Policijske patrole i radari

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Policijske patrole i radari

Post od pedja »

Malopre me zaustavise na lakat krivini u Jerkovicu - redovni slavski alkotest.

Jeste li pili?
Jesam, daj da duvam.
Pogledao me cudno, pa se ipak dogovorismo da duvam. Iako pirkanje nije dalo efekta, izasao mi je u susret i dao da duvam regularno. Izadje 0,0.

Rezime, jedna rakijica i dva gutljaja vina, posle dva sata, nemaju nikakav uticaj na coveka od 102kg :kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ftj je u pravu, u Austriji je npr. i na autoputu/magistrali ka Češkoj postavljena new jersey ograda.

TT
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Radar u JG. Kod nadvožnjaka.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Day Walker napisao:Daj da cujemo definiciju :)
naselje je izgrađen, funkcionalno objedinjen prostor, koji je namenjen za život i rad stanovnika.

cuo sam da moze da se obara prekrsaj za ogranicenje na osnovu definicije. u sustini mislim da malo kenjkaju ljudi, ali nije nemoguce da se na sudu obori jer nije vozio kroz naselje :D

(u slucaju ove petlje naravno ne, jer hipodrom, cerak, banovo brdo....)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

@Nikolaa, mislim da je to vazilo za definiciju naselja po starom ZOBS-u (ako se dobro secam price D.P.). :D

Po starom:
Naselje je prostor na kome se redovi ili grupe zgrada nalaze sa jedne ili obe strane puta, dajuci mu izgled ulice i cije su granice oznacene saobracajnim znakovima za obelezavanje naseljenih mesta.

Po novom:
Naselje je izgradjen, funkcionalno objedinjen prostor, koji je namenjen za zivot i rad stanovnika i cije su granice obelezene odgovarajucim saobracajnim znakom.

Poenta price je da se ranije moglo oboriti na sudu prekoracenje u naselju tamo gde su okolo njive (nema zgrada ili kuca). To je slucaj na ulasku gde stoji tabla npr. Kovin a kuce se nalaze na 500 metara od tog znaka i samim tim to je naseljeno mesto a ne naselje, jer po definiciji naselje je tamo gde su kuce. Ili na primer, drugi slucaj moze biti Jurija Gagarina od Delta City-a do raskrsnice sa Milutina Milankovica, gde nigde nema zgrada.

Definicijiom po novom ZOBS-u je to izbegnuto jer se spominje "funkcionalno objedinjen prostor", "zivot i rad" i ovo u vezi granica i odgovarajuceg saobracajnog znaka.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

I šta je rakovički put?
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

nem pojma koliko se ja secam prica je bila vezana za mesto namenjeno za zivot i rad, sto je isto moglo da se obori.

zaboravio sam da su dodali "oznaceno odgovarajucim saobracajnim znakom" xD
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Velja napisao:I šta je rakovički put?
Ne znam, nisam obracao paznju kada sam prolazio tuda, ovako napamet bih rekao da je naselje u pitanju. Jel ima negde znak na ulasku na rakovicki put koji pokazuje prestanak naselja?

Zaboravio sam isto da napomenem, po starom je na ulasku u naseljeno mesto pisalo ime naselja i obicno je stajala dopunska tabla sa ogranicenjem brzine i time su resavali tu rupu u definiciji. Ali tamo gde stoji samo npr. Kovin bez znaka 60, moglo je da se vozi 80 km/h do prve kuce a tek onda da se uspori na 60 km/h.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Postoji naselje i naseljeno mesto.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

U novom ZOBS-u (spominje se na par mesta u recenicama, ali definicije nema) i zakonu o putevima nema, a stari zobs nemam. Ako ti je negde pri ruci i ako ti nije tesko, prekopiraj je ovde.

EDIT: Znam samo da se naseljeno mesto odnosi upravo na taj deo od table Kovin do prve kuce i da je tako bilo po starom. Po novom mislim da ne postoji vise naseljeno mesto.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam ovo se nesto od ranije secam da je bila prica da izmedju te dve definicije ima razlike a da je svakako za oba slucaja ogranicenje 50. U svakom slucaju bar ranije sam ja shvatao da je dovoljno da bude par kuca pored puta i da tu mora da bude ogranicenje 50.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naseljeno mesto bi trebalo da bude teritorijalna stvar, npr prodjes tablu sa imenom mesta, a naselje/van naselja je jedino sto nas zanima za brzinu....

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Nema onog belog znaka sa kućicama.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

ftj napisao:Ne znam ovo se nesto od ranije secam da je bila prica da izmedju te dve definicije ima razlike a da je svakako za oba slucaja ogranicenje 50. U svakom slucaju bar ranije sam ja shvatao da je dovoljno da bude par kuca pored puta i da tu mora da bude ogranicenje 50.
A šta, ako su, prve "kuće" pored puta, posle znaka za naselje, gradsko groblje? U Zrenjaninu je tako. :kezo:
Полицајац192
Reactions:
Pridružio se: 01 Jan 2016, 17:52

Post od Полицајац192 »

Одмах после жутог знака са натписом места је ограничење 50 km/h. Онај бели знак уопште нема везе са ограничењем. Он само означава почетак стамбених објеката.
Odgovori