Bentley Bentayga
Re: Bentley Bentayga
Svidjaju mi se boje. Nije ko klasican dzip samo siv ili crn.
Enterijer je toliko predrkan, pravi Bentley. A sto se lepote tice... Nije lepotan al je mocan.
Enterijer je toliko predrkan, pravi Bentley. A sto se lepote tice... Nije lepotan al je mocan.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Mogu svasta da svarim, ali ovu odvratnost... 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Cudan auto, jakog karaktera, sve vise mi se svidja... Enterijer mi je bolji od eksterijera...
Kada ga vidim ovako ogromnog naspram ostalih auta, rekao bi da je znatno veci i od VOG-a i od GLS-a sto je impozantno.
Mislim da ce uzivo ostavljati daleko mocniji utisak neko na slikama, da ce stavljati jasno do znanja dominaciju nad svime oko sebe.
O dizajnu i dopadljivosti je tesko diskutovati, ali mocnu pojavu i status mu niko ne moze osporiti. Isto kao sto ne treba sumnjati u kvalitet, ekskluzivnost, performanse...
Sve u svemu mislim da je trzistu bio potreban jedan ovakav auto s obzirom na popularnost SUV klase. Do sada je tu VOG carovao bukvalno bez prave konkurencije, sada se pojavio model koji ima jaci brend i koji nudi visi stepen luksuza i eskluzivnosti. A kao sto znamo i iz drugih klasa, luksuz i ekskluzivnost ne moraju ici zajedno i sa najboljom ponudom najsavremenijih tehnickih resenja... vec se to meri nekim skroz drugim parametrima.
Dokaz za to je i primer da je jedna S klasa u totalnom fulu tehnicki sigurno daleko naprednija od bilo kojeg Bentley-a i Rolsa, ali po luskuzu i ekskluzivnosti im ne moze ni prici. Vrlo slicna stvar ce biti i sa Bentaygom kome moze parirati iskljucivo top model Voga i to ne ravnopravno posto ce uvek biti iza njega po tom luksuzu i ekskluzivnosti (ostale modele iz klase, ili bilo koju verziju VOG ispod top ponude, jednostavno ne treba ni pominjati).
Mislim da ce uzivo ostavljati daleko mocniji utisak neko na slikama, da ce stavljati jasno do znanja dominaciju nad svime oko sebe.
O dizajnu i dopadljivosti je tesko diskutovati, ali mocnu pojavu i status mu niko ne moze osporiti. Isto kao sto ne treba sumnjati u kvalitet, ekskluzivnost, performanse...
Sve u svemu mislim da je trzistu bio potreban jedan ovakav auto s obzirom na popularnost SUV klase. Do sada je tu VOG carovao bukvalno bez prave konkurencije, sada se pojavio model koji ima jaci brend i koji nudi visi stepen luksuza i eskluzivnosti. A kao sto znamo i iz drugih klasa, luksuz i ekskluzivnost ne moraju ici zajedno i sa najboljom ponudom najsavremenijih tehnickih resenja... vec se to meri nekim skroz drugim parametrima.
Dokaz za to je i primer da je jedna S klasa u totalnom fulu tehnicki sigurno daleko naprednija od bilo kojeg Bentley-a i Rolsa, ali po luskuzu i ekskluzivnosti im ne moze ni prici. Vrlo slicna stvar ce biti i sa Bentaygom kome moze parirati iskljucivo top model Voga i to ne ravnopravno posto ce uvek biti iza njega po tom luksuzu i ekskluzivnosti (ostale modele iz klase, ili bilo koju verziju VOG ispod top ponude, jednostavno ne treba ni pominjati).
- Risto
Izvini, nemoj ovo shvatiti na pogrešan način, ali već dugo ovo gledam i stalno mi "bode" oči. "Vogue" je samo paket opreme, auto se Range Rover. Taj Range Rover ima više nivoa opreme, HSE, Vogue, Autobiography, Hybrid i SVAutobiography.goblin napisao:veci i od VOG-a
Još jednom te molim da ovo ne shvataš na neki pogrešan način, samo mi bode oči

Ne da nisam shvati pogresno, nego hvala ti sto si me naucio nesto novo.
Najiskrenije pojma nisam imao.
Ja celo vreme mislim da je model Range Rover VOG ili Vogue, a da je Autobiography najjaci paket opreme, Supercharger oznaka za najjacu motorizaciju, L (ili kako vec tacno nisam siguran) oznaka za produzenu vreziju.....

