Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Audi A4 B9

Post od starac vujadin »

Sve, sve, ali ništa ne govorite o vazdušnom ogibljenju...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:Nisam mislio na Allroad, nego si sâm napisao da je A6 vrhunski, to sam citirao. Ako je tako, kako bi u reči-dve opisao Allroad? :D ako možeš.
A da nije "mnogo skup" :)
Ovo offroad što sam uspeo da vidim je na nivou bilo kog 4x4 karavana. Tj. ako uz sav neophodan luksuz 4-5-članoj porodici ima i promenljivu visinu ogibljenja, onda slaba vajda od toga ako nije na nivou SUVa, zar ne?
Opisao sam Allroad opsirno u predhodnim postovima.

Inace nisu off road sposobnosti Allroad je ipak bolji od obicnih 4x4 karavana. Ima on i off road sistema sa kojima ne raspolazu obicni 4x4 karavani, uz to i podesivu visinu i tvrdocu ogibljenja, zbog cega i ima svoje prednosti.
Ko god krene na planinu po snegu, pa zapadne u dublje kolotrage (vrlo cesto zimi), ili trebas da sidjes negde sa puta na malo losiji makadam, predjes preko necega, ivicnjaci... itekako ce osecati razliku izmedju 4x4 karavana i Allroad-a.

A treba napomenuti i to da se Allroad ne isporucuje sa motorizacijom ispod 3.0TDI, svaki je opremljen automatskim menjacem, svaki ima 4x4 pogon, svaki ima vazdusno ogibljenje, svaki ima bogatiju osnovnu opremu od limuze/karavana iz iste klase... tako da bi se "obican" karavan priblizio njegovim najosnovnijim karakteristikama u klot verziji, mora biti lepo nasviran.

SUV klasa je nesto drugo, ima i ona svoje prednosti ali i mane u odnosu na Allroad, stvar je afiniteta i potreba sta kome vise odgovara.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

SUV-ovi se kupuju pre svega zbog imidža, udobnosti i položaja za sedenje. Ja ne znam nikog ko to uzima za offroad... bar ne neki koji ne može bilo koji auto da odradi.

Allroad je asocija na uspešnog stočara :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa bas da se SUV uzima zbog udobnosti to prvi put cujem.
Ako je neka klasa sinonim za udobnost onda su to limuzine a bas SUV klasi se pripisuje upitna udobnost. Doduse u najnovijim verzijama su se mnogo popravili sa vazdusnim ogibljenjem, ali to opet ne moze parirati ekvivalentnim limuzinama.

Sto se tice imidza to se slazem. Ali imaju SUV i druge realne prednosti koje vlasnici itekako cene.
Za porodicu je fantasticno kada imas onakav prtljaznik, i kapacitet i koncept prtljaznika su fenomenalni za put. Pa ubacivanje i izbacivanje dece iz auta, lakse nego u limuzini. Pa onda sve prednosti 4x4 pogona i povisenog (opciono podesivog) ogibljenja, pocevsi od bilo kakvih otezanih uslova, odlaska na skijanje, silaska sa asvalta (sto svako od nas nekada radi), prelaska preko bilo kakve prepreke, ivicnjaka... jednostavno ta svakodnevna robusnost ima svoje prednosti.

E sada, druga je stvar sto ta SUV klasa ima i neke svoje karakteristike koje ne odgovaraju bas svima i upravo zbog toga je tu Allroad.

Sto se tice asocijacije, poznajem 3 vlasnika Allroad-a i njegova pojava me vise asocira na uspesnog porodicnog coveka koji vrlo dobro zna sta mu je potrebno i koji proizvod mu pruza najvise.
starac vujadin napisao:Sve, sve, ali ništa ne govorite o vazdušnom ogibljenju...
?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Koliko vuče Allroad po katalogu?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Zato uspešan čovek ženi kupi X5 40d koji se koristi za sve navedeno a on uživa u 911. Takvi ne prave kompromise sa hibridima kao što je allroad ;)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:plusone:

To je i moje neko vidjenje.

