Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...
Re: Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...
Jasno mi je na kojem nivou ce biti diskusija kada poredis profit od prodatog tenka i automobila. Glavnu cinjenicu sto se tice izvoza imas u mom predhodnom postu. Inace, moj matori je verovatno rusofil, cesto diskutujemo, shvata ali se ne da. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ne, ne...imaš ti vrlo lepo mišljenje o sebi.Dusan napisao:@starac Sta da radim kada sam bot.![]()
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
@Душан Ма опуштено, свако износи своје мишљење.
Него могу да замислим размене ставова твог оца и тебе
ТТ
Него могу да замислим размене ставова твог оца и тебе

ТТ
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne razumem kakve veze to sto si napisao ima sa globalnom jacinom drzave?AcaKayak napisao:Pa kad mi neko kaže jednu prednost života u Rusiji u odnosu na neku normalnu zemlju, možda i budemo imali o čemu da raspravljamo.
Rusija vs Švajcarska/Nemačka/Austrija/USA (ako si zaposlen a nema razloga da ne budeš i imaš pokriveno zdravstveno)/Kanada/Skandinavske zemlje...
Koja je prednost života u Rusiji i kako zaliha uglja i Mig avion utiču na nekog Romana koji živi 700km od Moskve?
Po tebi su onda i Kina i Brazil "banana" drzave, a Luksemburg drma svetom?
Moze da ti se ne svidja uredjenje te drzave - ni meni se ne svidja, ali to je nesto sasvim drugo.
p.s. Nisam "rusofil" ni pod razno (naprotiv!), ali je malo neozbiljno da neko prica o tome kako Rusija nije jaka.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sigurno mnogi #izde i ne odgovara im slaba rusija, brazil i ostale zemlje briksa. I zaostravanje sukoba. Na primer rusija, 2008 se prodalo 50 posto domacih i 50 posto stranih vozila. Sad je skoro 90 posto domaca proizvodnja. Slicno u brazilu gde mnogi evropski proizvodjaci imaju i do 40 posto pad prodaje u odnosu na pre. Verovatno je tako i sa drugim robama.
Poslednja izmena od Darko u 27 Jan 2016, 20:53, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
kome smeta jaka Rusija???
očigledno svima
očigledno svima

Delija, dobra poenta, izgleda da jedini ti i čitaš šta se piše.
Ne raspravlja mi se o naoružanju pa sam prešao na ekonomiju
Što se naoružanja tiče, nema šta da se ospori, najjači uz Ameriku (namerno kažem uz jer mislim da su isti s obzirom da je potpuno svejedno ko će da baci 1000 i više svojih atomskih bombi), mada su se i oni i Amerikanci pokazali kao prilično nesposobni u poslenje vreme, tj nijedan rat nisu ratovali tako da neko ostane bez teksta kako su moćni. To što se mi ložimo što oni rokaju Isis koji je nivou meksičkog kartela s oružanjem i nije neki argument.
Ne raspravlja mi se o naoružanju pa sam prešao na ekonomiju

