Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
BobanR
Reactions:
Pridružio se: 12 Apr 2015, 22:07
Garaža: Brera 2.4

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od BobanR »

Kako vreme prolazi ovaj auto je sve ružniji...do trenutka puštanja u prodaju biće lvl Multipla
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

Ustvari je sve lepsi :D
Korisnikov avatar
BobanR
Reactions:

Post od BobanR »

Ljudski mozak ima tu divnu odliku da prihvati stvari kojima je duže vreme izložen, ma koliko ružne bile, tzv. habituacija. Na žalost, u ovom slučaju kod mene ne radi. Iako nivo razočarenja nije isti kao i onog dana kada je prvi put zvanično predstavljena, vizuelno, sve je gore. Mislim da će Alfa, prvi put u svojoj istoriji, uspeti da na tržište izbaci automobil čiji će dizajn biti zastareo od prvog dana.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Slika

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@BobanR: a gde si je to video uživo? Ne postoji Alfa o kojoj se može suditi samo sa slika, a Đulija sigurno neće biti prva kod koje će to biti drugačije.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Alfa Romeo Giulia

Post od Day Walker »

O kom autu se moze suditi samo po slikama?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
BobanR
Reactions:

Post od BobanR »

Uživo je nisam video ni ja, ni ovi kojima se sviđa, ali ako ćemo da se hvatamo za "uživo je sigurno lepša..." mislim da dovoljno govori o dizajnu.
Već se pisalo na temu neinventivnosti i kopiranja, pa bih to preskočio. Jednostavno, dizajn nije prijemčiv mom vizuelnom senzibilitetu, ili drugačije, odvratan auto. Činjenica da sam pre predstavljanja, imao u planu kupovinu, dodatno pojačava moj negativan stav.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Day Walker napisao:O kom autu se moze suditi samo po slikama?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Slika

Recimo ovom :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ajmo malo klotara verzija slike gospodo iz Alfe.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mene ovaj okrugli debeli dizajn uopste ne radi. 159 je ljepotica za ovo...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

159 ima neke detalje lepše, ali je ovo znatno skladniji auto. Silueta i proporcije su neuporedivo bolje izbalansirane.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I meni postaje sve ruznija kako je duze gledam.
Tek sada kapiram koliko je cunerski zadnji deo, koliko je bzvz prednji branik, koliko su socijalne resetke na braniku i masci...
O ovoj sto je Geza poslednju okacio tek ne znam sta lepo da kazem, sa ovim nakaradnim dodacima.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
BobanR
Reactions:

Post od BobanR »

Problem je što nije silueta jedino što čini dizajn, čak nije ni preterano bitan deo istog. Moguće da je problem u očekivanjima. Da je neki drugi proizviđač izbacio ovakav model, verovatno bih imao drugačiji sud. Ono što meni smeta je da ne postoji ni jedan inovativni detalj u samom dizajnu. 159ka izgleda modernije i inovativnije sa više od 10 godina razlike.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kao što je kod 159 bio naglasak na kvalitetu, tako je kod Giulie naglasak na mehanici i konstrukciji, pa je dizajn kod ovog modela malo bačen u drugi plan...tj uglavnom je kompilacija već viđenih linija od drugih. Nema se para za proboj na svim poljima, to ni drugi sebi ne mogu da dozvole a kamoli Alfa kod koje se sve menja iz korena. Interesatno je kako se neinovativan dizajn nekima lagano prašta (ne mislim samo ovde na forumu, nego uopšte), dok se od Alfe uvek očekuje da probije nove horizonte s dizajnom. Ni meni nije ništa posebno lep, pogotovu od napred, ali baš nije ni odvratan ako ćemo objektivno. Problem za Giuliu je što je konkurencija dosta skladna i svi su manje više privlačni u toj klasi.
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

BobanR napisao:Ljudski mozak ima tu divnu odliku da prihvati stvari kojima je duže vreme izložen, ma koliko ružne bile, tzv. habituacija. Na žalost, u ovom slučaju kod mene ne radi. Iako nivo razočarenja nije isti kao i onog dana kada je prvi put zvanično predstavljena, vizuelno, sve je gore. Mislim da će Alfa, prvi put u svojoj istoriji, uspeti da na tržište izbaci automobil čiji će dizajn biti zastareo od prvog dana.
Samo sto je meni ovaj auto lep od kad se pojavio i medju tri najlepsa u ovoj klasi. BMW 3 mi je naprimer smesan posebno enterijer, pa se gomili ljudi svidja, i tu nema nikakvih problema, razumem i da se tebi ne svdija, ali ne razumem i to nabedjivanje da je auto ruzan, ko uopste moze da sudi o tome ?
Odgovori