Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od TheWickerMan »

Miloše, zna se čemu služe rezervne kartice :D
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

To je neprakticno... za zene uvek moras biti dostupan, nikad ne znas koju je decko iznervirao. :D
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Asus Vs Intel Vs Android 5.0

Slika

Slika

(mučenici slepački)
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sinoc ukinuh sebi mobilni net kod MTSa. Tacnije, presao sam na paket Prica, najjeftiniji, dok ne smislim sta da radim dalje.
Imam drugi telefon (sluzbeni, Telenor) koji zavrsava sve sto mi treba. MTS je najjeftiniji, pa mi se ne isplati da menjam operatera, posebno kada se uzme u obzir da nema ni bolje usluge, podrske, tj. da su svi isti. Najmanji je problem novac.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja bih rado batalio MTS, ali njihov virus nejebice prema klijentima je zaista divan. Ja se zalim za signal vec preko godinu dana njih bas briga, imam 2 broja postpaid i sada stavljao 3 kao postpaid nisu hteli da mi ponude 50% popusta na pretplatu vec samo 30% sto je standardno. Zaista firma je bruka za odnos sa privatnim korisnicima. Nema te inovativnosti i preuhitljivosti da te veze vec ako hoces eto imas minute ako neces nista.
Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Šebek, za tvoje postove mi treba Enigma da dešifrujem...

Prvi put čujem da MTS nekome nije dao 50% popusta, korisničko trajanje nebitno.

Peđa, ostavi ga na najnižoj pretplati, uzmi 50% popusta, i miran si. Ja sam nešto slično uradio, mogu reći da trošim jako skromnu količinu saobraćaja na tom broju, i da sam u pretplati još 8 meseci.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Zna li neko da li se naplacuje secenje kartice u MTSu? Naravno njihov sam korisnik, ali prepaid.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ne bi smeli da ti seku karticu vec da ti daju drugu. Mislim da je oko 200 din.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

bane valjevo napisao:Šebek, za tvoje postove mi treba Enigma da dešifrujem...

Prvi put čujem da MTS nekome nije dao 50% popusta, korisničko trajanje nebitno.

Peđa, ostavi ga na najnižoj pretplati, uzmi 50% popusta, i miran si. Ja sam nešto slično uradio, mogu reći da trošim jako skromnu količinu saobraćaja na tom broju, i da sam u pretplati još 8 meseci.
Za obnovu daju 50% ali kad prebacujem broj sa prepaida na postpaid za onaj prica paket bilo je samo 30%.

poslato sa tapatoka koristeći komšijin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Aca BG napisao:Zna li neko da li se naplacuje secenje kartice u MTSu? Naravno njihov sam korisnik, ali prepaid.
Kao sto kaze Markoni, vise ne seku kartice u mts-u nego izdaju nove. Bio ja juce da micro sim prekrstim u nano, ali bez uspeha.

Sent from my Huawei P8 lite using Tapatalk
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Asus Zenfone 2 ZE551ML, verzija sa 4Gb Ram-a, i Intel Quad Core Atom Z3580 na 2.3 GHz.

Prvi pravi Asus flagship, barem sto se tice specifikacija na papiru. Osnovne karakteristike sa par komentara:

-5.5 inca IPS ekran, 1080p, 403 ppi, Gorilla Glass 3 zastita. Ekran je dobar, nije spektakularan kao kod Samsung uredjaja visoke klase, ali je zadovoljavajući. Program Splendid omogućava da se bira ili podesavaju boje, od hladnih ka toplijim, sa različitim podešavanjem filtera i kastomizacijama.

-Intel Quad Core Atom Z3580 na 2.3 GHz, gladan kao zmaj i čini ovaj telefon izuzetno, izuzetno brzim. Procesor nema dinamička jezgra, te je sve vreme u full throttle modu, što generalno ne bi bio problem da je baterija od 10 000 mAh, ali nije. Tako da, jeste problem je...

-4 Gb Ram memorije, od kojih je obično 50% popunjeno ne znam ni sam čime, pošto je u cilju očuvanja gore spomenute baterije sve živo pogašeno i stavljeno na rudimentaran multitask sem mail-ova, Viber, Whatsapp i Skype-a. 64GB Rom memorije, sa 55 Gb slobodnog prostora i dodatnom karticom od 32 Gb je uživancija.

-Dual Sim. Slot br 1 rezervisan za 2G/3G/4G, Slot br 2 rezervisan za 2G. Dual active opcija je krajnje zanimljiva, ali pošto sam ja generalno proklet čovek sa 3 kartice i bez života, opet zahteva barem za mene nošenje još jednog all call no fun telefona.

-Sve one fensi stvari koje nikada neću korsititi, npr NFC, Bluetooth (krajnje retardirano me pita koju Sim karticu želim da bude povezana sa Plantronicsom, ja kažem obe, on ne da!!! WTF??? Dual Sim telefon mi ne da da Bluetooth slušalicu povežem sa obe kartice, nego samo sa jednom??? Krajnje imbecilno), LTE Cat.4...

