1000 zašto - 1000 zato!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od Grujic »

Ralee napisao:
sasa lbg napisao:
aleksa napisao:Ti lepo iskesiraj 200.000 da ljudi imaju za sendvice.... :kafa:
Necu jer nisam kupio 3.0 auto a i ponavljam odvratno mi je bez obzira na mogucnost ustede u takvoj situaciji .

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
+1 krajnje je govnarski koristiti tudju nesrecu da bi se ustedelo. Pogtovou sto to i nije neka cifra koju oni dobiju, a da ne pominjem evetualne probleme kad se potegne pitanje vasnistva. Ko hoce da se vozi mora i da plati.
Auto mora da se odrzava kako treba, a za namet drzave ako moze da se izbegne nemam moralni problem, pogotovo sto je taj invalid ipak u nekom plusu.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

:plusone:
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Takodje. Sve mi se vise gadi ova "drzava" i treba je zajebati na svakom koraku. Ako si u mogucnosti

Sent from my iPhone using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

nenad.fil napisao:Takodje. Sve mi se vise gadi ova "drzava" i treba je zajebati na svakom koraku. Ako si u mogucnosti

Sent from my iPhone using Tapatalk
:plusone:
Prvi deo i djene djene, da mi se bas jako gadi ne bi ovde ziveo, ali je tacno da mi je muka od nekih stvari koje nas okruzuju i kako se drzava ophodni prema gradjanima na svakom koraku.
Ali zato se sa drugim delom slazem 1001%
Apsolutno nikada necu uputini ni najmanju kritiku bilo kome ko na bilo koji nacin izbegava bilo kakve obaveze (cak ne moraju biti ni sa ekonomske strane - mada se sve na kraju svodi na to) prema drzavi. Stavise uvek cu pozdraviti takve poteze.

Svestan sam da se vecina nece sloziti sa tim stavom i svestan sam negativnog uticaja takvog stava i ponasanja po celo drustvo... ali nek prvi baci kamen onaj ko nije gresan ;)
Poslednja izmena od goblin u 13 Jan 2016, 17:07, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zivimo u drzavi gde je decenijama doktorima apsolutno moralno prihvatljivo, cak i pozeljno a cesto i neophodno da se daje mito, zamisli kad bi obican narod imao moralne dileme da li da osteti drzavu za registraciju.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Malo pre dosao kuci, udjem u kupatilo i vidim da iz kanalizacionog odvoda (ona rupa sto je na podu u kupatilu, kao za odliv) ide vruca para...bukvalno se vidi kako se "pusi", ali ne smrdi na paljevinu, vec vruca para :mangup:

Gurnem ruku u rupu i osetim da je sve dosta vruce :mrgreen:

Koliko je to tako "radilo" dok nisam dosao nem pojma, ali je prestalo posle nekih 20min kako sam ja stigao. Zvao sam one sto odrzavaju zgradu da dodju da vide, ali dok oni dodju proso voz...

Inace, na prvom sam spratu, ispod mene je ulaz, ovo se pre nikada nije desilo. Ne verujem da ima ikakve veze, ali preko odliva tj. te rupe su mi nagurane kese jer mi se onaj poklopac metalni sjebao, ali to sa kesama stoji milion godina (pre toga je bila krpa :D ).

Ima li neko razuman odgovor sta ovo moze da bude? :opustanje:

edit: kupatilo mi se zamsrdelo na vrucu zemlju, od tog isparavanja se ta rupa "upalila"
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Kao početak dobrog filma
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

ftj napisao:Zivimo u drzavi gde je decenijama doktorima apsolutno moralno prihvatljivo, cak i pozeljno a cesto i neophodno da se daje mito, zamisli kad bi obican narod imao moralne dileme da li da osteti drzavu za registraciju.
Mito u smislu čokolada, kafa i slično?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

To je sitni poklon - čast, a ne mito.

Mito je kad npr. hirurg traži 300 evra da bi operisao pacijenta. Kao onaj Eugen Slavik što je ocu dečaka (inače zaposlenom u Gradskoj čistoći!) toliko tražio da bi detetu operisao tumor na mozgu.

