Računari
Re: Računari
Branja je napredan momak.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Naprednjak??? Neeeee
Jel ima neko iskustva sa ovim netbukovima koji se mogu koristiti i kao tablet?
Sine da ti tata nabaci ninu878?

Poslato sa Lumia 925
Jel ima neko iskustva sa ovim netbukovima koji se mogu koristiti i kao tablet?
Sine da ti tata nabaci ninu878?

Poslato sa Lumia 925
Ajde neka preporuka za micro atx ploču koja podržava i7 6700k. Konfiguracija se pravi pre svega za programiranje... napucana grafika nije u planu.
Pitali mi za savet a ja nisam baš u toku...
Pitali mi za savet a ja nisam baš u toku...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja imam dobra iskustva sa Gigabyte Ultra Durable pločama. Doduše mali uzorak, 3-4 mašine ali rade godinama bez gašenja. Ako grafika nije prioritet onda ne mora da se gađa neki skup model, ne trebaju višestruki PCIe portovi, sli podrška itd. Ne znam da li od čip seta zavisi koliko memorije može da ide na ploču, ali treba preskočiti modele koji su ograničeni na 16GB i/ili 2 slota. Ne što je to neophodno u ovom trenutku već da ostane opcija za budućnost. 32GB može da bude zgodno npr. ako treba da se potera više virtuelnih mašina zbog nekog testiranja. A i pošto se razvoj procesora veoma usporio, realno je da ta mašina bude u upotrebi i više od 5-6 godina. Pored toga ne znam kakve su cifre za DDR4 memoriju, neki testovi koje sam gledao kažu da je minimalan napredak u performansama a dosta više košta pošto je novo. Ili uzeti ploču koja ima i DDR3 slotove, ili ići na samo DDR3.
Bitno pitanje su i video izlazi. DVI/VGA portovi obično podržavaju do 1920x1200@60Hz, HDMI možda može i više. Vidim da neke novije ploče imaju DisplayPort/Thunderbolt izlaze koji podržavaju veće rezolucije. Treba i na to obratiti pažnju ako se ide na neki 4k monitor. To sve može da se reši i dodatnom grafičkom kasnije, ali ako se to već ne planira onda bolje da ploča podržava novije standarde.
Bitno pitanje su i video izlazi. DVI/VGA portovi obično podržavaju do 1920x1200@60Hz, HDMI možda može i više. Vidim da neke novije ploče imaju DisplayPort/Thunderbolt izlaze koji podržavaju veće rezolucije. Treba i na to obratiti pažnju ako se ide na neki 4k monitor. To sve može da se reši i dodatnom grafičkom kasnije, ali ako se to već ne planira onda bolje da ploča podržava novije standarde.
Slazem se za Gygabite, daleko su ispred konkurencije. Evo, bas drugar i ja sada uzeli obojica po jos 4gb rama ddr2, meni na Gygabite radi svaka kombinacija, Geil, Kingston, Apacer, a njemu na Asus ploci koja je bila skuplja od moje, samo sva 4 apacer stika i to zato sto je jedan 6-6-6-16, morao je da deklokuje sve stikove, pa evo, danas mi javlja da mu je pukla instalacija igre koju sam ja najnormalnije instalirao i dao njemu istu instalaciju, sto znaci da mu cure informacije.
Dodatno, ja sam moju memoriju (Xyperx na 800 i Geik One Evo na 1066, sva 4 stavio na 1066, 5-5-5-15 i jos smanjio trfc sa 52, na 42.
Ploca sabija.
Takodje mi je drugar pricao za noviju ddr3 da je neverovatne stvari izdrzala.
A i sklopio je neki extreme i7 sa 64gb ddr4 i neku suludu plocu sa neke bolesne dve Tesla graficke... Ploca kaze da je savrsena.
Takodje su im biosi vrh, najotkljucaniji, sto ne znam u detalje, jer sam poslednji bios cackao moj, star 6 godina.
Sent from my Sony
Dodatno, ja sam moju memoriju (Xyperx na 800 i Geik One Evo na 1066, sva 4 stavio na 1066, 5-5-5-15 i jos smanjio trfc sa 52, na 42.
Ploca sabija.
Takodje mi je drugar pricao za noviju ddr3 da je neverovatne stvari izdrzala.
A i sklopio je neki extreme i7 sa 64gb ddr4 i neku suludu plocu sa neke bolesne dve Tesla graficke... Ploca kaze da je savrsena.
Takodje su im biosi vrh, najotkljucaniji, sto ne znam u detalje, jer sam poslednji bios cackao moj, star 6 godina.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Sve novije ploče podržavaju bar 32GB. H/Z170 podržavaju 64GB DDR4.
Ja bih uzeo stari 4790k i DDR3 memoriju jer isto mislim da se ne dobija previše sa novom generacijom iako razlika u ceni nije velika...
Ovako nešto?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5489#ov
Ja bih uzeo stari 4790k i DDR3 memoriju jer isto mislim da se ne dobija previše sa novom generacijom iako razlika u ceni nije velika...
Ovako nešto?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5489#ov
Do sada sam imao uglavnom Asus ploce, samo jednom GA. I nikad mi se nije desilo da mi cure informacije 
Elem, mislim da neces pogresiti ni sa Asus ni sa GA.
A koliko vidim, GA je za nijansu skuplji kod nas. Ne znam gde kupujes?
Za programiranje koristim i7 4790 na GA ploci, sa 2x8G transcend rama.
Primeti se razlika u vremenu builda u odnosu na i5 koji sam prethodno imao.
Ali pravu razliku je napravio samsung evo 500G
Na meku buildam isti kod, samo ima manje rama duplo i i5 je unutra.
Build traje osetno duze.
Razlika je mozda 10ak minuta u korist win-a i i7.
Bez SSDa taj build traje preko 90 minuta.