Bolje 991 + kofer + malo zrtve oko komfora nego allroad zbog 2 godisnja odmora u toku godine :D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Floyd napisao:Zato uspešan čovek ženi kupi X5 40d koji se koristi za sve navedeno a on uživa u 911. Takvi ne prave kompromise sa hibridima kao što je allroad ;)
Eh, naravno da se slazem :mrgreen: al to je neka druga kategorija.
Ovde sad diskutujemo o konkretnom modelu i njegovim mogucnostima, svestranosti i sta nudi vlasniku...
Scuderia napisao::plusone:

To je i moje neko vidjenje.

Bolje 991 + kofer + malo zrtve oko komfora nego allroad zbog 2 godisnja odmora u toku godine :D
E ti ga sad pretera. Bas bi voleo da te vidim kako se pakujes sa 2-3 dece na skijanje ili bilo koji drugi odmor. I zasto ogranicavas porodicu na samo 2 godisnja odmora, valjda se i pored klasicna dva odmora putuje sa porodicom mnogo vise...

I ja bi najvise voleo da vozim 991, zena Minija (sto i vozi, i sto samtram za idealan auto za njene potrebe), a realne potrebe porodice ko sisa...

On topic
Interesanto da ja nikako ne volim karavane, a A4 Allroad mi je lepsi i od A4 limuzine i to u lepom paketu S-Line... (ista stvar i za A6 Allroad)
Mada Audi generalno pravi najlepse karavane, ali Allroad je nesto posebno. Mada, sve je stvar ukusa.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Sve je stvar ukusa, meni su svi ti karavani sa "crnim plastikama", da se izrazim malo nakaradno, ruzniji od standardnih karavana. Posebno jer znam da je to samo sminka, malo su korisniji od Sandera Stepway van puta. Ako dodamo to da pomenuti A6 Allroad kosta od 55000 evra pa na vise, uvek bi pre kupio napucanu limuzinu ili neki suv za te pare.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

goblin napisao:E ti ga sad pretera. Bas bi voleo da te vidim kako se pakujes sa 2-3 dece na skijanje ili bilo koji drugi odmor. I zasto ogranicavas porodicu na samo 2 godisnja odmora, valjda se i pored klasicna dva odmora putuje sa porodicom mnogo vise...

I ja bi najvise voleo da vozim 991, zena Minija (sto i vozi, i sto samtram za idealan auto za njene potrebe), a realne potrebe porodice ko sisa...
Ma da imam za 911 imao bi i za neku jeftiniju limuzinu za put ili rent-a-car, nebitno skroz, ko hoce nadje nacin. Razlika nam je u poimanju automobila, spremnosti na zrtvu zarad komfora i sl.

911 je drastican primer, ali limuzina vecini ljudi zavrsava posao, allroad i suv su za ljude koji nisu spremni za kompromise po pitanju komfora i stavljaju sve ostalo u drugi plan.

Nebitno koliko odmora, svakako nije 365 dana godisnje pun auto, nego kofer stavis i skines desetak puta, a ovako karavana moras da gledas svaki dan. Kome se svidja onda nema nikakvih problema, cak je i na dobitku, em izgled, em prakticnost.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

goblin napisao:
Floyd napisao:Zato uspešan čovek ženi kupi X5 40d koji se koristi za sve navedeno a on uživa u 911. Takvi ne prave kompromise sa hibridima kao što je allroad ;)
Eh, naravno da se slazem :mrgreen: al to je neka druga kategorija.
Ovde sad diskutujemo o konkretnom modelu i njegovim mogucnostima, svestranosti i sta nudi vlasniku...
Kapiram ja poentu te klase ali to je previše kompromisa za mene. Em voziš karavan koji je sam po sebi ružan, em biraš najružniji od svih karavana samo zato što sa njim možeš 5 dana godišnje da voziš blaži offroad...

U takvom autu više vidim ljude koji svaki dan silaze sa puta a iz nekog razloga ne žele SUV.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Mislim da je nepravedno da kažeš da je Allroad najružniji karavan ili da je sam po sebi ružan. Kapiram da se tebi možda ne dopada, ali nisam baš siguran koliko tvoja tvrdnja stoji u realnosti.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Novi A6 allroad uopste nije ruzan;
Slika
Slika
Slika
Slika