-top.Cena je smešno mala.
Ko se sacuva promaje i zamajca, i Bog ga cuva!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
na kom to vozilu je verovatnoca za tu kilometrazu jako mala?NexT napisao:Bolje kupi ocuvan auto, nego da gledas da li ima zamajac.zoleprole napisao:E jbg, onda moram kupiti Peugeot-a.
Ako je iole ocuvan auto (normalno vozen) verovatnoca da ces ga menjati pre 300-350.000 je jako mala.
Kada budes kupovao auto 300e stavi u kovertu i sakrij negde, neka cekaju zamajac.
ja sam menjao na 245.000 (9.5 godina) i jos sam u fazonu da je poziveo.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
PUG 208 dizel,star 6 meseci.Eno stao kolegi,neće da upali od jutros.Plače za Fabijom što su mu uzeli.

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ni moj drugar nije jutros mogao da upali Passata B2 1.6D, ne zna sta mu je, palio je odlicno prvih 32 godine...
Meni plivajuci zajedno sa korpom otisao na Octaviji na 190.000, tj. bio za menjanje, a na 200.000 je zamenjen + set kvacila.
Ali nije stedjena, sto ne znaci da je ubijana, samo je vozena normalno, nije mazena i pazena.
Meni plivajuci zajedno sa korpom otisao na Octaviji na 190.000, tj. bio za menjanje, a na 200.000 je zamenjen + set kvacila.
Ali nije stedjena, sto ne znaci da je ubijana, samo je vozena normalno, nije mazena i pazena.
Moje iskustvo:gazza napisao:na kom to vozilu je verovatnoca za tu kilometrazu jako mala?NexT napisao:Bolje kupi ocuvan auto, nego da gledas da li ima zamajac.zoleprole napisao:E jbg, onda moram kupiti Peugeot-a.
Ako je iole ocuvan auto (normalno vozen) verovatnoca da ces ga menjati pre 300-350.000 je jako mala.
Kada budes kupovao auto 300e stavi u kovertu i sakrij negde, neka cekaju zamajac.
ja sam menjao na 245.000 (9.5 godina) i jos sam u fazonu da je poziveo.
406 2.0 HDI, zamenjeno kvacilo i stavljen fiksni zamajac na 330.000
E 220 CDI, zamenjeno kvacilo na oko 350k, prodat sa tik ispod pola miliona, fabricki zamajac i dalje.
Imam u okruzenju jos brdo dizela (vecinom Audi/Mercedes) koji prelaze po 400-500k bez diranja zamajca.
Dakle, ako nemas cistu gradsku voznju i ako ne arcis auto kao da je sluzbeni, nema sta da te brine.
A, ako kupujes auto gde te brine da li ce da ti ode samo kvacilo od 300e, ili ce te sa zamajcem izaci 600, nemoj da kupujes takav auto.
Gaginh0 napisao:Ni moj drugar nije jutros mogao da upali Passata B2 1.6D, ne zna sta mu je, palio je odlicno prvih 32 godine...

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Problem je sto ljudi kupe polovan auto sa 150,000 i misle da imaju jos 150 do promene zamajca. A ono promena iza coska odmah 
Jer auto u stvari nije imao 150, nego 450 hiljada.
Kod god zeli, moze da mi plati dubunsko pranje auta, ja cu ga doterati i prelepiti preko km sata izolir traku. Moze da se proba i vozi. Ko otkrije km, vracam pare za pranje
Izuzetno je tesko naci auto koji ima 100 - 150 hiljada polovan. Ne kazem da je nemoguce, ali da je recimo 10% takvih, od svih koji se prodaju trenutno. Ako ne i manje
Ogradjujem se i uzimam u obzir samo razne megane, astre, golfove i slicne aute. Ne neku egzotiku
I od tih 10%, 95% je kupljenih u SRB.

Jer auto u stvari nije imao 150, nego 450 hiljada.
Kod god zeli, moze da mi plati dubunsko pranje auta, ja cu ga doterati i prelepiti preko km sata izolir traku. Moze da se proba i vozi. Ko otkrije km, vracam pare za pranje

Izuzetno je tesko naci auto koji ima 100 - 150 hiljada polovan. Ne kazem da je nemoguce, ali da je recimo 10% takvih, od svih koji se prodaju trenutno. Ako ne i manje

Ogradjujem se i uzimam u obzir samo razne megane, astre, golfove i slicne aute. Ne neku egzotiku

I od tih 10%, 95% je kupljenih u SRB.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Dal se trik pitanje odnosi na km motora ili karoserije? 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sluzbena Octavia, otisao plivajuci na nesto preko 150.000 km.
Sredjeno za malo manje od 300€.
Sredjeno za malo manje od 300€.
Da se vratimo na temu,
prodavac kaže da ovaj Ford nema ni plivajući ni FAP filter
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... ocus-c-max
da li postoji način da proverim negde šta je istina?
prodavac kaže da ovaj Ford nema ni plivajući ni FAP filter
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... ocus-c-max
da li postoji način da proverim negde šta je istina?