iskren da budem, nisam imao prilike da vidim an225 ni uzivo ni na "radaru", ali jesam an124 koji je takodje ogroman avion...i jedina razlika u odnosu na ostale teskase je sto je osetno sporiji...
realno, jedini argument zasto an225 nema taj sufiks je sto je ako se dobro secam u upotrebi samo jedan jedini koji je pronadjen u ukrajini, detaljno obnovljen i prevozi teske i kabaste terete pod okriljem jedne zapadne firme za te stvari...380ki ipak ima dosta vise u upotrebi u svakom slucaju...
ali, sad u putu sam prvi put video b747 pored a380 i nisam primetio nikakvu posebnu razliku ( ne sto se tice izgleda aviona, naravno, vec sto se tice utiska velicine, barem sto se tice ovih verzija koje su bile jedna pored druge ).
sto se tice kontrole takodje nema nekih razlika, brzine i nivoi krstarenja su slicni tako da mi je zaista prva pomisao bila da je to "super" u nazivu najvise reklama...
putovalo se sa zenu na medeni mesec
i, da, 777 ima dva ogromna motora, oooogromna...
edit - citam ponovo post, pa se gotovo ugrizoh za jezik - naravno da ima razlike izmedju a380 i 747, i 777, i an124 itd, citava armija ljudi je radila na tome da sad ja onako lagodno kazem "ma sve je to isti ...", ali ipak mislim da su malo preterali sa tim "super"...