Računari
Re: Računari
Imam problem,blejim ja na lap topu i gledam nesto po netu (preko chroma) i odjednom mi se sve ukoci. Cekam ja,nista,ugasim i upalim,izaberem start windows normaly,krene da ucitava ali ostane na tome. Posle nekog vremena opet ga restartujem,hteo da udjem u safe mod ali nema,samo mi preporucuje da uradim neko startup repair i start windows normaly. Izaberem ovo prvo,radi on nesto,restartuje sam ali opet nece da upali, nakon ucitavanja umesto da mi pokaze users samo crni ekran i to je to,restartujem,opet kliknem taj startup repair krene on da radi disk repair (prvi put nije to vec nesto drugo ne secam se). Evo sad je zavrsio,pokusao da pokrene ali opet nakon ucitavanja sve crno. Ima neko ideju ?
e da,imam vistu na lap topu
e da,imam vistu na lap topu
Puk'o windows.Reinstalacija ti ne gine.Sedmica moja preporuka jer je vista tesko g*vno sto je i sam microsoft priznao.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Zaradio si i drugo pivo od mene, samo jos da se vidimosebekkg napisao:Gaginh0 napisao:Opet ja i famozni PDF!
Ovako, imam fajlove zasticene sifrom. Znaci profesor je upload-ovao fajlove na sajt i dao nama koji polazemo sifre da mozemo da ih otvaramo kod kuce kad ih skinemo. Da li postoji opcija da ja nekako uklonim sifru da ne moram svaki put da je kucam kad ulazim u svaki fajl?
imas pdf unlocker, systool pdf unlocker, pa proguglaj i skini, okljucaj i pokreni zabavu

Evo za sve: ukoliko znate sifru PDF-a, a zelite da je uklonite odete samo na ovaj sajt http://www.pdfunlock.com/. Potrebno je da upload-ujete fajl, posle toga vas pita jel znate sifru, i ako znate ukucate je i onda je automatski ukloni i download-uje fajl, i imate fajl bez sifre

Pa cini mi se da mozes da snimis fajl bez sifre, ako znas sifru. Ili mozda cak i da uklonis sifru, ako je znas. Ne secam se tacno, davno je bilo 

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Sve zavisi od podesavanja koje je postavio autor PDF-a, kod mene je sve bilo not allowed...
to je losenenad.fil napisao:Puk'o windows.Reinstalacija ti ne gine.Sedmica moja preporuka jer je vista tesko g*vno sto je i sam microsoft priznao.

Mislis da ce moci da se izvuku podaci sa hard diska ? Moracu da odnesem nekome da to pokusa da mi uradi,jer moje znanje u vezi kompova nije bas toliko...a stavicu xp jer ne verujem da ce moci sa 7 da radi normalno,vista je bila ma njemu jer sam je dobio uz lap top i nisam hteo da menjam jer je do sad radila sasvim ok
Evo nasao sam neku u stekicu,
PCI
ForteMedia
FM801-AU
ovde bi trebalo da imas drajvere:
http://www.nodevice.com/driver/ForteMed ... 26689.html

Tvoja je, ako ti treba, mada ne rec koji ti je OS, pogledaj da li ima za tvoj OS drajvere na netu...
PCI
ForteMedia
FM801-AU
ovde bi trebalo da imas drajvere:
http://www.nodevice.com/driver/ForteMed ... 26689.html

Tvoja je, ako ti treba, mada ne rec koji ti je OS, pogledaj da li ima za tvoj OS drajvere na netu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
stefanan napisao:to je losenenad.fil napisao:Puk'o windows.Reinstalacija ti ne gine.Sedmica moja preporuka jer je vista tesko g*vno sto je i sam microsoft priznao.
Mislis da ce moci da se izvuku podaci sa hard diska ? Moracu da odnesem nekome da to pokusa da mi uradi,jer moje znanje u vezi kompova nije bas toliko...a stavicu xp jer ne verujem da ce moci sa 7 da radi normalno,vista je bila ma njemu jer sam je dobio uz lap top i nisam hteo da menjam jer je do sad radila sasvim ok
pazi stefi, odradi sledece, idi kod nekog ko ima komp koji funkcionise, i neka nakaci tvoj hard na dati komp, i izvuce podatke, posle odradi samo instalaciju windows 7-ice, i koristi acronis program, pa napravi kopiju c particije, ali moras na neki drugi hdd! I ako se ne daj Boze opet skemba nesto, imas svezu instalaciju za tili cas

