TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Broj TV programa koje mogu da pratim se povećao. Sada su mi na raspolaganju televizije iz Bora, Zaječara, Petrovca na Mlavi, Jagodine, Kragujevca, Ćuprije...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Može od SBB da uzme i karticu za TV umesto D3 risivera.
Od kada nude ti mogućnost?
Da li sve opcije ostaju u upotrebi?
Da li sve opcije ostaju u upotrebi?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne mozes da zivis u proslosti 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I mene ovo jako interesuje, pizdim svaki dan zbog dodatnog daljinca.Heinz napisao:Može od SBB da uzme i karticu za TV umesto D3 risivera.

TT
Podesi D3 daljinac da "komanduje" i TV-u
Da, podesiš sve za sekund
Ja ne znam sta vam je toliki problem, kada na daljina id tva bukvalno samo upalis tv i ne diras ga vise.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Bio sam danas do winwin-a da vidim uzivo velicine tv-a, i ipak cu ici na 39"-43" jer je 32" premala (treba mi za dnevnu sobu).
Gledao sam sta ima na KP, nasao sam par modela koja mi deluju ok:
LG 43LF510V ... ovaj je najveci pa mi i najprivlacniji, e sad buni me sto je prodavac naveo kod usb porta samo audio i foto da cita. Da li to znaci da nije moguce gledati video fajl tipa film preko usb flesha? Ako nije moguce, pretpostavljam da bi moglo ici preko hdmi prikljucka (nabavim usb-hdmi kabel), ali posto ima samo jedan hdmi onda bi morao da iskljucim kablovsku ako bi hteo da gledam video sa usb-a. E sad ako gresim, ispravite me.
LG 42LF561V ... ovaj ima 1xusb i 2xhdmi, pa ako je u slucaju kao kod prethodno navedenog da ne moze film preko usb-a da ide, iskoristio bi jedan hdmi port za vezu sa usb fleshom, a drugi hdmi uvek nakacena kablovska.
LG43LF43540V ... za ovog nisam nasao tehnicku specifikaciju na lg engleskom sajtu (mozda je stariji model?), vidim preko nemackog lg sajta da ima 2xhdmi i 1xusb.
Samsung 40J5100 ... ovaj je najmanji, tj. 40"
Svi su tu negde sa cenama od 350-380Eur, sto mi je prihvatljivo. Prvi sto sam naveo mi je najprivlacniji zbog velicine, ali me buni ono sa usb portom i mogucnoscu da se pusta video fajl.
Kakvo je vase misljenje o ovim modelima, odnos cena i sta se dobije?
Gledao sam sta ima na KP, nasao sam par modela koja mi deluju ok:
LG 43LF510V ... ovaj je najveci pa mi i najprivlacniji, e sad buni me sto je prodavac naveo kod usb porta samo audio i foto da cita. Da li to znaci da nije moguce gledati video fajl tipa film preko usb flesha? Ako nije moguce, pretpostavljam da bi moglo ici preko hdmi prikljucka (nabavim usb-hdmi kabel), ali posto ima samo jedan hdmi onda bi morao da iskljucim kablovsku ako bi hteo da gledam video sa usb-a. E sad ako gresim, ispravite me.
LG 42LF561V ... ovaj ima 1xusb i 2xhdmi, pa ako je u slucaju kao kod prethodno navedenog da ne moze film preko usb-a da ide, iskoristio bi jedan hdmi port za vezu sa usb fleshom, a drugi hdmi uvek nakacena kablovska.
LG43LF43540V ... za ovog nisam nasao tehnicku specifikaciju na lg engleskom sajtu (mozda je stariji model?), vidim preko nemackog lg sajta da ima 2xhdmi i 1xusb.
Samsung 40J5100 ... ovaj je najmanji, tj. 40"
Svi su tu negde sa cenama od 350-380Eur, sto mi je prihvatljivo. Prvi sto sam naveo mi je najprivlacniji zbog velicine, ali me buni ono sa usb portom i mogucnoscu da se pusta video fajl.
Kakvo je vase misljenje o ovim modelima, odnos cena i sta se dobije?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ne postoji USB-HDMI kabl. USB flesh samo drži podatke, mora da postoji neko pametnije parče elektronike koje zna da pronađe fajlove, da provali u kom su formatu, da dekompresuje zvuk i sliku i pošalje ih televizoru. U prevodu treba ti računar, pri čemu to ne mora da bude klasičan PC već može i neka android kutijica ili neki media plejer. Ili da to bude već ugrađeno u televizor koji se onda zove smart, ali to je onda skuplje.
Gledaj da ima bar dva HDMI priključka, jedan je baš malo.
Gledaj da ima bar dva HDMI priključka, jedan je baš malo.
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Moj model tv-a ima tri hdmi priključka,i opet gužva
Послато са LG-D802

Послато са LG-D802
@grujicd ...tnx za objasnjenje...smart tv mi ne treba, tako da nije strasno ovo za gledanje filmova preko usb, ionako sam to do sada preko kompa radio, mada generalno retko i gledam, ali sa druge strane i ako gledam ipak bi bio veci uzitak da ide preko tva.
Mimo toga, da li bi neki od prethodno navedenih modela posebno izdvojili, ilibsu nijanse u pitanju i da idem po principu koji mi se vise svidi kako radi taj da i uzmem.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Mimo toga, da li bi neki od prethodno navedenih modela posebno izdvojili, ilibsu nijanse u pitanju i da idem po principu koji mi se vise svidi kako radi taj da i uzmem.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Moj jedan al' hvala Bogu na braći Kinezima i njihovim hdmi spliterimapankoz napisao:Moj model tv-a ima tri hdmi priključka,i opet gužva![]()
Послато са LG-D802

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
HDMI spliter može da služi da podatke iz jednog izvora prenese na više TV-a. Kako bi radilo obrnuto, da spliter omogućava da povežeš više izvora na jedan TV? Za početak kako spliter da zna koji od izvora hoćeš da gledaš? Ako su oba izvora uključena u najboljem slučaju neće se ništa pojaviti na ekranu. U najgorem će se pojaviti beli dim odnegde.