Elem, mislim da neces pogresiti ni sa Asus ni sa GA.
A koliko vidim, GA je za nijansu skuplji kod nas. Ne znam gde kupujes?
Za programiranje koristim i7 4790 na GA ploci, sa 2x8G transcend rama.
Primeti se razlika u vremenu builda u odnosu na i5 koji sam prethodno imao.
Ali pravu razliku je napravio samsung evo 500G

Na meku buildam isti kod, samo ima manje rama duplo i i5 je unutra.
Build traje osetno duze.
Razlika je mozda 10ak minuta u korist win-a i i7.
Bez SSDa taj build traje preko 90 minuta.
Ako se ne varam, ddr4 ploce podrzavaju samo neke procesore od soma eura, zato maltene niko sem Kingstona i ne pravi ozbiljno ddr4, a same ploce su takodje skupe?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Šta je to, neka gomiletina c++?
Moji .net projekti se bilduju u sekundama na ssd-u, mada je to par desetina kloc, nije nešto ogromno.
Moji .net projekti se bilduju u sekundama na ssd-u, mada je to par desetina kloc, nije nešto ogromno.
Nikaragva, ne mozes primetiti razliku kada uzmes odjednom iste rame(pogotovo dva sticka, ja pricam o 4), bez ikakvog klokovanja i.u sustini, stock.kompom.
Kada klokujes, primetis razlike velike, a tek kada kasnije upgradeujes nesto, primetia ogromne razlike kako odredjena ploca nesto pegla.
Sent from my Sony
Kada klokujes, primetis razlike velike, a tek kada kasnije upgradeujes nesto, primetia ogromne razlike kako odredjena ploca nesto pegla.
Sent from my Sony
- mrNitroSleeper
- Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34
@Xepoj87
Ceo 6th gen Intel radi sa ddr4.
Ceo 6th gen Intel radi sa ddr4.
Skylake brings DDR4 memory to mainstream platforms at last. First introduced with the high-end Haswell-E platform in 2014, Skylake’s support for DDR4 RAM means DDR3 is now officially on the way out.

E pa eto, outdated informacije imam 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
- mrNitroSleeper
- Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34