2014 Mercedes C Class
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: 2014 Mercedes C Class
Pa bez opreme i ikakvog popusta je 32,772 evra. Iliti imas ~10k evra "fore" za opremu 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Realno ne treba ali osećaj kad potpiš gas u nekom autu koji do 100 stiže za ~5s je neprocenjivDelija napisao:C200 je samo 1100 evra skuplji od C180 (sumnjivo mala razlika, ali tako je u cenovniku), tako da po toj racunici za 41k evra dobijes sasvim solidne performanse - na nasim putevima nista bolje od toga realno ne treba.

- Delija
- Kontakt:
Stoji. Samo to mozes da uradis i tako sto 2 puta godisnje iznajmis Lambo na trkackoj stazi - manje ce te kostati, a posle toga ti je isto da li vozis nesto sto ide 0-100 za 5s ili 7s 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
A možeš i da vikendom iznajmiš auto, a radnim danima biciklom na posao 

Pazi, 41k u Nemackoj, a kod nas bi bio verovatno oko 38, jer nam je oprema skuplja, ali zato cena klotara dosta niza.ROCK napisao:Hoces da kazes da kosta sa amg paketom, kozom i ostalom opremom za 40k eura???Xepoj87 napisao:Slazem se.
Evo kako izgleda C kupe koji ide 8.5s do 100 i kosta 40k eura, sa sve LED svetlima, AMG paketom, bez kozom, kao i black ash wood intarzijom:
Po istoj ceni ide i braon ili bordo/crvena koza, bira se.
Inace, ima jedna zanimljiva kombinacija boja i materijala u C klasi:
Tako da se izjednacava cena kada se natovari jedno 15,20k eura opreme, ali je zato povoljno kupiti neki tako sa par opcija.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
C class coupe u osnovnoj varijanti sa motorom diesel od 170 ks u nemackoj krece od 39.567,50 EUR...Znaci sa dobrom opremom kosta 50.000
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... tml#/p3501
Ma slažem se i bez Lamba. Nije toliko neophodno koliko je skuplje.Delija napisao:Stoji. Samo to mozes da uradis i tako sto 2 puta godisnje iznajmis Lambo na trkackoj stazi - manje ce te kostati, a posle toga ti je isto da li vozis nesto sto ide 0-100 za 5s ili 7s
Mada ni svi automobili koji idu do 100 za 5s ne ostave isti utisak. Meni je Jaguar XE S bio njah... brzo ali bez emocija. Kontam da je i C400 isto...
M4 i RS3 su druga priča...
Sve je to smesno kad sidjes sa motora koji kosta 5-6x manje od M4, a do sto ide za 2.5s 

Daj brate ne mozes porediti motor i auto,to je kao da kazes motor je smesan nakon skoka padobranom.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Delija
- Kontakt:
Ma kiselo je grozdje. To se ja samo tesimFloyd napisao:Ma slažem se i bez Lamba. Nije toliko neophodno koliko je skuplje.Delija napisao:Stoji. Samo to mozes da uradis i tako sto 2 puta godisnje iznajmis Lambo na trkackoj stazi - manje ce te kostati, a posle toga ti je isto da li vozis nesto sto ide 0-100 za 5s ili 7s
Mada ni svi automobili koji idu do 100 za 5s ne ostave isti utisak. Meni je Jaguar XE S bio njah... brzo ali bez emocija. Kontam da je i C400 isto...
M4 i RS3 su druga priča...

@Milos, pa nije bas isto poredjenje. Nebitno, svakako je bilo koje poredjenje tog tipa offtopic i nerealno.
Poslednja izmena od Scuderia u 25 Jan 2016, 16:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ako se ne otvori padobran onda je poređenje pravo...
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
idiotski mi je sto recimo ne moze da se uzme manuelni menjac i vazdusno oslanjanje, ili nesto drugo tipa ne secam se sad tacno. Mnoge opcije povlace obaevezne "pakete" opreme u koje automatski ulazi 7g menjac, prakticno ne moze da se uzme nabudzen manuelac
EDIT: pardon, vazdusno oslanjaje moze, ali ne moze elektronski kontrolisano suvozacko sediste. Zamisli ako hoces el kontrolisano sediste moras automatik!? Zatim ne moze ni Burmester® surround soundsystem, i za to je neophodan automatik
EDIT: pardon, vazdusno oslanjaje moze, ali ne moze elektronski kontrolisano suvozacko sediste. Zamisli ako hoces el kontrolisano sediste moras automatik!? Zatim ne moze ni Burmester® surround soundsystem, i za to je neophodan automatik

Šta će ti to?
Sve zavisi sta neko smatra dobrom opremom.zex napisao:C class coupe u osnovnoj varijanti sa motorom diesel od 170 ks u nemackoj krece od 39.567,50 EUR...Znaci sa dobrom opremom kosta 50.000
Meni je to minimum 15k eura, 10k mi je ok primerak, 20 je ono kako bih ja sklopio.
Ali, ako uzmemo jedinog realnog konkurenta, Bmw 4, C kupe je jeftiniji.
Bmw 4 sa M paketom, kozom, grejanjem sedista i adaptive LED svetlima, izadje 49.000e, a Mercedes sa AMG paketom, kozom, grejanjem sedista i intelligent LED svetlima, izadje 45.000e.
Pritom je C kupe noviji i redji auto, a Bmw je brzi za 0.5s.
Uz AMG paket dobijas i AMG kocnice, a M kocnice se kod Bmwa dodatno naplacuju 700e, uz AMG dobijas podesivo sportsko ogibljenje, a uz M paket dobijas obicno sportsko.
Uz M dobijas ambijentalno osvetljenje, a kod Mercedesa se doplacuje 260e, ali je isto kod Mercedesa daleko ozbiljnije, sa biranjem 3 boje i 5 nivoa jacine u meniju, dok Bmw ima samo jednu boju, zutu ja mislim i to se maltene ne vidi, nesto kao kod mene na W204.
Nebo kod 4 mora da bude crno uz M, dok se kod AMG paketa bira boja.
Uz AMG dobijas Mercedes-Benz natpis na pragu koji sija, a kod M-a mislim da dolazi obican i da ni ne postoji osvetljen kao opcija.
C klasa, pored tih paketa, takodje dolazi sa dosta vise standardne opreme, pa je i u startu po istoj ceni, nudi dosta vise opreme.
Dodatno i C ima ukupno vise raspolozive opreme, ako neko pozeli nesto drugo.
Licni utisak je da su sedista u C daleko bolja od onih u 4, da su instrumenti takodje tri puta bolji, dok Bmw ima bolji sredisnji ekran, to jest, lepse je implementiran, jer ne strci kao tablet, ali mi je opet lepsi okvir ekrana u piano black u C-u, nego u onoj sivoj tvrdoj plastici u 4-ci, a rucica menjaca mi je neuporedivo lepsa u C klasi.
Oba mi imaju lep volan, ali celokupan enterijer u 4-ci deluje dosta starije, kao da su malo isfenserisali e92.
Ovo je kada se malo udje u detalje i ako ima jos dosta toga, mada nije svako bolesnik u glavu kao ja.
@milospinkfloyd
Mogu obe stvari da se dodaju uz manuelni menjac:
Uz dizel modele ide 9g-tronic.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.