Brisači
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Brisači
Neki dan sam zamenio metlice na Cliu na zadnjem staklu. Otisao u radnju, nude mi komplet sa plastikom metlicu za 700, reko necu, dajte mi obicnu metlicu pa cu da prebacim gumicu, tako i bi, ona je 200 din. Alca Germany pise, za sad su ok.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja samo original koristim, traju 20.000km, oko godinu i po dve
Ne verujem da mogu gumice da se menjaju, slikaću ih
Čisto sumnjam da su to aero brisači za 150 din, nego verovatno oni gvozdeni kao za juga. Znaš kad bih to stavio na auto?nikaragva napisao:E jbg, sad se nidzo skenjao![]()
Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Koja je dužina metlice?dragvorl napisao:Neki dan sam zamenio metlice na Cliu na zadnjem staklu. Otisao u radnju, nude mi komplet sa plastikom metlicu za 700, reko necu, dajte mi obicnu metlicu pa cu da prebacim gumicu, tako i bi, ona je 200 din. Alca Germany pise, za sad su ok.
Širim haos!
Alca je odlicna za te pare. Fantasticno brisu i jako su tihi, ja ih stavio na kabria pre par meseci.
30cm, identičan je kao kod mene na Astri.methane.master napisao:Koja je dužina metlice?dragvorl napisao:Neki dan sam zamenio metlice na Cliu na zadnjem staklu. Otisao u radnju, nude mi komplet sa plastikom metlicu za 700, reko necu, dajte mi obicnu metlicu pa cu da prebacim gumicu, tako i bi, ona je 200 din. Alca Germany pise, za sad su ok.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Na fordu?McGruja napisao:Ja samo original koristim, traju 20.000km, oko godinu i po dve
Ne moras ni gledati mogu ,treba ti 10 min prvi put.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Sad sam nasao za drugara Denso brisace, nisu bas jeftini(~3k), mada su tipski za mercedes tako da mislim da je dobro prosao
. bas me interesuje kakvi ce da budu, tj. bitnije, koliko ce trajati 
meni champion aero traje vec 3-4 godine, i dalje ne ostavljaju mrlje ali su malo tvrdje sad, ponekad preskacu.
ali auto stoji na suncu jednom godisnje... kapiram da to ima najvise efekta, bez obzira na kvalitet metlica.

meni champion aero traje vec 3-4 godine, i dalje ne ostavljaju mrlje ali su malo tvrdje sad, ponekad preskacu.
ali auto stoji na suncu jednom godisnje... kapiram da to ima najvise efekta, bez obzira na kvalitet metlica.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja sam prosle godine kupio na komad Valeo, skroz su ok. Nisu bili par nego kao u dve kutije.
Te sa alija nisam isprobavao ali nemam ni neku potrebu.nidza napisao:Niko neće proba, svi se gađaju sa nekim brisačima od 20 30 40 jura koji ne valjaju, a niko neće da rizikuje 2 dolara. Zar to nije interesantno?Kornjaca Rade napisao:Nidzo u poslednjih 20 postova 5 je tvojih o gumicama od 2$ sa alija.
Tapatalk
Ceo brisac kupim ovde za 2.5-3 dolara. Tako vec 10tak godina od kada su otvorene megamarketi.
Razne marke, austrijske, bugarske, italijanske...naravno sve je pravljeno u Kini. Kvalitet veoma dobar, izdrze 2 zimske sezone. Merkur i Metro su imali vrlo dobre metlice sa popularnim cenama.
Kada su bile cesce one akcije u blizini blagajne, kostale su metlice komplet po 99dinara, jedva malo vise od evra (evro je bio 75-80) sto je i manje od 2 dolara.
Ono sto ja gledam je da pise da sadrze grafit.
Ranije kada su brisaci bili deficitrni u prodavnicama a nudile se gumice (domace proizvodnje) menjao sam smo gumice. Ionako je bilo glupo da se menjaju mtelice komplet kada bi neko ukrao vec u prvih 7 dana dok je auto parkiran.
Kupis u radnji profil na metar i skratis na potrebnu duzinu. 80te i pocetak 90tih jedva da je bilo izbora metlica osim za Zastavina vozila po radnjama, to znaci uglavnom kratki duzina do 45cm. Nije ta metoda menjanja gumica ekoloski izum iz ovog veka, nekada smo bili prinudjeni a nismo znali da je to ekologija

Sada jos jedino menjam gumice na metlicama za farove. Em metlica nema u prodaji, em kada je bilo originalne su kostale oko 80 eura za par za tih nekih 2x 10tak cm.
Poslednja izmena od ljubitelj u 16 Jan 2016, 09:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja koristim negde oko 1 g. alca aero, bas dobro brisu.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ma oni debeli, mekani. Nisu gvozdeni. Takav na komad u Tempu, na primer, košta oko 350-400din a kod nas na buvljaku su već par godina 150din (mada mislim da su digli na 200, nisam bio skoro) i uglavnom imaju dobar izbor dimenzija. Džaba, a radi vrlo pristojno.nidza napisao:Čisto sumnjam da su to aero brisači za 150 din, nego verovatno oni gvozdeni kao za juga. Znaš kad bih to stavio na auto?nikaragva napisao:E jbg, sad se nidzo skenjao![]()
Tapatalk
Aero brisač za 150 kinti je već ozbiljno dobar posao - realno.
Svakako je kinez jeftiniji, dobiju se 2 gumice za tu kintu i ubacuju u kvalitetne aero brisače.
Svakako je kinez jeftiniji, dobiju se 2 gumice za tu kintu i ubacuju u kvalitetne aero brisače.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Uzeo Lucas danas, 999rsd po komadu - tesko sr*nje. Tek sto sam ih montirao, a opet negde po neka linija. Pre toga sam ocistio staklo od necistoce i neravnina.

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!