Ne brže od života!
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Ne brže od života!
Najgore moguce mesto za prelazak ulice, tu niko ne vozi ispod 50 pogovo ako prodje kroz raskrsnicu pre tog mesta bez zaustavljanja.
Moze biti oslobodjen, dobice samo kaznu za prekoracenje brzine. Bice on verovatno oslobodjen krivice, ali njemu je i sada dovoljno usran zivot.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Moze biti oslobodjen, dobice samo kaznu za prekoracenje brzine. Bice on verovatno oslobodjen krivice, ali njemu je i sada dovoljno usran zivot.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ja sam pročitao negde da je čovek udaren na pešačkom i odbačen a ovaj proleteo na crveno
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ako je stvarno prekoracio brzinu i isao ~100km/h dobice zatvor, to sigurno. Jeste pesak snosi deo krivice jer je pretrcavao gde ne treba ali tuzilac ce onda da kaze da je vozac isao prilagodjenom brzinom tj. po ogranicenju mozda bi mogao da vidi pesaka na vreme ili da izbegne/ukoci. Da neko vozi 20km/h i udari pesaka koji je izlete van pesackog nedaj boze, tu nisi kriv, tu je cisto.
Inace ja ne znam kako ljudima pada na pamet da tu pretrcavaju. Ja kad god sam prosao tuda da se penjem na Brankov most vidim po nekog pesaka kako cupka uz ivicu spreman da se katapultira preko.
Inace ja ne znam kako ljudima pada na pamet da tu pretrcavaju. Ja kad god sam prosao tuda da se penjem na Brankov most vidim po nekog pesaka kako cupka uz ivicu spreman da se katapultira preko.
Mislim da ima kamera tu negde.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- H4wkeye
Ima koliko se secam ali je dole blize mostu, ne znam gde je bila nezgoda.
- Kuzmanovic
U toj zoni nema kamera, osim eventualno od nekih lokala, saobracajne kamere su nize.
Hokaje jesi li siguran u to sto pricas, da ce dobiti zatvor?
Inace sad sam video vest na Pinku, kazu da je od siline udara pesak prebacen na drugu stranu kolovoza! To znaci da ga je udario auto koji se kretao od Brankovog mosta prema tunelu. S obzirom da je uzbrdica, stvarno treba biti pacijent tu voziti 100 km/h, ali aj da sacekamo zvanicno saopstenje u vezi brzine.
Inace sad sam video vest na Pinku, kazu da je od siline udara pesak prebacen na drugu stranu kolovoza! To znaci da ga je udario auto koji se kretao od Brankovog mosta prema tunelu. S obzirom da je uzbrdica, stvarno treba biti pacijent tu voziti 100 km/h, ali aj da sacekamo zvanicno saopstenje u vezi brzine.
http://www.pressonline.rs/info/beograd/ ... amera.htmlVukašinović je najavio da će uskoro biti postavljene kamere na još nekoliko mesta koja su veoma opterećena saobraćajem i gde su česti prekršaji, kao što su Zeleni venac i Brankova ulica, kao i raskrsnica Svetogorske i Takovske ulice.
http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... -Beogradu-Raskrsnica ulica Brankove i Narodnog fronta
Raskrsnica ulica Brankove i Pop Lukine
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- H4wkeye
Mora prvo da se uradi vestacenje itd. ali ukoliko se stvarno kretao oko 100km/h, deo krivice snosi on tu nema sta. Da je isao 50, drugacija prica. Ne znam koliko i sta ali tipujem na nekih 6 meseci minimum. Naravno deo krivice je i na pesaku jer je pretrcavao van pesackog, ali tu je opet ono da je bila prilagodne brzina tj. prema ogranicenju mozda bi uspeo da izbegne/ukoci/primeti. Ovo je sada tesko delo protiv bezbednosti saobracaja. Pa posle na sudu ce da se vidi sta i kako ce da ispadne.Kuzmanovic napisao:U toj zoni nema kamera, osim eventualno od nekih lokala, saobracajne kamere su nize.
- Kuzmanovic
Vestacenje ce svakako reci svoje i da pokaze koliko je vozac bio u mogucnosti da izbegne nezgodu. Ja mislim da ce vozac ipak proci bez zatvora, mada ce lezati u pritvoru s obzirom da je strani drzavljanin.
- H4wkeye
Pogledaj slucaj onog Despota Vranica. Iako je Polo prosao na crveno i snosio deo krivice, njegova brzina i stanje su ipak bili presudni faktor. Da je isao 50 i da nije popio toliko, mogao bi da izbegne/uoci. I dobio 8 godina za to.
Evo i snimka, ovo je kod semafora bilo. Snimaj sadrzi uzmeniravajuce scene, cisto da napisem.
https://www.youtube.com/watch?v=Y2bf-3s7kX4
Evo i snimka, ovo je kod semafora bilo. Snimaj sadrzi uzmeniravajuce scene, cisto da napisem.
nidza napisao:Ne možeš nikog da osudiš bez dokaza u koje ne postoji sumnja. Nije teško dokazati da je neko išao 150 umesto 50, ali je teško dokazati da je neko išao 10-15 na sat. Na kraju krajeva, svi mi idemo 10-15 na sat više svaki dan - da li je to samo po sebi razlog da odeš u zatvor jer je neko odlučio da stavi svoj život na kocku?