@gagi, e moj kako smo krenuli, cekam uskoro, jednu gajbu lava, postexpress-om

Nisam siguran da je tek tako pukao win, a da je komp hardverski ispravan....
Sent from Commodore 128
Sent from Commodore 128
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Renault Clio RS 197
Da mozda ne otvaras forum sa neke lokacije gde je filtriran internet saobracaj?Destiny napisao:Ja koristim IE i ne vidim ni fotke tvoje Honde, ali nisam htela da komentarisem u svakoj temi i idem u off
Ja iz firme ovaj forum ne mogu uopste ni da otvorim jer je u "malware" filteru - administracija foruma bi mogla da obrati paznju oko toga jer se koristi neki od javno dostupnih filtera sto ce reci da nije slucajno na toj listi. Vecina sajtova koji sluze za kacenje raznih sadrzaja, pa i slika je takodje filtrirano, ali ne kao "malware" vec kao social networking i/ili file sharing.
p.s. I Honda Club forum je bio na toj istoj "malware" listi dok nije promenjen hosting...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
kako da prikacim samo hard kad je lap top u pitanju ?
Pa moguce da je jos nesto crklo,jer u poslednje vreme redom odlazi,prvo baterija koja sad jedva drzi,pa monitor tako da je sad pola ekrana ispresecano belim linijama,ne bi me cudilo da ima jos neki kvar. Problem je sto se u malo nezgodnom trenutku ovo desilo,jer nisam znao dal uopste da popravljam ekran(traze cini mi se 8k) ili da ovo prodam i uzmem neki za 300e ionako njega sestra koristi za net+office a ja kad mi bas treba lap top...
Pa moguce da je jos nesto crklo,jer u poslednje vreme redom odlazi,prvo baterija koja sad jedva drzi,pa monitor tako da je sad pola ekrana ispresecano belim linijama,ne bi me cudilo da ima jos neki kvar. Problem je sto se u malo nezgodnom trenutku ovo desilo,jer nisam znao dal uopste da popravljam ekran(traze cini mi se 8k) ili da ovo prodam i uzmem neki za 300e ionako njega sestra koristi za net+office a ja kad mi bas treba lap top...
tako sto ces da izvadis bateriju, odsrafis onaj plasticni poklopac, i odsrafis hard, i posle ubacis u drugi komp, zato sto je isto kacenje kao i na desktop diskovima.
aha,hvala
pokusacu nocas to da uradim,ako ne ide sutra kod nekom majstora pa nek isprebacuje podatke i vidi u cemu je problem

pokusacu nocas to da uradim,ako ne ide sutra kod nekom majstora pa nek isprebacuje podatke i vidi u cemu je problem
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ako si iz BG javi se na PP da ti pomognem oko toga, da nešto ne zezneš još. Lako je to sve napisati i reći, ali ko nema baš iskustva nije preporučljivo jer znam puno slučajeva gde su od malog problema napravili još veći.
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Renault Clio RS 197
Ovo prvi put čujem. I kod mene je brdo sajtova zabranjeno, ali forum radi normalno i ništa ne prijavljuje. Evo šta kaže Google...Delija napisao:Ja iz firme ovaj forum ne mogu uopste ni da otvorim jer je u "malware" filteru - administracija foruma bi mogla da obrati paznju oko toga jer se koristi neki od javno dostupnih filtera sto ce reci da nije slucajno na toj listi. Vecina sajtova koji sluze za kacenje raznih sadrzaja, pa i slika je takodje filtrirano, ali ne kao "malware" vec kao social networking i/ili file sharing.
p.s. I Honda Club forum je bio na toj istoj "malware" listi dok nije promenjen hosting...
Posetite www.garaza.rs !