Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Re: Beograd

Post od Captain Slow »

Šta će na BK ili Zemunu, ima kod Fontane i Studenjaka brdo stanova za izdavanje,
to ti je 5 stanica prvim busom koji naiđe, a nailze non stop.
dragvorl napisao:da ne bude u getu
:kezo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

cityexpert naplacuje proviziju zakupodavcu i to nigde ne kriju. Za razliku od regularnih agencija koje gledaju da uzmu proviziju na obe strane ili od zakupca. Pritom mislim da je ceo princip preuzet/iskopiran odnekle, nije se neko tek tako setio i napravio nesto novo.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Risto saljem ti PP ovih dana. Da vidim sa ovim mojim da li bi iznajmljivao stan nekom posle mene.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Fontana je odlican kraj (pomalo geto) ali nista nisu jeftiniji stanovi od tih 200e, a i pitanje je da li ima malih stanova u tom kraju (ja ne znam da ima).

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ima kako nema i krecu se od 150-200e za 30ak m2.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja bih gledao kod starog Merkatora stan.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

ftj napisao:cityexpert naplacuje proviziju zakupodavcu i to nigde ne kriju. Za razliku od regularnih agencija koje gledaju da uzmu proviziju na obe strane ili od zakupca. Pritom mislim da je ceo princip preuzet/iskopiran odnekle, nije se neko tek tako setio i napravio nesto novo.
Naplaćuju i od klijenta...manje nego zakupodavcu što je posebno nekorektno. Obaška što imaju 10 agenata, a jednu licencu ;)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Stari Merkator bi isto odgovarao, ipak, mislio sam da je nesto povoljnije, dosta je skuplje u odnosu na NS. Imao bi se auto, pa nije nuzno da bude na 5 min peske.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:

Post od ftj »

@starac

pa kako majku mu kad je cela reklama oko toga da nema naplate za zakupca? Pritom ja nesto cuo da ih ima preko 40 i da imaju 3-4 realizacije dnevno. A fotografisanje im radi spoljna firma.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Oni meni nisu neka konkurencija jer se moja firma bavi mahom drugim segmentom tog tržišta, ali sam ih primetio. Prvo, čudno je da neko ima takav nivo reklamiranja, uključujući i bilborde, a da naplaćuje sitne provizije samo s jedne strane. Ne postoji ekonomska logika u tome. Moglo bi ako bi imao par stotina stanova s ekskluzivnim ugovorom i ključevima kod sebe i to ne na razuđenim lokacijama da bi smanjio troškove, a to u Srbiji još uvek nije moguće. Naravno da su oni iskopirali neki model rada, ali taj model nije ekonomski održiv u Srbiji ako hoćeš da imaš i zaposlene, i svi prijavljeni i licencirani, i plaćati prostor, marketing, osobe koje snimaju, slikaju, postavljaju. I da imaju 3-4 realizacije dnevno to je neodrživo s obzirom na visinu provozija koje ubiraju i infrastrukturu posla koju imaju.

A oko provizije konkurencija ih je istestirala...nekad kažu da imaju "troškove", a to je obično 35-40% od kirije ili umuljaju nadoknadu u cenu kirije ili povećaju depozit.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Igra velikih brojeva? Pritom kazu da se vecina njihovih gledanja zavrsava realizacijom jer slozices se nijedna agencija nema tako detaljno opisane i uslikane stanove sa sve mapom, a to znatno smanjuje njihove troskove i cimanja. A ako stvarno izjajare nesto i od zakupca onda su klasicni prevaranti sto nije iskljuceno al lepo je verovati da tako nesto moze da funkcionise.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Već sam ti opisao u prethodnom postu zašto princip velikih brojeva nije ovde moguć. Oni mogu da se nadaju da će tim stilom da unište konkureciju i za to vreme ulagati u segmentu koji donosi najmanji profit, no ekskluzivu koja donosi sigurnost tom segmentu nije moguće imati, a pri tome ih jebe sve prisutniji short term lease i vlasnici koji se sami oglašavaju. Lepo i profesionalno je odrađena prezentacija, ali to je kao da prodaješ Fabiu na način kako se prodaje Audi A6. Pri tome kupcu Fabie nije toliko bitan stil prodaje, nego cena, pa je to sve malo overkill, ali predstavlja pomak.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Prvi sajt, slican tom, koji sam video - gazdarica.rs, pre nekoliko godina. Ovaj city je malo(vise) evoluirao.
A prevara po agencijama sam se naslusao svakojakih. Uglavnom, nikome ne dajte nikakav novac unapred za troskove ili "garantovano nalazenje stana"...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Plaćanje unapred agenciji ne dolazi u obzir, ali mislim da je to provaljeno i da više nigde ne funkcioniše.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

branja napisao:Risto saljem ti PP ovih dana. Da vidim sa ovim mojim da li bi iznajmljivao stan nekom posle mene.

Poslato sa Lumia 925

Hvala ti unapred, javi mi kako i sta jer sam jako zainteresovan za taj stan. Ja bi trebao da dobijem ponudu u toku iduce sednice pa bi tada znao i kada krecem sa radom.

@Starac vujadin,
Hvala na informacijama, uzecu to u obzir.
Odgovori