Policijski automobili
Re: Policijski automobili
Mislim da oni kroz javne nabavke definisu karakteristike ali se bodovi daju na servisiranje/odrzavanje i garantni rok
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
-
- Pridružio se: 05 Jan 2016, 02:06
Hvala, mislio sam da drzava kupuje automobile pa ih rasporedjuje po gradovima\opstinama, sto bi bilo po meni logicnije i kao sto si i ti naveo da se opredele za jedan tip vozila i njega da furaju, em zbog rezervnih delova em zbog prepoznavanja, a i mozda dobijemo popust na veliku kolicinu nabavljenih automobila, nego da se kupuju jedan po jedan. 

-
- Pridružio se: 01 Jan 2016, 17:52
Фолксваген увек даје најбоље понуде кад се купује више возила. Што се тиче обележавања возила, главна шема је постала она као на Голф 6-ицама и сваки пут када МУП купује серијски возила, та шема ће бити на њима. Општине и локалне самоуправе нису у обавези да обележавају возила по тој шеми јер нема закона који то наређује. У Новом Саду смо сведоци како се политика умешала у полицију, они сада сва нова возила која општина донира обележе само са плавим натписом ,,полиција" и значка поред. То раде само да би се разликовали од остатка Србије јер Војводина настоји ка томе да поново уведу своју полицију што је укинута 1989. За Фијат Пунто, од саобраћајне полиције, додали су им оне линије са правоугаоницима са стране, то су урадили да би возило било више уочљивије ноћу, сад не знам да ли су одустали од тога. За одржавање шема,није нико задужен. Ако се нпр. врата оштете, они замене врата, ставе бела и то је то, не стављају се поново полицијске налепнице преко тих врата. Изузетак је када начелник станице за то издвоји паре из буџета и то се среди. У мојој станици, ми смо мала станица и немамо свог механичара и возимо аутомобиле у овлашћене сервисе.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Otkud mazde u ns patroli?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
-
Донације општине за Интервентну. Има на ФБ страници Мазде Нови Сад слике тих Мазди.
-
Дубаи ће да купује одмах 

-
У станици једног мог колеге су скинули старе налепнице које су биле на латиници и ставили нову шему исту као на Голф честицама. Вероватно ће то урадити и у свим осталим станицама.
-
Super, a u kojoj ste vi stanici, kakva su tamo vozila?
-
То не бих да износом овде.
-
U redu, razumem.
-
Углавно , имамо три Шкоде Рапид, један Пежо 307 (2002.), два Фијата Пунта (2002.), Пежо 206 и Застава 10. Имали смо Пежо 308, али га је узела једна већа станица која је имала мањак возила.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Reče mi jedan prijatelj da donacija Grada Novog Sada PU NS u vidu Škoda Rapid sa civilnim tablicama ima jedan cilj-da ta vozila ne preuzme PU Beograd i prisvoji ih.Ovako,ova vozila ostaju u NS.A ionako ih voze inspektori i oficiri u policiji.I to pozdravljam.Полицајац192 napisao:Фолксваген увек даје најбоље понуде кад се купује више возила. Што се тиче обележавања возила, главна шема је постала она као на Голф 6-ицама и сваки пут када МУП купује серијски возила, та шема ће бити на њима. Општине и локалне самоуправе нису у обавези да обележавају возила по тој шеми јер нема закона који то наређује. У Новом Саду смо сведоци како се политика умешала у полицију, они сада сва нова возила која општина донира обележе само са плавим натписом ,,полиција" и значка поред. То раде само да би се разликовали од остатка Србије јер Војводина настоји ка томе да поново уведу своју полицију што је укинута 1989. За Фијат Пунто, од саобраћајне полиције, додали су им оне линије са правоугаоницима са стране, то су урадили да би возило било више уочљивије ноћу, сад не знам да ли су одустали од тога. За одржавање шема,није нико задужен. Ако се нпр. врата оштете, они замене врата, ставе бела и то је то, не стављају се поново полицијске налепнице преко тих врата. Изузетак је када начелник станице за то издвоји паре из буџета и то се среди. У мојој станици, ми смо мала станица и немамо свог механичара и возимо аутомобиле у овлашћене сервисе.
Inače sam pristalica da policija pojača prisustvo "na ulicama".Ali ne u vidu vozila,već da službenici peške patroliraju jer se kriminal odvija i praktično pred policijskim stanicama,na igralištima i svuda gde oni nemogu "njuškati" vozilima.
Diskutabilno je sada ubaciti i temu koliko službenici "paze" patrolna vozila i kako ih održavaju.Svedoci smo i sami da 60% policijskih vozila koja poseduje MUP ne zadovoljava tehničku ispravnost.Na stranu i to što je održavanje skupo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kako paze? Kao svoje!
Davno sam pricao sa jednim suvozacem u patroli, dok je vozac jednim od onih fensi peroreza, koje su im dodelili, zarezivao po volanu. U pitanju je bio (tada) skoro novi Punto. Da ne pricam sta je sve bilo na podu automobila. Iako nocna smena, ne verujem da su samo oni uspeli to djubre da naprave, tj da sve to pojedu i popiju. Verovatno izbacuju djubre jednom nedeljno
Davno sam pricao sa jednim suvozacem u patroli, dok je vozac jednim od onih fensi peroreza, koje su im dodelili, zarezivao po volanu. U pitanju je bio (tada) skoro novi Punto. Da ne pricam sta je sve bilo na podu automobila. Iako nocna smena, ne verujem da su samo oni uspeli to djubre da naprave, tj da sve to pojedu i popiju. Verovatno izbacuju djubre jednom nedeljno