Što se naoružanja tiče, nema šta da se ospori, najjači uz Ameriku (namerno kažem uz jer mislim da su isti s obzirom da je potpuno svejedno ko će da baci 1000 i više svojih atomskih bombi), mada su se i oni i Amerikanci pokazali kao prilično nesposobni u poslenje vreme, tj nijedan rat nisu ratovali tako da neko ostane bez teksta kako su moćni. To što se mi ložimo što oni rokaju Isis koji je nivou meksičkog kartela s oružanjem i nije neki argument.
Zar zaista mislis da ne mogu da uniste ISIS, da to zele?
Ne zaboravi da njima taj isti ISIS odgovara tamo, isto kao i Amerikancu.
Ne zaboravi da njima taj isti ISIS odgovara tamo, isto kao i Amerikancu.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Trenutna situacija je svima njima vrlo isplativa - samo narod tamo je naje*ao.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Moj kum zivi u Rusiji u Sank Peterburgu. Zadovoljan. On i zena rade, imaju svoj stan. E sad, administracija im je gora od nase, mislim na drzavnu upravu.
S druge strane dobar deo rusa su lenji. Cak im zene rade na gradjevini.
Ali eto solidan zivot, zadovoljan. Da napomenem da je ovde imao sve i mogao je da bira.
Ne treba zaboraviti da dobar deo evropskih zemalja je ojadio dobar deo sveta, mislim na kolonizaciju. Ali oni su kul, ma kakvi fasisti i zivotinje bili.
Poslato sa Lumia 925
S druge strane dobar deo rusa su lenji. Cak im zene rade na gradjevini.
Ali eto solidan zivot, zadovoljan. Da napomenem da je ovde imao sve i mogao je da bira.
Ne treba zaboraviti da dobar deo evropskih zemalja je ojadio dobar deo sveta, mislim na kolonizaciju. Ali oni su kul, ma kakvi fasisti i zivotinje bili.
Poslato sa Lumia 925
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Caletov skolski drug, otisao posle srednje tamo. Poceo od sitnog sverca da bi se kasnije opametio i zavrsio fax. Radi kao doktor, lep stan, zena radi. Uglavnom njemu je super.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Rusija samo treba da zahvali na sankcijama.
Imam bas dosta bliskih prijatelja u Rusiji, kao i poslovnih partnera, a tamo idem barem jednom godisnje. Rodjena sestra je tamo zivela malo vise od 3 godine.
Rusija se u poslednje vreme bas trgnula. Pored vec poznatih resursa sa kojima raspolazu, sada im je aktuelno ogromno ulaganje u sela i zemlju generalno. Imaju mnogo zemlje koju niko ne obradjuje, ogromni su uvoznici a pod nosom imaju apsolutno SVE. Sada su se trgnuli i masovno se ulaze u taj sektor.
Inace prosto je fascinantna opsednutost Putinom. To dok se ne dozivi ne mozes shvatiti na kako visokom nivou vlada opsednutost.
Meni je to slepo pracenje vodje karakteristicno za "nizi stalez", ljude koji od vodje ocekuju da im omoguci bolji zivot, ljudi koji imaju dosta zatvorene vidike u svakom smislu (obrazovnom, ne krecu se...).
Medjutim kod njih vlada ta histerija na najvisim mogucim pozicijama, bas sam se iznenadio, gledaju u njega kao u boga. A takvo jedinstvo je velika stvar za naciju i zemlju.
Rusi su generalno jako lenji i porocni. Alkohol i kocka su bas veliki problem. Bas zato je nedavno skroz ukinuta i zabranjena bilo kakva kocka, bukvalno ne postoji nikakav vid kockanja (kazino, kladionice...), sve je zatvoreno. A sada vec udaraju i na alkoholizam raznim merama ali to ce vec biti tezi zadatak.
Sve u svemu, da mi neko ponudi relativno sredjen porodican zivot (adekvatno zaposlenje za mene i zenu, obezbedjeno skolovanje za decu...), mnogo pre bi zeleo da zivim u Rusiji nego u razvijenim zapadnim zemljama.
Imam bas dosta bliskih prijatelja u Rusiji, kao i poslovnih partnera, a tamo idem barem jednom godisnje. Rodjena sestra je tamo zivela malo vise od 3 godine.
Rusija se u poslednje vreme bas trgnula. Pored vec poznatih resursa sa kojima raspolazu, sada im je aktuelno ogromno ulaganje u sela i zemlju generalno. Imaju mnogo zemlje koju niko ne obradjuje, ogromni su uvoznici a pod nosom imaju apsolutno SVE. Sada su se trgnuli i masovno se ulaze u taj sektor.
Inace prosto je fascinantna opsednutost Putinom. To dok se ne dozivi ne mozes shvatiti na kako visokom nivou vlada opsednutost.
Meni je to slepo pracenje vodje karakteristicno za "nizi stalez", ljude koji od vodje ocekuju da im omoguci bolji zivot, ljudi koji imaju dosta zatvorene vidike u svakom smislu (obrazovnom, ne krecu se...).
Medjutim kod njih vlada ta histerija na najvisim mogucim pozicijama, bas sam se iznenadio, gledaju u njega kao u boga. A takvo jedinstvo je velika stvar za naciju i zemlju.
Rusi su generalno jako lenji i porocni. Alkohol i kocka su bas veliki problem. Bas zato je nedavno skroz ukinuta i zabranjena bilo kakva kocka, bukvalno ne postoji nikakav vid kockanja (kazino, kladionice...), sve je zatvoreno. A sada vec udaraju i na alkoholizam raznim merama ali to ce vec biti tezi zadatak.
Sve u svemu, da mi neko ponudi relativno sredjen porodican zivot (adekvatno zaposlenje za mene i zenu, obezbedjeno skolovanje za decu...), mnogo pre bi zeleo da zivim u Rusiji nego u razvijenim zapadnim zemljama.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Hahah
Sent from my D5503 using Tapatalk
Sent from my D5503 using Tapatalk