Crkao mi pre neki dan matori crt televizor pa sad gledam sta da uzmem.
Mislim da bi mi 32" velicina odgovarala jer je prethodni bio 72cm, ovaj novi je nesto veci sto mi odgovara, a i uklopio bi se na mesto gde bi stajao, s druge strane i novce koje planiram da izvodjim za tv se uklapaju u tv tih dimenzija.
E sad, posto sam totalni duduk za ove nove televizore, nem pojma na sta da obratim paznju sto bi me usmerilo na odredjen model. Planiram da izdvojim nekih 30-35.000din, tako da one skuplje varijante ni ne gledam. Tv mi generalno nije nesto bitna stavka, to je jedan od razgloda zasto sam koristio stari crt do kraja.
Zapravo, jedan bitan faktor kod novog tv-a jeste da brzo menja kanale (da nema dugacke one crne, zastoje izmedju kanala).
E sad, ne znam sta je u toku lcd, plazma, vidim da se sada nude uglavnom led televizori? Ono sto sam gledao za ovaj budzet bili su full hd modeli, evo par komada, pa moze vase misljenje i ukratko u kom pravcu da idem prilikom kupovine?
eto npr prva 4 sa ovog linka ... ako ovi malo skuplji samsung i lg zaista vrede te pare u odnosu na ove jeftinije, mogao bi da se otvorim do 40.000, preko te cifre necu, kao sto sam rekao tv mi i nije bitna stvar, ok naravno da radi normlano, da slika bude ok, ali ne trazim 3d avatare da mi lete po sobi.
Btw, da li cu na novi tv moci da nakacim direkt (sbb) kablovsku (kao sto mi je do sada bilo) - koaksijalni sa splitera u tv? Inace imam onaj d3 uredjaj samo ga nisam nikada kacio na sistem jer sam imao mator tv, i hteo sam da izbegnem taj drugi daljinski sa kojim bi znatno sporije menjao kanale (to me isto smara sa dva daljinca...)
Eto da sumiram, da bude velicina 32", cena 30-35.000din, ako bi +5.000din napravilo neku svemirsku razliku u kvalitetu tv-a/slike, mogao bi jos toliko da se ispruzim.