Jutros sam bio na samousluznoj u juznom bulevaru, ne znam sta se promenilo od proslog puta kad sam tu prao auto ali je sada pritisak katastrofa, sampon pola auta nije oprao i posle 8 zetona izgleda musavo
Ne znam da li je subjektivno, ali ja sam recimo imao dobro iskustvo sa praonicom u Gospodara Vucica. Dosta je slabiji pritisak nego u Tosinom, krace su puske, ali nesto tripujem da svaki put bolje operem automobil tamo. Da li je bolja hemija, ali preksinoc sam oprao automobil i deluje mi cistije.
Kakvo je vase misljenje oko pranja puskom oko tockova ? Svi noviji imaju uglavnom plasticnu oplatu blatobrana, a nabijanje puske koja izbacuje vodu pod velikim pritiskom mi je nekako prizivanje nevolje?
Ja nisam tamo prao, ali su mi za sada favoriti ta na tosinom i kod steka. Mislim da treba drzati pusku nekih 30-50cm dalje, da se ne nabija skroz unutra, mada mislim da ne moze nista da se desi ipak tu ulazi sve i svasta sem vode.
Meni su najbolje samousluzne na Padini prekoputa crkve i kod Stepinog naselja.
Ova kod Stepe ima i program za felne, i ubacuju se pare umesto zetona sto mi je bolje.
schonenk napisao:
Kakvo je vase misljenje oko pranja puskom oko tockova ? Svi noviji imaju uglavnom plasticnu oplatu blatobrana, a nabijanje puske koja izbacuje vodu pod velikim pritiskom mi je nekako prizivanje nevolje?
A na sta mislis?
Ja samo na Tosinom perem odavno (od samousluznih) i nemam zamerke. Jedino je glup sistem cekanja u redu, pa mnogi glupi i bezobrazni ljudi oce preko reda...
Ne mislim na nesto konkretno. Pritisak je u toj meri jak da imam nelagodu kad zavlacim pusku, pa cisto pitam ako sam propustio neki savet. Za 20. Jan je bila ludnica, u jednom trenutku je cekalo 7, 8 automobila pa sam odustao
Pritisak je 120 bara, sto i nije nesto mnogo. U perionicama idu do 200.
Te plastike su i pravljene da zastite, nema tu sta da sjebes.
Ja ne puskiram lukove sa sapunicom, samo cistom vodom zbog gumenih delova vesanja, posto je hemija vrlo jaka i nagriza sve ako se ne ispere lepo.