Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Računari

Post od Xepoj87 »

Pa da, Alfa muzjak u Mecki :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Posle dva meseca kasnjenja (malo li je...), konacno mi stigao sluzbeni Dell New XPS 15, i to u najjacoj izvedbi koja postoji.

Ja ovakav laptop jos nisam video... Koliko sve dobro i brzo radi to j nestvarno, no dobro to je i za ocekivati od takve konfiguracije (i7 sa fizicka 4 jezgra, 16GB, posebna grafika, kakva konfiguracija u ispod 2kg, nestvarno...), no ekran je prica za sebe. Ima 4K takozvani Dell Infinity screen (okvir je izuzetno tanak, skoro da nema okvira oko ekrana), izgleda brilijantno. Izrada laptopa je takodje na vrhunskom nivou, to je McBook stil, samo bi po meni tastatura i taj deo oko tastature mogli biti lepse reseni.

Opet sam se zapitao kako Lenovo i dalje uspeva da ljudima uvaljuje svoje proizvode, ekrani koje oni ugradjuju u svoje racunare su kriminalni. Poredim ovaj Dell sa zeninim nekim vrhunskim Lenovo, pa ekrani izgledaju kao da je 10 generacija razlike izmedju njih. Lenovo ekran ima toliko lose uglove gledanja da i najmanje pomeranje ekrana izaziva proene boje, kontrasta... Naravno boje, kontrast i sve je debelo na strani Dell ekrana. Isto vazi i za jos jedan Lenovo u firmi, top Lenovo ponude.... A jeftina plastika od kojih ih izradjuju...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ti reče nikad više Dell :mrgreen:

Edit: Tek sad videh da je službeni...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Istina, i opet nisam hteo.
No opet sam podlegao (ovo mi sad treci dell za redom) jer em su opet prvi ponudili u Ch novu generaciju procesora em nema nista na trzistu sto moze da parira XPS 15 seriji u ovom trenutku. Ovakvu konfiguraciju drugi trpaju u daleko vece racunare (uglavnom 17) i kilu dve teze... Izradu da ne pominjem.
Pride su u medjuvremenu sredili i moj privatni pa i on vec mesecima radi kako treba posle zilion updateova :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Meni su super njihovi računari. I sam planiram da moj stari EliteBook zamenim za XPS :)

Dell nudi mnogo više za istu lovu...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Je li to ovako nešto?

Slika

Ovo je ne debilno, nego ekstremno debilno - da imaš toliko mesta levo i desno od tastature a da nisu izdvojeni Home/End/PgUp/PgDown tasteri. Meni su ti tasteri baš bitni, koristim ih non stop. I nije mi zadovoljavajuće rešenje da koristim Fn kombinaciju pošto ih već često koristim sa Ctrl. Ajde da je neki ultrabook gde fizički nema mesta, ali ovo ovde vređa koliko je propuštena šansa. Da ne bude da imam neki pik na Dell, ovo je opšti trend, retko je naći normalnu tastaturu na laptopu. I nije ni prvi put da na ovoj temi kukam o tome.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Laki021 napisao:... konacno mi stigao sluzbeni Dell New XPS 15, i to u najjacoj izvedbi koja postoji. ... Ima 4K takozvani Dell Infinity screen (okvir je izuzetno tanak, ... izgleda brilijantno. Izrada laptopa je takodje na vrhunskom nivou, to je McBook stil, ...
Stvarno izgleda vrhunski :doubleup:
https://www.youtube.com/watch?v=mXuqBzBA-qk

Slažem se za tastaturu, ladno je trebalo da se stavi "kompletna" tastatura sa izdvojenim numeričkim delom i normalnim rasporedom tastera, jer očito ima dovoljno mesta.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ukapirao sam da mi jedan monitor skuplja prašinu, pa sam ga dodao na glavnu konfiguraciju u ofisu:

Slika

Razlika između jednog i dva monitora je za mene ogromna, ali nisam do sada osetio da mi fali treći. Videću da li će da mi se primi prošireni setup. Zanimljivo da ne treba nikakva posebna grafička za ovo, integrisana može da pokrene sva tri monitora na 1920x1200 istovremeno. i7-4790 i Gigabyte GA-Z97-D3H ploča. Naravno ovo nije za gaming već za programiranje, zato može integrisana, bitno je samo da nisam morao da dodajem novu karticu za još jedan izlaz.

Edit:

u pitanju su 3x Dell U2412M
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Evo konacno vrhunski uredjaj. Daleko bolji od y lenovo i z koji se bas lose pokazao asus od aluminijuma ceo!!!
Bang olufsen sub vufer i najbitnije i7 hq to he sa cetiri hezgra 8 tvitova. Puno bolje od i7 iz 4015U serije koja ima dva hezgra . Lenovo sam uzeo taj i zahebo se :) ovaj drugi sa 16 rama ge force gtx :))
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

Slika

i ovde stavljen win10 kao i na prosli comp puno bolji od 8.1 po meni
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Odlična mašina po veoma pristupačnoj ceni.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

Da za 138.000 je rame uz rame cak i bolji od lenova za 164.000. a od apple da ne govorim mislilm na specifikaciju
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Apple ti prvo naplati ime 500e, njihov buđavi OS 300 pa onda sve ostalo.

Dobar odnos cena / performanse nudi i Acer ali njihovi laptopovi izgledaju previše gejmerski. Ni podrška im nije za pohvalu...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ali je Apple najbolji za posао.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Dobar je Apple,ali je dosta precenjen.Za posao ti i Windows radi posao savrseno.Narocito sto su Apple sad na AMD arhitekturi,a noviji Fotosop je optimizovan za Nvidia.Koristim najjaci MacBookPro vec 8 meseci,i za sad ne osecam potrebu da se vratim u Windows sem za 2 programa neophodna za baze podataka koje radim.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori