2014 Mercedes C Class
Re: 2014 Mercedes C Class
Jesi video i s i c kupe uzivo? Meni je prosto neverovatno da je c lepsi od s cupea. Meni je e bar na slikama najskladniji i najbolje izbalansiran
Na slikama C nekad dobar, nekad uzas. Treba definitivno videti uzivo taj zadnji kraj. Inace je duzine E kupea W212 (10ak cm duzi od starog C kupea), a izgleda dosta krace zbog linije krova.
Ja sam se razocarao kad sam video zadnji deo kupea. Doduse to je bilo na blic dok je prolazio. Alioj prvinutisak je negativan. Napred je lep kao i limuzina
Bio AMG ili obican?
S cupe definitivno ostavlja bolji i jaci utisak, ali govorimo o triput skupljem i boljem modelu. C cupe uzivo mnogo bolje izgleda, meni se bas svideo, deluje mi dosta masivnije, uklopljen je i proporcionalan pa i taj zadnji deo, nego na slikama. Mislim da je u tom cenovnom rangu definitivno najbolji izbor.
Nisam mogo bas toliko da zagledam. Samo smo se mimoisli. Jel ima neke vece razlike u zadnjem delu izmedju amg paketa i obicnog? Od napred.mi se svideoScuderia napisao:Bio AMG ili obican?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Na Mobile.de mecke 2015. sa benzincima vec od 24000e i moze povracaj poreza, a dizelasi malo skuplji. Bas povoljno rekap bih.
Koliko su kod nas osnovni modeli?
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
hvala na detaljnom objasnjenjuzex napisao:Brat je pre mesec dana uvezao Golfa pa ti mogu reci do u detalje...milospinkfloyd napisao:moram jedno offtopic pitanje, vidim da se prica o finansijama pa ajde da uletim. Dakle, ako auto u nemackoj kosta 13000e i kupuje se se za kes (u pitanju je VW scirocoo 1.4 TSI ako je bitno), koliko izadje taj auto u srbiji kad se zavrse sve procedure vracanja poreza iz nemacke i placanja svih dazbina tu kod nas?
Ovde je kostao 11,000 evra...Uz malu korekciju cene, dosli smo do 9000 neto i 1500 evra kaucije koju moras da ostavis na placu. On ti izda potvrdu i lupi pecat, potpise...Onda moras da uzmes tablice, osuíguras auto na 15 dana i zavrsis TÜV, sto ti je oko 200 evra (manje vise-savet, trazi da ti pomognu i oni to zavrse). Onda ides u spediciju i Zollamt da dobijes izvozne papire. Nakon svega toga ides u predstavnistvo marke koju si kupio i trazis Lieferung erklärung kako bi mogao da dobijes od placa EUR 1 sto ce te oslobotiti placanja poreza. Plac ti pripremi sve papire za EUR 1 a to moras do Zollamta da ti izdaju papir. Svi ovi papiri su besplatni. Proedura traje 2-3 dana i oslobadja te carine od 5%.
Ako uzimas porez nazad, moras tacno reci gde ces napusititi EU, koji granicni prelaz. Tu moras skenirati (ocitati bar code) papire koje si dobio. Nakon toga plac ce vratiti novac, ali mislim da ce insistrati da ti uplate pare u Nemackoj da ne bi placali proviziju od 50-100 evra.
Tad prijavljujes auto kod nas na carini...Burazer je platio 1900 evra za G VI 2,0TDI
To i je cela prica i procedura

Benzinac pocinje od 29.500e(180, 8.5s do 100, solidno sasvim), a dizel(slabasni 180d) od 31.500e.dag81 napisao:Na Mobile.de mecke 2015. sa benzincima vec od 24000e i moze povracaj poreza, a dizelasi malo skuplji. Bas povoljno rekap bih.
To je ono sto sam ja pricao, ko ne gleda da se trka, a C180 ide kao moja C klasa otprilike, sto je za 90% vozaca i vise nego dovoljno, za 40k eura ima super opremljenu C klasu. Za 1700e vise ima 200 benzinac, koji ubrzava do 100 za 7.5s sa manuelcem.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Ne, cena auta na placu je bila 11000 pa smo je spustili na 9000 netto (9000+19%=10800)...Na to jos idu ona dalja davanja...milospinkfloyd napisao:hvala na detaljnom objasnjenjuzex napisao:Brat je pre mesec dana uvezao Golfa pa ti mogu reci do u detalje...milospinkfloyd napisao:moram jedno offtopic pitanje, vidim da se prica o finansijama pa ajde da uletim. Dakle, ako auto u nemackoj kosta 13000e i kupuje se se za kes (u pitanju je VW scirocoo 1.4 TSI ako je bitno), koliko izadje taj auto u srbiji kad se zavrse sve procedure vracanja poreza iz nemacke i placanja svih dazbina tu kod nas?
Ovde je kostao 11,000 evra...Uz malu korekciju cene, dosli smo do 9000 neto i 1500 evra kaucije koju moras da ostavis na placu. On ti izda potvrdu i lupi pecat, potpise...Onda moras da uzmes tablice, osuíguras auto na 15 dana i zavrsis TÜV, sto ti je oko 200 evra (manje vise-savet, trazi da ti pomognu i oni to zavrse). Onda ides u spediciju i Zollamt da dobijes izvozne papire. Nakon svega toga ides u predstavnistvo marke koju si kupio i trazis Lieferung erklärung kako bi mogao da dobijes od placa EUR 1 sto ce te oslobotiti placanja poreza. Plac ti pripremi sve papire za EUR 1 a to moras do Zollamta da ti izdaju papir. Svi ovi papiri su besplatni. Proedura traje 2-3 dana i oslobadja te carine od 5%.
Ako uzimas porez nazad, moras tacno reci gde ces napusititi EU, koji granicni prelaz. Tu moras skenirati (ocitati bar code) papire koje si dobio. Nakon toga plac ce vratiti novac, ali mislim da ce insistrati da ti uplate pare u Nemackoj da ne bi placali proviziju od 50-100 evra.
Tad prijavljujes auto kod nas na carini...Burazer je platio 1900 evra za G VI 2,0TDI
To i je cela prica i procedurasustina je ta da je auto u nemackoj kostao 9000 neto (znaci na to dodje 19% poreza), a kod nas 11000, da li sam dobro shvatio?
-
Sve sto sam rekao o C class je da ovde ne drzi cenu kao sto ju je drzala. Takodje, razliciti püroizvodjaci imaju razlicite pakete opreme pa sam to "izjednacio" stavljajuci odredjene "opcije"...To sto su neki auti izbaceni iz selekcije je jer oglasivaci nisu naveli neki deo opreme koji sam selektovao.
Uostalom, to nije ni bitno.
Ja imam svoje misljenje, znam koliko C class ovde srecem, kako starih moela, tako i novih...Mnoooogo je vise BMW i Audija na ulicama nego Mercedesa...
Uostalom, to nije ni bitno.
Ja imam svoje misljenje, znam koliko C class ovde srecem, kako starih moela, tako i novih...Mnoooogo je vise BMW i Audija na ulicama nego Mercedesa...
Em se Mercedes najvise od premiuma prodaje u Nemackoj, em sto bolje drzi cenu, sto svako moze proveriti.
To sto vi lokalno najvisr Bmw vozite i najvise cenite Bmw, nema nikakve veze sa globalnom slikom.
Sent from my Sony
To sto vi lokalno najvisr Bmw vozite i najvise cenite Bmw, nema nikakve veze sa globalnom slikom.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Pa ako već pominješ globalnu sliku onda ni Nemačka nije bitna 
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
-
Lokalno? Stuttgart (Mercedes) je na 50 km, Audi na 5 km a Porsche na 30 km...Xepoj87 napisao:Em se Mercedes najvise od premiuma prodaje u Nemackoj, em sto bolje drzi cenu, sto svako moze proveriti.
Sent from my Sony
Generalno, najvise ima VW i Opela, posle ide BMW i Audi...Govorim samo o nemackim proizvodjacima...
Ako ne gledas opremu ima 2014 vec od 21.5-22 + povracaj.dag81 napisao:Na Mobile.de mecke 2015. sa benzincima vec od 24000e i moze povracaj poreza, a dizelasi malo skuplji. Bas povoljno rekap bih.
obican - http://assets.nydailynews.com/polopoly_ ... 015-c3.jpgROCK napisao:Nisam mogo bas toliko da zagledam. Samo smo se mimoisli. Jel ima neke vece razlike u zadnjem delu izmedju amg paketa i obicnog? Od napred.mi se svideoScuderia napisao:Bio AMG ili obican?
amg pack - http://s3.caradvice.com.au/wp-content/u ... pe___5.jpg
63 - http://images.cdn.autocar.co.uk/sites/a ... k=3q9YrM_7