Najiskrenije pojma nisam imao.

Ja celo vreme mislim da je model Range Rover VOG ili Vogue, a da je Autobiography najjaci paket opreme, Supercharger oznaka za najjacu motorizaciju, L (ili kako vec tacno nisam siguran) oznaka za produzenu vreziju.....

- Risto
Drago mi je da si moju "kritiku" shvatio na pravi način 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kako vreme prolazi sve sam vise misljenja da nisu trebali da pripitomljavaju koncept Exp9. Ovako su ga Pocontinentalili, skinuli mu individualnost, a svakako "nije lep". Bolje da su ostavili ovo...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Slažem se sa dragvorl.
Inače nije uopšte toliko impozantan koliko se čini, dimenzija je manje-više Q7
Range Rover Long je duži širi i znatno viši.
Ako zanemarimo ime/imidž Chevrloet Suburban je npr. za 3 klase veći.
Dosta veći su i Navigator, Escalade, Tahoe, Sequoia itd
Ako bi npr. Aston Martin izbacio SUV ne sumnjam da bi izgledao neuporedivo lepše i bolje. Slično kao i DB9 GT - Continental .
Takođe mi se ne dopada jer je ovo još jedan od "derivata", nije unikat i klasa za sebe kao Range Rover na primer. Volan i drugi delovi sa A4, uskoro će i novi Touareg sa istom "bazom" itd. RR je prava stvar i ne sumnjam da će se i pored ovoga odlično prodavati.
Zapravo trenutno je više Range Rover pravi Bentley među terencima. Jedini "pravi" Bentley trenutno je Mulsanne...
Pozdrav
Inače nije uopšte toliko impozantan koliko se čini, dimenzija je manje-više Q7
Range Rover Long je duži širi i znatno viši.
Ako zanemarimo ime/imidž Chevrloet Suburban je npr. za 3 klase veći.
Dosta veći su i Navigator, Escalade, Tahoe, Sequoia itd
Ako bi npr. Aston Martin izbacio SUV ne sumnjam da bi izgledao neuporedivo lepše i bolje. Slično kao i DB9 GT - Continental .
Takođe mi se ne dopada jer je ovo još jedan od "derivata", nije unikat i klasa za sebe kao Range Rover na primer. Volan i drugi delovi sa A4, uskoro će i novi Touareg sa istom "bazom" itd. RR je prava stvar i ne sumnjam da će se i pored ovoga odlično prodavati.
Zapravo trenutno je više Range Rover pravi Bentley među terencima. Jedini "pravi" Bentley trenutno je Mulsanne...
Pozdrav
Pozdrav
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovaj drugi deo se ne slazem u potpunosti. Jeste platforma slicna kao veliki VW grupa dzipovi, ali ne vidim zasto je platforma sama po sebi -, iako Mulsanne ima individualnu. Isto i za enterijer, jeste, bice Audi delova, ali u neku ruku to uopste nije lose, sve dok to ne vristi copy paste Audi. Da je pravljen u pre VW eri verujem da bi bio losiji kvalitet zbog pesnicke slobode English craftsmen-a.
RR je poseban, tu nema sta, da li ce se Bentley izdici iznad, vreme ce pokazati, ja verujem da ni u JLR nece sedeti skrstenih ruku. Bice i Rolls SUV, ne sumnjam da ce BMW tu odraditi vrhunski.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Spolja mi je, bar na slikama, odvratan! Za razliku od ostalih Bentlija...