-13 Mpx zadnja kamera, dual tone LED blic 1080p, 30fp snimanje. Sve ovo potpuno nebitno. Kameru je lepo imati, ali je inače jako retko koristim sem u poslovne svrhe, tako daaaaa... Kažu da nije sjajna kamera, ali nije ni totalno đubre (khm 1320 khm). 5 Mpx prednja kamera, nije loša, svaki put se užasnem kada je vidim, jer mi glava ima sve manje i manje kose...

-3000 mAh baterija, fast charge opcija 60% bbaterije se puni za 40 minuta. Smešna. Smešna!!!! Ubedljivo najveća mana telefona. E sad da ne budem baš kreten već da objasnim. Full throtle procesor u kombinaciji sa 5.0 Androidom je smrt. Na slici gore može da se vidi koliki problem je u pitanju, ili ja jednsotavno nisam navikao na ovo. Na telefonu trenutno se koristi Viber, Whatsapp, Skype, E-mail sa 4 naloga (sinhronizacija na 30 minuta) sa dnevno između 100 i 150 mail-ova. Isključeno je sve ostalo što bi u pozadini moglo da izvuče bateriju. SoT je bedan, i može da dogura do 4h, ali u cugu. Moja klasična upotreba ga ubije sa oko 3h. Čim je duže telefon u sleep modu, upravo zbog Intela se dešava battery drain.

-Andorid 5.0. Asus je obećao 5.1. Asus je onda rekao da neće biti 5.1 već se ide ide direktno na M. Videćemo... Koliko se u poslednje vreme razočaravam u velike kompanije završiću kao hipster u Bogovađi gajeći organski kupus.

-Asus ZenUI, super stvarčica. Jako zanimljiv. Prepun Bloatware, Play Store mi je povukao preko 40 i nešto update u jednom trenutku. Srećom sve se daju deinstalirati ili disable-ovati, mada je većina njih zaista odlična. Sam Android je jako stabilan, trpi različita maltertiranja, i baš brz.

-Dosta težak telefon. Idiotsko mesto za dugme za zaključavanje je idiotsko, ali ga spašava double tap za lock on/lock off. Pokraden Lg što se tiče volume control-a.

-Baterija se ne vadi iako se zadnji poklopac od plastike skida. Plastika je ok, mada je to nebitno jer mi je po običaju telefon u silikonskoj futroli.

-Asus View Cover je 5k dinara. Lol!!!

Zaključak.

Telefon je koštao 46k dinara. Telefon je ekstremno brz, izuzetno stabilan, vrhunskih performansi, stvarno odličan. Prezadovoljan sam Androidom. Nema bagovanja, lagovanja, zatupljivanja, i drugih glupost. Baterija je kita. Bench mi poklonio i Asus Power Bank od 10 500 mAh. Možda sam trebao pretpostaviti...

Da li sam zadovoljan??? Da... Ali baterija je trebala/mogla/morala biti bolja.

Ako ne završim u Bogovađi među kupusom, kupiću Priv...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

sebekkg napisao:... postpaid za onaj prica paket bilo je samo 30%.
Za najnize pakete je 30% (Prica) i 40 (Mix S), za sve ostale je 50%. Valjda im se ne isplati.

@bane Umalo da kupim taj telefon, ali sam nasao drugo resenje. i dalje cu nositi dva, kao i prethodnih godina :kezo:
Ustvari, prebacio sam jednu karticu u stari, po gabaritima, mali telefon. Dugorocni plan je ipad Dual SIM active. Sada merkam Neki Huawei Honor6+ ili 7.Na kraju nece biti nista od toga i nastavicu da nosim dva telefona. Eventualno, mozda kupim BT slusalicu, cetvrtu po redu.

A sa MTS om za sada nista ne potpisujem. i bih opet mogao pricu nasiroko... Roman da ispisem o mojim razgovorima i prepiskama sa njima.

Ukratko, iz principa nisam prihvatio, kao dugogodisnji korisnik, ono sto su mi nudili. Mozda to jeste ono stao sam trazio, ali na pogresan nacin :mrgreen: a ionako mi ne treba, samo mi zanimljivo da ih svake godine zovem i dokazujem da ipak moze, vecina onog sto tvrde da ne moze. Sa obzirom da im se na moj ID verovatno pale alarmi, moguce je da su se i oni nesto zainatili :kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

@Markoni: U poslovnici na Bulevaru za tu uslugu trazili 1800 RSD :uf:

@Kuzma: Sto bez uspeha?
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

sta bre 1800din??? cena jeste oko 200din. ali mozda vazi samo za postpaid?

sem ako kartica nije bas prastara, moze da se isece, ako je "stari tip" kartice mora da se menja. objasnjavao mi je lik davno u telenoru ali ga nisam pazljivo slusao, valjda je onaj deo sa podacima malo veci pa ne moze da se isece na microSIM velicinu, tako nesto.

elem,

pravac bilo koja prodavnica ili servis telefona... ;D

kapiram da svi imaju one "masine" za secenje..
Odgovori