Ima takvih slučajeva, ali ne verujem da su previše česti. Ako se neko nađe u sličnoj situaciji - da mu lekar traži novac, treba da ga prijavi policiji. Dalje ide standardno, obeležene novčanice i hvatanje na delu.
Poslednja izmena od snork u 13 Jan 2016, 21:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

To je klot mito za sestre, ovako viski/koverta :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

snork napisao:To je sitni poklon - čast, a ne mito.
Slažem se.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Danas sam se nagledao sitnih pokklona za sestre u Betaniji. Malo-malo pa neko dođe sa kesicom...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ne daj boze nikome tog iskustva ali nazalost vecina ga imamo. Ne mislim na Betaniju nego na klasicne bolnice.
U nasim bolnicama se zna neki "red" ako zelis koliko toliko pristojnu brigu.

Sestricama (i glavnoj sestri i onoj koja je u direktnom kontaktu sa pacijentom) svakodnevno "znak paznje" u vidu cokolada, kafe, soka, a prolaze i neki skuplji pokloncici poput parfema ili lova ali ne vece sume.
Pa onda kad pacijent ide na specijalisticke preglede raznih vrsta da bi mogla da se uzme kompletna anamneza, i njima se nose pokloni u vidu viskija, steke cigara...
Doktoru koji brine o pacijentu (hirurg, anestezijolog.... zavisno od tipa oboljenja) vec idu malo ozbiljniji darovi i tu prakticno nema limita i zavisi koliko pacijent moze da se pruzi, ali pocinje od 100-200eur a ide preko cetvorocifrenih suma i skupih poklona.
Pa na sve to jos obavezno trazenje veza na sve strane, da se nekako dodje do nacelnika, najboljih doktora... pa onda sve te veze cesto kostaju, pa i kad dodjes do "glavesina" sa njima se trudis da jos i sprijateljis i da im valjas cak i kada ti ne trebaju jel zlu ne trebalo valja ih imati....
Pa onda kad krene lecenje ili priprema za operaciju ili postoperativni tok.... lepo dobijes spisak medikamenata koje trebas da nabavis u inostranstvu ako zelis kvalitetnije lecenje.
Pa ako zelis kvalitetniju dijagnosu, postoperativni tretman i pracenje.... onda te usmeravaju na privatne klinike gde su isti ti doktori suvlasnici ili imaju tal....

Verovatno sve ovo svi znamo, neki su i prosli kroz to... Ali cemu onda zabluda da imamo "besplatno zdravstvo", kada ako zelis kvalitetan tretaman moras da se otelis od kombinacija, veza, ponizavanja, maltretiranja... pa na sve to da potrosis brdo love... i onda MOZDA uspes da dobijes krsten tretman.

Da se razumemo, ova kritika nije upucena doktorima i zdravstvenom osoblju vec sistemu.
Da je srece i oni bi se mnogo drugacije tretirali od strane sistema, imali mnooogooo vece plate, radili u boljim uslovima.... tako da im uopste nije cudo sto se snalaze na sve nacine.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

HKS napisao:
ftj napisao:Zivimo u drzavi gde je decenijama doktorima apsolutno moralno prihvatljivo, cak i pozeljno a cesto i neophodno da se daje mito, zamisli kad bi obican narod imao moralne dileme da li da osteti drzavu za registraciju.
Mito u smislu čokolada, kafa i slično?
Ne, mislim na pravi mito, ono pocev od 100-200e pa na gore da bi dobio adekvatan tretman. Jesu danas malo to doveli do nekog viseg nivoa pa ti cesto doktor nece direktno traziti mito al ce ti se nagovestiti preko posrednika.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Sve to zato sto je drzava vec godinama takva kakva je i neda adekvatne plate doktorima, koji da bi postali doktori treba da cekicaju 20god u skoldkoj klupi, pa jos koja god specijalisticke, pa im treba novac ta seminare i konferencije itd itd.
Da doktor opste prakse ima min platu kao poslanik u skupstini, vec bi bilo prostojno. Ovako hirurg ima osnovnu 600e platu, a lelemudi u lupam NSZ imaju 500e... Pa onda ovi sto su samo na platnom spisku politicki po npr Televiziji...pa oni sto su sa Kosova izbegli a u JP su sto primaju vec 15god platu a nisu videli posla... i nigde veze.
Svi na doktore, a doktore treba poslednje na tapetu uzeti.
Odgovori