Alfa Romeo Giulia
Re: Alfa Romeo Giulia
Kako vreme prolazi ovaj auto je sve ružniji...do trenutka puštanja u prodaju biće lvl Multipla
Ljudski mozak ima tu divnu odliku da prihvati stvari kojima je duže vreme izložen, ma koliko ružne bile, tzv. habituacija. Na žalost, u ovom slučaju kod mene ne radi. Iako nivo razočarenja nije isti kao i onog dana kada je prvi put zvanično predstavljena, vizuelno, sve je gore. Mislim da će Alfa, prvi put u svojoj istoriji, uspeti da na tržište izbaci automobil čiji će dizajn biti zastareo od prvog dana.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

@BobanR: a gde si je to video uživo? Ne postoji Alfa o kojoj se može suditi samo sa slika, a Đulija sigurno neće biti prva kod koje će to biti drugačije.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Alfa Romeo Giulia
O kom autu se moze suditi samo po slikama?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Uživo je nisam video ni ja, ni ovi kojima se sviđa, ali ako ćemo da se hvatamo za "uživo je sigurno lepša..." mislim da dovoljno govori o dizajnu.
Već se pisalo na temu neinventivnosti i kopiranja, pa bih to preskočio. Jednostavno, dizajn nije prijemčiv mom vizuelnom senzibilitetu, ili drugačije, odvratan auto. Činjenica da sam pre predstavljanja, imao u planu kupovinu, dodatno pojačava moj negativan stav.
Već se pisalo na temu neinventivnosti i kopiranja, pa bih to preskočio. Jednostavno, dizajn nije prijemčiv mom vizuelnom senzibilitetu, ili drugačije, odvratan auto. Činjenica da sam pre predstavljanja, imao u planu kupovinu, dodatno pojačava moj negativan stav.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ajmo malo klotara verzija slike gospodo iz Alfe.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Mene ovaj okrugli debeli dizajn uopste ne radi. 159 je ljepotica za ovo...
159 ima neke detalje lepše, ali je ovo znatno skladniji auto. Silueta i proporcije su neuporedivo bolje izbalansirane.
Tapatalk
Tapatalk
I meni postaje sve ruznija kako je duze gledam.
Tek sada kapiram koliko je cunerski zadnji deo, koliko je bzvz prednji branik, koliko su socijalne resetke na braniku i masci...
O ovoj sto je Geza poslednju okacio tek ne znam sta lepo da kazem, sa ovim nakaradnim dodacima.
Tek sada kapiram koliko je cunerski zadnji deo, koliko je bzvz prednji branik, koliko su socijalne resetke na braniku i masci...
O ovoj sto je Geza poslednju okacio tek ne znam sta lepo da kazem, sa ovim nakaradnim dodacima.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Problem je što nije silueta jedino što čini dizajn, čak nije ni preterano bitan deo istog. Moguće da je problem u očekivanjima. Da je neki drugi proizviđač izbacio ovakav model, verovatno bih imao drugačiji sud. Ono što meni smeta je da ne postoji ni jedan inovativni detalj u samom dizajnu. 159ka izgleda modernije i inovativnije sa više od 10 godina razlike.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kao što je kod 159 bio naglasak na kvalitetu, tako je kod Giulie naglasak na mehanici i konstrukciji, pa je dizajn kod ovog modela malo bačen u drugi plan...tj uglavnom je kompilacija već viđenih linija od drugih. Nema se para za proboj na svim poljima, to ni drugi sebi ne mogu da dozvole a kamoli Alfa kod koje se sve menja iz korena. Interesatno je kako se neinovativan dizajn nekima lagano prašta (ne mislim samo ovde na forumu, nego uopšte), dok se od Alfe uvek očekuje da probije nove horizonte s dizajnom. Ni meni nije ništa posebno lep, pogotovu od napred, ali baš nije ni odvratan ako ćemo objektivno. Problem za Giuliu je što je konkurencija dosta skladna i svi su manje više privlačni u toj klasi.
Samo sto je meni ovaj auto lep od kad se pojavio i medju tri najlepsa u ovoj klasi. BMW 3 mi je naprimer smesan posebno enterijer, pa se gomili ljudi svidja, i tu nema nikakvih problema, razumem i da se tebi ne svdija, ali ne razumem i to nabedjivanje da je auto ruzan, ko uopste moze da sudi o tome ?BobanR napisao:Ljudski mozak ima tu divnu odliku da prihvati stvari kojima je duže vreme izložen, ma koliko ružne bile, tzv. habituacija. Na žalost, u ovom slučaju kod mene ne radi. Iako nivo razočarenja nije isti kao i onog dana kada je prvi put zvanično predstavljena, vizuelno, sve je gore. Mislim da će Alfa, prvi put u svojoj istoriji, uspeti da na tržište izbaci automobil čiji će dizajn biti zastareo od prvog dana.