goblin napisao:To je samo nacin obelezavanja koji bas i nema nekog smisla ali ko god se malo razume shvata o cemu je rec.
Pa ni kod Mercedesa oznake nisu tacno kalibrirane sa pravom zapreminom (mada su logicnije).
Sto se tice oznaka, Audi je tu najskrtiji i najteze je provaliti o cemu se radi.
Vecina modela pocevsi od 2.0 do 3.0 pa i 4.2 imaju po dva izduva, a uglavnom imaju oznaku samo modela ili eventualno dodatak TDI i nista vise.
Inace mi se najvise svidja kako Porsche oznacava i estetski obelezava svoje modele. Ako uzmes Cayenne ili Panameru tacno po oznaci znas o cemu se radi (Cayenne pa Hybrid, S, GTS, Turbo, Turbo S, Diesel, Diesel S... a kod Panamere ko ima dodatno broj 4 to je pogon na svim tockovima), a uz sve to modeli imaju i svoje estetke prepoznatljivosti i bez oznaka.
AcaKayak napisao:Nema sta da bude fake kad je fabrika tako napravila. Da se model zove ultra supersonic M power to i dalje nije fake ako je to kataloski naziv, da je seljanija - jeste al nije fake.
Upravo tako.
Kada bi vozio X5/X6 M50d ili M550xd, i kada bi me neko pitao da li vozim "pravi" BMW M, odgovorio bi da vozim.
To su automobili koji se tehnicki razlikuju od osnovnih verzija, imaju dodatke koje u osnovnijim verzijama nije moguce ni poruciti, performanse se podrazumevaju...
Ni meni se ne svidjaju oznake kako izgledaju ispisane kao roman, ali M oznaka je tu sa potpunim pravom i nije nikakav fake.