TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Xepoj87 »

Nije to bas toliko prosto :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

meni je i dalje nezamislivo odvartna slika na tvu. U sredu dolazi lik sa novim risiverom, pa ce bar biti hd kanala, valjda ce biti bolja situacija.
Sto kaze Heroj, kao da si ispao iz filma Pixels.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Možda može nešto da se podesi. Na plazmi SD izgleda odlično. Nikad nema piksela, kakvu god rezoluciju da staviš, samo je mutnija slika.

Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nema ni kod mene na UHD piskela ali je slika na nekim krš kanalima malo zamućena. Iz Srbije RTS HD (prenosi utakmica) i N1 imaju dobru sliku.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Pokusao. Cekam sredu. Vidim da su me zvalazi vec 2-3 puta iz SBB ali uvek mi se zadesi ili sam nedostupan ili vec imam drugu liniju.
Pretpostavljam da je neka ponuda posto mi uskoro istice ugovor za total.
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja izvrteo u firmi pre neki dan sve SBB kanale da vidim, na 50 inca LG LB670V ako se ne varam. Kanali koji su mi gadni na CRT-u su gadni i ovde (mada je to ono djubre koje niko normalan i ne gleda), svi SD kanali sa kabla su mi odlicni sa 3 metra, ja tu piksele ne vidim. Pogledao sam u par radnji UHD sa zakacenom kablovskom umesto onog njihovog predrkanog promo materijala, i to mi je isto manje vise, vidim piksele kad pridjem.

Sve to radi posao za 90% korisnika, u koje i ja spadam. Uzecu jaci TV zbog garancije od 5 godina (sada je akcija) i zbog jaceg hardvera/vise opcija za zajebanciju. To sto necu verovatno nijednom u zivtonom veku televizora da mu pustim 4K materijal me ne tangira mnogo :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Kad možeš da priuštiš zašto da ne.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Xepoj87 napisao:Pa kazem ti ja da je to sve jako dobro upeglano danas :)

Drugar koristi 49" fhd za desktop, nema sanse da se sa metar i po vide pikseli, a ja na 42" fhd, ali starom 6 godina, osecam se kao da sam ispao iz onog filma sa Adam Sandlerom, "Pixels" :)

Sent from my Sony

Hvala, tacno bih se zeznuo da sam uzeo taj 4k, pritom duplo skuplji. Uradio sam pravu stvar, umesto bacenih 2500e za manje pare sam uzeo jos i tri sony-a 40'' fhd za svaku kanc i ostao dobar 700e. :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Vrh :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

aleksa napisao:Jel se pricalo negde o video nadzoru? :think:
Koristan klip, sad sam sve skontao kako, gde, zasto... posle praznika srafljenje. :D

http://www.youtube.com/watch?v=HsEAIvXcOJY
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Čale.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Dobio juce nov risiver za total tv. Povezivanje preko hdmi kabla. Slika odlicna. Konacno je to to. Da ne govorim za HD kanale, a poseble pohvale za kvalitet eurosport i NatGeo hd kanala koji se bas isticu po kvalitetu slike.
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=RNt3IfRqMHQ
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Crkao mi pre neki dan matori crt televizor pa sad gledam sta da uzmem.

Mislim da bi mi 32" velicina odgovarala jer je prethodni bio 72cm, ovaj novi je nesto veci sto mi odgovara, a i uklopio bi se na mesto gde bi stajao, s druge strane i novce koje planiram da izvodjim za tv se uklapaju u tv tih dimenzija.

E sad, posto sam totalni duduk za ove nove televizore, nem pojma na sta da obratim paznju sto bi me usmerilo na odredjen model. Planiram da izdvojim nekih 30-35.000din, tako da one skuplje varijante ni ne gledam. Tv mi generalno nije nesto bitna stavka, to je jedan od razgloda zasto sam koristio stari crt do kraja.

Zapravo, jedan bitan faktor kod novog tv-a jeste da brzo menja kanale (da nema dugacke one crne, zastoje izmedju kanala).

E sad, ne znam sta je u toku lcd, plazma, vidim da se sada nude uglavnom led televizori? Ono sto sam gledao za ovaj budzet bili su full hd modeli, evo par komada, pa moze vase misljenje i ukratko u kom pravcu da idem prilikom kupovine?

eto npr prva 4 sa ovog linka ... ako ovi malo skuplji samsung i lg zaista vrede te pare u odnosu na ove jeftinije, mogao bi da se otvorim do 40.000, preko te cifre necu, kao sto sam rekao tv mi i nije bitna stvar, ok naravno da radi normlano, da slika bude ok, ali ne trazim 3d avatare da mi lete po sobi.

Btw, da li cu na novi tv moci da nakacim direkt (sbb) kablovsku (kao sto mi je do sada bilo) - koaksijalni sa splitera u tv? Inace imam onaj d3 uredjaj samo ga nisam nikada kacio na sistem jer sam imao mator tv, i hteo sam da izbegnem taj drugi daljinski sa kojim bi znatno sporije menjao kanale (to me isto smara sa dva daljinca...)

Eto da sumiram, da bude velicina 32", cena 30-35.000din, ako bi +5.000din napravilo neku svemirsku razliku u kvalitetu tv-a/slike, mogao bi jos toliko da se ispruzim.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ma ne bi napravilo nikakvu razliku, idi negde pogledaj uživo kako ti šta deluje i uzmi šta ti najviše odgovara bez obzira na brend i cenu
Odgovori