Posao i zaposlenje
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Posao i zaposlenje
Retko koja firma to placa, osim samih centrala.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Nisu predviđene te obuke, pitao sam indirektno, učenje bi se svodilo na skupljanje znanja od seniora (što može biti sasvim ok opcija). Voleo bi da čujem ako neko ima/zna neka iskustva oko rada u Boschu.
Kakvi su moduli PP i SD? Radio bi dominantno u PP modulu pa me interesuje šta i kako to izgleda sa aspekta učenja? Kakva je varijanta oko "post prodaje" tog znanja?
Kakvi su moduli PP i SD? Radio bi dominantno u PP modulu pa me interesuje šta i kako to izgleda sa aspekta učenja? Kakva je varijanta oko "post prodaje" tog znanja?
- methane.master
Uvek je dobra post prodaja znanja u vezi SAP.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
PP iliti production planning je jednostavan relativno u odnosu na ostale.
SD sales and distribution je komplikovaniji, a FI je najtezi.
Postprodaja ide najbolje za FI, pa za MM i SD kao komplet, jer se koriste u svim firmama. Ostalo dosta redje, jer se koristi uglavnom u proizvodnji.
SD sales and distribution je komplikovaniji, a FI je najtezi.
Postprodaja ide najbolje za FI, pa za MM i SD kao komplet, jer se koriste u svim firmama. Ostalo dosta redje, jer se koristi uglavnom u proizvodnji.
- Risto
Ok, znaci realno ovo i nije bas neka super srecna varijanta.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pazi, sve zavisi sta ti zelis da radis. Sama parametarizacija modula je prilicno jednostavna. Problem je sto treba da poznajes poslovanje firme i da prikupis relevantne podatke o poslovanju. To ne vazi samo za SAP. Vazi za bilo koji ERP. Uvodio sam ih par (nekada samo odredjeni modul) u uvek je potrebno da imas key user-e za koji znaju da ti objasne sta zele od sistema. Komplikovani deo price dolazi kada ERP ne podrzava nesto a tebi to treba e ta kastomizacija kosta.
Dobar SAP konsultant (ili bilo koji drugi ERP konsultant) treba da zna pod 1 poslovne procese i tek onda set mogucnosti ERP-a koji implementira.
Dobar SAP konsultant (ili bilo koji drugi ERP konsultant) treba da zna pod 1 poslovne procese i tek onda set mogucnosti ERP-a koji implementira.
I 10 kila zivaca.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Zato su bitne iteracije, dobra analiza sistema i detaljno napisan project charter.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Zato je retko naci dobrog SAP konsultanta, u manjini su.
- Risto
kakvo je vaše mišljenje o konkretnom PP modulu?
traži li se to na domicilnom tržištu, ima li smisla da krećem sa tim ako sam ekonomista (smer Finansije, bankarstvo i osiguranje)? Mislim sa aspekta da li je realno da postanem baš dobar u tome ako se dovoljno trudim ili mislite da ću uvek vući ozbiljne repove toga što nisam iz struke vezane za PP modul?
traži li se to na domicilnom tržištu, ima li smisla da krećem sa tim ako sam ekonomista (smer Finansije, bankarstvo i osiguranje)? Mislim sa aspekta da li je realno da postanem baš dobar u tome ako se dovoljno trudim ili mislite da ću uvek vući ozbiljne repove toga što nisam iz struke vezane za PP modul?
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
A koja je struka potrebna, za to o cemu pricate? 
Neko menadzerstvo?

Neko menadzerstvo?
Ako mozrs da se zaposlis, zaposli se.
Ko zna sta ces sve da naucis...
Ko zna sta ces sve da naucis...
- methane.master
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Da li jos neko ima problem sa linkedin aplikacijom i mobile sajtom, na naslovnoj strani vidim neke preporucene oglase a kada kliknem da vidim sve, otvori mi se samo 2-3 i to ne oni koje vidim na naslovnoj ?