Pešaka niko nije naterao da prelazi ulicu gde joj nije mesto, nego je sam odlučio da se igra ruskog ruleta i izvukao je deblji kraj. Imam ja seriju fotografija dečurlije koja pokušava da pretrči autoput kod Arene. Neki su uspeli neki nisu, na kraju su se svi vratili jer nisu uspeli da pretrče i drugi smer. Neverovatno koji užas, a na ivici da neko pogine konstantno.
U potpunosti se slazem sa svakom reci koju si napisao.
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf" onclick="window.open(this.href);return false;
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije jos dobio nistaH4wkeye napisao:Pogledaj slucaj onog Despota Vranica. Iako je Polo prosao na crveno i snosio deo krivice, njegova brzina i stanje su ipak bili presudni faktor. Da je isao 50 i da nije popio toliko, mogao bi da izbegne/uoci. I dobio 8 godina za to.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
+1sale vti napisao:nidza napisao:Ne možeš nikog da osudiš bez dokaza u koje ne postoji sumnja. Nije teško dokazati da je neko išao 150 umesto 50, ali je teško dokazati da je neko išao 10-15 na sat. Na kraju krajeva, svi mi idemo 10-15 na sat više svaki dan - da li je to samo po sebi razlog da odeš u zatvor jer je neko odlučio da stavi svoj život na kocku?
Pešaka niko nije naterao da prelazi ulicu gde joj nije mesto, nego je sam odlučio da se igra ruskog ruleta i izvukao je deblji kraj. Imam ja seriju fotografija dečurlije koja pokušava da pretrči autoput kod Arene. Neki su uspeli neki nisu, na kraju su se svi vratili jer nisu uspeli da pretrče i drugi smer. Neverovatno koji užas, a na ivici da neko pogine konstantno.
U potpunosti se slazem sa svakom reci koju si napisao.
Policija kod nas ne radi svoj posao, da redovno kazni dnevno 500 ili 900 pesaka za setanje po ulici tamo gde je zabranjeno i to radi stalno i prema svakome pre ili kasnije pesaci bi se naucili pravilima koja vaze u saobracaju i za njih. Ne mora neka drakonska kazna dovoljno je 100 ili 200 dinara ali da se naplati svaki put.
Pesak je 100% uzrocnik u nesecama ovog tipa. Odgvornost ne moze po logici da bude na onome koji nije uzrokovao da se se pesak nadje na kolovozu niti na bilo koji nacin uticao na njegovu volju da uradi podletanje pod auto (mozda je i samoubistvo, ili ga neko namerno bacio, ko zna).
Brzina nema uticaja na uzrok ove nesrece, a pri tom je jako malo verovatno da je uzbrdo i to odmah nakon semafora (gde je velika verovatnoca da je stao prethodno jer tu retko moze da se prodje bez kolone i guzve) uopste mogao da se krece pomenutom brzinom od 100km/h.
Normalno mi bilo da svako preuzima odgovornost za svoje ponasanje, pa tako je pesak kriv kao izazivac nesrece.
Vozac ni u masti ne moze da predvidi da ce neko da se iznenada nadje na kolovozu, gde je inace zabranjeno zakonom da se krece pesak, prelazi ulicu, seta, radi bilo sta.
Sta da je bio autobus a tuda prolazi jako cesto, ne misli valjda neko da bi autobus mogao da izbegne, da zaustavi i slicne akrobacije u domenu maste.
U Italiji je zakonodavac lepo resio, auto ne sme da se nalazi van kolovoza i ako se nadje automatski je krriv vozac.
Pesak ne sme da se nadje na kolovozu, ako se nadje automatski je kriv.
Dok se ne dokaze suprotno cvrstim dokazima.
Ova nesreca je slicna prica kao konstrukcija da je voz naleteo na pesaka dok je ovaj prelazio prugu.
Kao da voz bira gde ce da ide a pesak ima pravo da se bas krece sinama.
Novinari dodatno izvrcu cinjenice i cesto pogresno predstave opis dogadjaja uz nepoznavanje pravnih osnova.
- H4wkeye
@Grujic Da sudi mu se ponovo ali zbog nekih gluposti, dobice opet barem 6 godina ako ne isto 8.
@Ljubitelj Slazem se sa vecinom stvari ali deo krivice je i na vozacu ukoliko je prekoracena brzina i vozi se pod dejstvom alkohola. Pogotovu sto se tice brzine jer u slucaju da se vozi po ogranicenju lakse je uociti pesaka koji pretrcava i izbeci s u slucaju da do udesa dodje posledice po pesaka su znatno manje pri tim brzinama. Ali slazem se da su pesaci nedisciplinovani i treba ih vise kaznjavati. Pa samo pogledaj statistiku, oko 65% nezgoda gde je pesak poginuo, pesaci su bili krivi ne vozaci.
Sent from my Xperia E4 using Tapatalk
@Ljubitelj Slazem se sa vecinom stvari ali deo krivice je i na vozacu ukoliko je prekoracena brzina i vozi se pod dejstvom alkohola. Pogotovu sto se tice brzine jer u slucaju da se vozi po ogranicenju lakse je uociti pesaka koji pretrcava i izbeci s u slucaju da do udesa dodje posledice po pesaka su znatno manje pri tim brzinama. Ali slazem se da su pesaci nedisciplinovani i treba ih vise kaznjavati. Pa samo pogledaj statistiku, oko 65% nezgoda gde je pesak poginuo, pesaci su bili krivi ne vozaci.
Sent from my Xperia E4 using Tapatalk
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
https://www.facebook.com/LM.LargeMachin ... 171994739/