Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Računari

Post od Laki021 »

Dusan napisao:
grujicd napisao:Ukapirao sam da mi jedan monitor skuplja prašinu, pa sam ga dodao na glavnu konfiguraciju u ofisu:

Slika

Razlika između jednog i dva monitora je za mene ogromna, ali nisam do sada osetio da mi fali treći. Videću da li će da mi se primi prošireni setup. Zanimljivo da ne treba nikakva posebna grafička za ovo, integrisana može da pokrene sva tri monitora na 1920x1200 istovremeno. i7-4790 i Gigabyte GA-Z97-D3H ploča. Naravno ovo nije za gaming već za programiranje, zato može integrisana, bitno je samo da nisam morao da dodajem novu karticu za još jedan izlaz.

Edit:

u pitanju su 3x Dell U2412M
Ko jednom predje na 2+ monitora, nikada se vise ne vraca. :D

Ko jednom predje na veliki monitor vise se ne vraca :)

Ja ne mogu da smislim da smislim dva monitora, probao sam, uzasno me nervira, pa kad pocnem da trazim misa po ekranima, prelaz sa jednog na drugi...
Ovako iz mog iskustva, 27 monitor je idealno resenje, kad vam treba da imate dva programa jedan pored drugoga dovoljno je veliki da ih lepo rasporedite na po pola ekrana i da sve bude odgovarajuce velicine (kao na sto bi radili na dva ekrana).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

2 x 24, a nekad bi mi dobro došlo i jedan iznad da gurnem nešto što nije u prioritetu ili da se vrti youtube ili tako nešto. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Glavna prednost kod više monitora je što je prelako prebacivati prozore sa monitora na monitor (Win+Shift+Levo/Desno), kao i maksimizovati ih tako da zauzmu ceo ekran. Sa jednim većim monitorom je teže raditi takav menadžment prozora, mada postoje rešenja - svojevremeno sam probao neki softver koji pravi "grid" tako da onda imaš šortkat koji prebacuje prozor na neku od predefinisanih pozicija i veličina. Ali mi je to bilo teže i sporije od ovoga.

Ima i veći monitor prednost, za Visual Studio ili Premier bi mi često trebalo više od 24". Mogu oni da se razvuku i na više monitora ali nije to to kao kad je na jednom, a i ako ništa drugo nemaš tu visinu kao na 27" ili 30". Sa druge strane taj od 27" obično košta kao dva od 24" a ipak daje dosta manje korisnog prostora.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Možeš više desktopa da imaš, pa je rad kao sa više monitora. Svi aktuelni OS imaju tu varijantu, pa na svakom desktopu složiš ono što ti je potrebno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Laki021 napisao:
Dusan napisao:
grujicd napisao:Ukapirao sam da mi jedan monitor skuplja prašinu, pa sam ga dodao na glavnu konfiguraciju u ofisu:

Slika

Razlika između jednog i dva monitora je za mene ogromna, ali nisam do sada osetio da mi fali treći. Videću da li će da mi se primi prošireni setup. Zanimljivo da ne treba nikakva posebna grafička za ovo, integrisana može da pokrene sva tri monitora na 1920x1200 istovremeno. i7-4790 i Gigabyte GA-Z97-D3H ploča. Naravno ovo nije za gaming već za programiranje, zato može integrisana, bitno je samo da nisam morao da dodajem novu karticu za još jedan izlaz.

Edit:

u pitanju su 3x Dell U2412M
Ko jednom predje na 2+ monitora, nikada se vise ne vraca. :D
Ko jednom predje na 2x27, taj se vise ne vraca :)
Ko jednom predje na veliki monitor vise se ne vraca :)

Ja ne mogu da smislim da smislim dva monitora, probao sam, uzasno me nervira, pa kad pocnem da trazim misa po ekranima, prelaz sa jednog na drugi...
Ovako iz mog iskustva, 27 monitor je idealno resenje, kad vam treba da imate dva programa jedan pored drugoga dovoljno je veliki da ih lepo rasporedite na po pola ekrana i da sve bude odgovarajuce velicine (kao na sto bi radili na dva ekrana).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

http://www.howtogeek.com/195962/unlock- ... soft-tool/

Ja upravo stavio na 7micu da probam kako radi, simpatično.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Autocad za apple nije postojao do pre par godina

I pola stvari nema za njega tower i slicni programi

I da hocu ne mogu da ga koristim

Dusane cime se bavis kad mozes apple da koristis
on je za blogere u principu ne znam profesiju koja ga koristi bez smetnje osim lekara mozda za izvestaje
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ne potcenjuj Apple. Manje-više sve što 99% korisnika koristi postoji i na MacOS.

I tako će to sve biti jedan te isti đavo kroz par godina, nikakve razlike biti neće.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Dobro salim se malo ali autocad nisu imali a ni 3ds.
Jos uvek za moj posao nemoguce je raditi u os u i apole u osim za sminkeraj. Prosto nema svih programa.
Hardverski isto lap top nema sa i7 hq 4 jezgra procesorom samo sa i7 U a to su dva jezgra. Slabiji su od win najacih i to debelooo
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Istina je za AutoCAD,to mi je drugi program zbog kojeg imam DualBoot :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Asus ROG ima 4core i7?
Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Može na Apple šta osh.
Native c/c++ sljaka super.
A sa tim možeš sve onda. Ako znaš i auto cad, možeš da napraviš.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Moz i od ruke picku da napravis :) A od kurca budalu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Milose sine kakvi su to izrazi. Nesto iz krajiske poezije :)

Poslato sa Lumia 925
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Branja postao cale :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori